Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Az Atomerőmű nyerte a pikáns rangadót

Az Alba csak az első negyedben tudott dominálni a meccsen.

Atomerőmű SE - Alba Fehérvár 74-57 (17-20, 19-9, 17-14, 21-14)

Bajnokság, 23. forduló
Paks, ASE Sportcsarnok
V.: Győrffy P. A., Fodor A., Goda L. (Balogh L. Gy.)

ASE: Kovács Ák. 2, Faust 17/9, Henton 18/9, Eilingsfeld 15/3, Jevtovics 7. Csere: Medve 7/3, Ruják 4/3, Williams 2, Horváth K. 2,

Alba: Cabezas 6/6, Zeno 11/3, Freeman 9/3, Lóránt 14/3, Heath 10. Csere: Peterson 2, Filipovity 2, Tóth P. -, Keller I. 3/3.

Rendkívül pikáns mérkőzésre volt kilátás Pakson, a bajnokság 23. fordulójából bepótlásra került találkozón. A két csapat fehérvári randevúján még Braniszlav Dzunics ült az Alba kispadján, de az akkor még Schmidt Béla vezette ASE nyerni tudott az Alba Regia Sportcsarnokban 88-74-re. Az a vereség Dzunics állásába került, így vette át a helyét a jelenlegi vezetőedző, Jesús Ramírez. Közben Pakson is történt váltás, ahová pedig a szerb-magyar trénert szerződtették.

Faust tripláira építve pillanatok alatt meglépett az Atomerőmű, 10-2-vel bekezdett az elején. Öt percet kellett várni arra, hogy az Alba elmozduljon öt pontról, ekkor Lóránt értékesítette a büntetőit. 12-7 után azonban Freeman is betalált, így már csak kettő volt a hazaiak előnye. 17-17-nél lett egál az állás, majd az utolsó percben még Zeno is betalált (17-20).

A padról beszálló Medve jött bele a tripla gyártásába, majd Henton kosarával újra a Paksnál volt az előny. Az amerikai erőcsatár ismét betalált, így sikerült jobban meglépnie a hazai együttesnek. Már tizenegy ponttal is vezetett az ASE, ám a negyed végére némileg sikerült visszajönnie az Albának (36-29).

Eilingsfeld zsákolása indította a második félidőt, amire Cabezas válaszolt távolról. Nem esett túl sok kosár, ami a paksiaknak kedvezett. Elkezdett nyílni az olló, amikor Jevtovics közelije után még Henton hármasa is célba ért. Ekkor 48-34-et mutatott az eredményjelző. Visszajött tíz ponton belülre az Alba, amihez nagyon kellett Lóránt távolija. Végül Eilingsfeld közelije zárta a negyedet (53-43).

Két perc sem kellett hozzá, hogy újra meccsbe legyen az Alba. Freeman duplája után 55-49 lett az állás. Mindez hiába, mert alig telt két perc, Faust zsákolása után tizenkettő volt a differencia. A fehérváriak még próbálkoztak, de innen már nem volt visszaút. Braniszlav Dzunics csapata nyerte a mindkét fél számára nagyon fontos meccset (74-57).

Fotó: hunbasket.hu

HIRDETÉS
22 hozzászólás

22
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
11 Comment threads
11 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
13 Comment authors
KreMaestro.44BezsecinoKalok KevinCsapajev Recent comment authors
Bezse
Olvasó

Elég komoly tolongás lett így a 10-be kerülésért

krapulaksz simon
Olvasó

A Sopron és a Paks nem Bonn meg Holon kategória, lássuk be. Aki vitézkedik a gyenge európa ligában, az még nem garancia az erős magyar bajnokságban egy jó szereplésre.
Gondoljuk el, Sabiék mennyivel ütötték volna a Holont, hatvannal??

cino
Olvasó

Jóslatom bevált, Dzunics mester a mélybe lökte az Albát és játszhatnak a bent maradásért. Méltatlan, de a látottak alapján nem meglepő. Várom az önkritikus lépéseket… és a szurkolók kritikáját a hétvégén.

Csapajev
Vendég
Csapajev

Úgy látszik az Alba légiósai csak a nemzetközi meccsekre koncentráltak és most már mennének mielőbb haza.

KreMaestro.44
Olvasó

Végre más is így gondolja! Gusztustalan, hogy ezt megengedik maguknak az egész szezonban!

Dedina
Olvasó

Szembetűnő volt a Kovács Ákos Cabezas közötti sebesség különbség.

Wilson
Olvasó

És még ezek után mondja valaki hogy volt/van értelme a nemzetközi kupának!

krapulaksz simon
Olvasó

Valami qrva nagy gáz lehet a gáz utcában, elnézve Simont meg Matust… Nem tűntek sem lelkesnek(mondjuk az elején talán még lehettek is volna), de nem is dühöngtek.

Pityesz
Olvasó

Ez szép volt! Most akkor még mindig van olyan forgatókönyv, hogy lehetünk felsőházasok is??? Persze, ha mi verjük Körmendet meg másik párharcok is jól alakulnak.. De röhögném!!
Hajrááá ASEEEEE!!!!!!

pepperpower
Olvasó

Van! 🙂
Ha kikap a Pécs és a Deac is és megverjük a Körmendet, akkor a holtversenyzők minitabelláján mi vagyunk az elsők, azaz ötödikek…
(Talán a Zte megveri otthon a Pécset, viszont én most nem igazán hiszek abban, hogy ez az Alba elkapja otthon a Deacot, bár ne legyen igazam…)

krapulaksz simon
Olvasó

Ki az alba padon aki nem a spanyol es nem a Ricsi? Fekete szemcsiben? Nem tűntek nagy spannak Baneval.

KreMaestro.44
Olvasó

Spanyol ő is. Cuadrat a neve, lehet máshogy kell írni.

krapulaksz simon
Olvasó

kössz, utánanéztem, de inkább a balássira hasonlított, amennyiben ő is a padon ült tegnap, akivel félidőben szócsatát vívtak (ha szépen akarok fogalmazni) az öltöző felé menet.

KreMaestro.44
Olvasó

Nem tudom ott volt-e Balássi. Edzői stábból gondoltam.

Mandula
Olvasó

Gratulálok a Paksnak!
Ekkora szar csapatot… b***meg!
Elmehetnek a bűdös p***ba!Az összes légiós!
Remélem a Debrecen is lepicsáz laza 20 ponttal.

SopronKCfan
Olvasó

Köszi Paks 🙂

Tom67
Olvasó

Nem biztos, hogy nekünk ez a jobb.

Tom67
Olvasó

Így az biztos, hogy a Paks már a 10-ben van és az Alba már semmiképp. Viszont ha nyert volna az Alba akkor sem a Paks, sem az Alba nem lenne még a 10-ben. Így mi már csak úgy lehetünk a 10-ben ha a Kecskemét megveri a Kaposvárt.

SopronKCfan
Olvasó

Paks mindenképp előttünk van… Jobban vertek minket otthon

Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

Miért lennék biztos alsóháziak ha a Szeged győz Sopronban a Kecsó meg megveri a Kaposvárt mi meg a Deacot tizedikek vagunk ÉN MEG A REMÉNY RABJA!

Tom67
Olvasó

Ezt úgy írtam, hogy az alap, hogy a Szegedet itthon megverjük.

Tom67
Olvasó

Ezért írtam, hogy nem biztos, hogy ez jó így nekünk! Ha a Fehérvár győzött volna és a Paks még kikap a Körmendtől, akkor a Paks nem lett volna a 10-be sem. Utána a Fehérvár kikapott volna a Debrecentől, a Kecskemét megveri a Kaposvárt, mi megverjük a Szegedet akkor még 9. is lehettünk volna.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés