Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Az ASE nyerte a forduló rangadóját

A Pécs csak a harmadik negyedben tudta diktálni a tempót.

Pécsi VSK-VEOLIA - Atomerőmű SE 78-103 (21-31, 22-32, 27-16, 8-25)

Bajnokság, 12. forduló
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok,
Győrffy P., Goda L., Nyilas I. (Faidt M.)

Pécsi VSK-VEOLIA: Pongó 13/9,Diggs 5,Smith 11/3, Budimir 19/6,Horti 12. Cserék: Ruják 4, Antoni 3/3, Csirics 11.

Atomerőmű SE: Evans 20/12,Faust 26/12, Kiss 3/3, Coleman 10/3,Lóránt 22/6. Cserék: Kovács Á. 11/3, Putney 8, Velkey 3, Jackson -.

Evans és Faust vezetésével bekezdtek a vendégek Pécsen. Gyorsan tíz pontot pakoltak közé, és a meglepett hazaiak minden erőfeszítése ellenére, nem is tudtak közelebb férkőzni. Teljesítményükről mindent elárul, hogy az ötödik percig Pongón kívül más nem is dobott pontot. A Paks nagyon jól dobott, és a mérkőzés ezen periódusában mindenben jobb volt, mint Csirke Ferenc csapata. 21-30.

A második negyedre sem változott a játék képe. Csapnivalóan védekezett a Pécs, míg az ASE továbbra is nagyon jól dobott. Faust húsz perc alatt 22 pontot dobott, duplát nem is hibázott, és négy tripla is szerepelt a neve mellett. Tízzel több lepattanót szedtek a vendégek, mint a hazaiak, akiknél egyetlen játékos sem érte el még a tíz pontot sem az első félidőben. Coleman az utolsó percben tette közé a “húszat”, Diggs ugyan kozmetikázott még egy kicsit, de a lényegi kérdések eldőltek. 43-62.

A szünetben Csirke Ferenc rendet tett a fejekben. Budimir és Smith játéka feljavult, tizenegy pontot ledolgoztak a hátrányukból. Elkezdték szedni a lepattanót, és jöttek a bravúrpontok is. Az elkényelmesedő Paks “tíznél” eszmélt szigorított a védekezésén, és ezt az előnyét meg is őrizte az utolsó negyedig. 70-79.

Az utolsó negyedben ismét változott a játék képe, újra az Atomerőmű SE ragadta magához a kezdeményezést. Evans és Lóránt pontos befejezése után, ismét tizenöt volt közte. A pécsiek elkezdtek fáradni, újra sok hibával kosárlabdáztak. Lóránt Péter nagyon feljavult a másik oldalon. Szedte a lepattanókat, termelte a pontokat, így hajrára már nem maradt izgalom.

Az Atomerőmű SE megérdemelten nyerte meg a forduló rangadóját.

HIRDETÉS
23 hozzászólás

23
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
10 Comment threads
13 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
17 Comment authors
Cadillac Eldorado BroughamBorbély LajosZZToplajadonnarumma Recent comment authors
Cadillac Eldorado Brougham
Olvasó

Csirics, hihetetlen ennyi “idősen” is mekkora energia van benne és lendület. Respect neki!

donnarumma
Olvasó

Gratulálok a Paksnak!

Motoros
Olvasó

Szegény figarót üldözi a balszerencse?✂

Borbély Lajos
Olvasó

Így igaz.
Az, hogy a tavalyi év ismétlődik, az edző felelőssége. Persze az is, hogy tavaly a 3. helyre befutottak… Viszont minden évben van egy-két “pozitív” meglepetéscsapat, tavaly ez volt a Pécs és a Berény. Idén szerintem a Pécs sem fog becsusszanni az első ötbe.?

*Z*T*E*
Olvasó

Ha mindenki egészséges ez a Paks a bajnoki címért fog menni

redmiller
Olvasó

Nem hiszem….

csocsa
Olvasó

Rendben,akkor a Kecsó is.
Ok Red?

redmiller
Olvasó

Kecsó szerintem esélytelen

redmiller
Olvasó

Akkor kifejtem, miért nem hiszem! 1. december van, bárki igazolhat még bárkit! 2. Eilinsfeld hosszú kihagyás után nem biztos, hogy idén meghatározó lesz… Azért utól kell majd magát érnie! 3. Lóránt is rizikófaktor! Fiatalabb nem, sérülékenyebb igen… 4. Dzunicsnak baromi erős Albával is sikerült gyenge eredményeket elérni… 5. Ott a DEAC, ahol egy erős edzővel meghatározóbbak lehetnének. A Pécs, amelyik, szerintem a gyengébb rotálás miatt most bajban van, de az előző szezonban is a végére szedték össze magukat! Körmend több meccs, nemzetközi ritmus! 6. tavaly a Szolnok is bivaly volt, mégis darabjaira hullott a sérülések miatt! 7. fentiek miatt decemberben… Olvass tovább »

ZZTop
Vendég
ZZTop

REd nem kell a hülyeségedet bizonygatni. Kollega azt mondta, ha mindenki egészséges…Jelen pillanatban 8-2-vel áll a Paks. Nyert Debrecenben, Sopronban, kiütéssel Kaposváron és Pécsen. Maradjunk annyiban, hogy most kb 3 kiemelkedő csapat egyike és nekik nem kell a nemzetköziben erőlködni.

redmiller
Olvasó

Akkor másképp!
Nincsen”ha”! Ahhoz teljesülni kell dolgoknak…
Ha nyerek a lottón, bajnokot csinálok a Kecskemétből! Nincsen ha, mert ahhoz nyernem kellene, emg lottóznom…

csocsa
Olvasó

Csak poén volt.Azért sok sikert nektek!
HAJRÁ ASE!!!

Vilis79
Olvasó

Nagyon erős az ASE, a végén csak szórakoztak.

sztogram
Olvasó

Hülye vagy Feri! Miközben haragszol a világra, üldözési mániád van, nem nyilatkozol, vagy ha igen, akkor sértődött durcás kisgyerekként csak 2 mondatot vagy hajlandó vakkantani (ennyire tiszteled meg az aktuális ellenfelet… látszik is az eredményeken…), esetleg a csapatodra is figyelhetnél, mert kicsúsztok a felsőházból…?

Székely Gergely
Olvasó

Gratulálok Paksra! Faust első negyedes 15 pontja külön dicséretet érdemel.

Net Udmeg
Olvasó

Kurva gyenge…..

CSAKaPÉCS
Olvasó

Nagyon gyenge amit ma láthattunk, komoly gondok vannak a hozzáállással a látottak alapján. Nem értem,hogy Csirke Feri miért nem próbálja valahogy kizökkenteni ebből az állapotból a fiúkat…nekem sok esetben az a benyomásom,hogy nincs elég tekintélye. Persze lehet,hogy tévedek! Gyorsan kéne valami megoldás a problémákra, mert ha így haladunk max a 8ba jutás lehet a cél 🙁
Gratulálok a Paksnak, óriásit játszottak ma!

Pvsk Fanatic
Olvasó

Ezzel a lélektelen játékkal még ez a különbség is teljesen reális, Diggs 0 Val, Smith 8/2 dobás egész meccsen, siralmas produkció a két kulcsjátékosunktól…. Diggsel valami komoly probléma van, csak rossz megoldásai voltak egész meccsen és még csak azt sem mondhatni, hogy egyébként megszakadt volna a pályán. Ahhoz képest az elején Taylorhoz hasonlítottuk, most már inkább Wrighthoz lehetne tavalyról…. Teljesen eltűnt az èv eleji csapatunk és ez már nem a fáradtságra meg Aiken hiányára vezethető vissza szerintem, sűrgős megoldás kell, mert 2 itthoni már elment, ha komolyan akarunk valamit a szezontól több nem mehet el…. Gratulálok a Paksnak, kiemelkedő légiósaik… Olvass tovább »

panther
Olvasó

Teljesen nyilvánvaló, hogy bajban vagyunk, ugyanakkor én Veled szemben továbbra is nagy jelentőséget tulajdonítok Aiken hiányának,ugyanis pillanatnyilag nincs igazán magas és jól lepattanózó játékosunk a palánk alatt, ez pedig komoly hátrány. Nem tudom, hogy mit értesz sürgős megoldáson? Játékoscserét ? Ahhoz pénz is kellene, az pedig nincs, A tavalyi – várakozáson felüli – szereplés, és az idei nemzetközi kupa szerintem “lenullázta” a költségvetést, miközben tudtommal még az önkormányzat sem folyósította a beígért pénzt… Diggs játéka számomra is rejtély, de nem csodálkoznék, ha esetleg az előbbiekben kellene keresni az okát. Ez nem lenne túl szimpatikus hozzáállás, de tudomásul kell venni, hogy… Olvass tovább »

Pvsk Fanatic
Olvasó

A megoldás nem feltétlenül a játékoscsere, lehet 3 nap szabadság, vagy pénz visszatartás, vagy prémium felajánlása a következő meccsekre, igazából sok lehetőség van, én sem vagyok híve a cserének, de valamivel muszáj kibillenteni ebből a lélektelen játèkból a csapatot. Pl. Smith az egyik csapatvideon focizott az edzésen, ha ez dobja fel, akkor játszanak egyik edzés helyett egy kispàlyás meccset… Az anyagi dolgokat ismerem én is, de ez minden évben hasonló szokott lenni, ez nem hiszem váratlanul érne bárkit is, és szerintem akiket először kifizetnek azok az új légiósok pont azért ne kezdjenek el sztrájkolni. Aiken pedig hiába játszana jól, ha… Olvass tovább »

panther
Olvasó

Oké, azzal egyetértek, hogy valahogy fel kell rázni a csapatot! Elsősorban Diggsnek kellene feljavulnia, kíváncsi vagyok, hogy elbeszélgettek-e vele a vezetők, próbálták-e kideríteni, hogy mi a gondja?

Az is lehet, hogy rosszul érzi magát, talán egy lepukkant panelban lakik, egy rozzant Suzukit tettek a feneke alá, mit tudom én…

Sokszor olyan dolgok is befolyásolják a teljesítményüket, amelyek nem szorosan a sporttal függenek össze.

Abban is igazad van, hogy Aiken sokszor azért tudott jól teljesíteni, mert Diggstől (is) jó labdákat kapott. De gondolom adna Bálintnak is, ha meg tudná fogni…

Azért nyilván hajrá Vasút ! 🙂

lizapanna
Olvasó

Egyetértek, amíg Aiken nem játszik, nagy gondban lesz a csapat. Én nem szakmázok, tök laikusként gondolom, nem lehet elvárni hosszú heteken át, hogy például Ciric birkózzon a palánk alatt, közel 40 évesen, tényleg rossz volt nézni ma is.. persze írhattam volna Veikot is, nincs különbség.
Abban is egyetértek, hogy most éppen arra van szükség, hogy ott álljunk mellettük, könnyű akkor parádézni, ha jól mennek a dolgok!
Hajrá PVSK!

laja
Olvasó

Ja kérem a pénz nagy úr.A légiósok nem szoktak fizetés nélkül játszani. Majd ha megkapják a rendes lét újra lesz csapat és játék. Ha megkapják…..

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés