Connect with us
Hirdetés

Légiósok

Az argentin legenda is Filipovity csapattársa lesz

Komolyan erősít a nyáron a Pesaro.

  •   :

:

Mint ismert, az olasz élvonalbeli Pesaro csapatában kosárlabdázik a következő idényben a magyar válogatott Filipovity Márkó. A kosarasra elsősorban négyes poszton számítanak majd.

A gárda a 2019/2020-as idényben az utolsó helyen állt a bajnokság lefújásakor, de most úgy tűnik, hogy nagyobb babérokra tör a klubvezetés – legalábbis a nyári erősítések ezt sugallják.

Az együttes leigazolta többek között az Argentínával 2004-ben olimpiai aranyérmet szerző, elsősorban a hármas poszton bevethető Carlos Delfinót, aki 548 mérkőzésen lépett pályára az NBA-ben.

A mai napon csatlakozott a piros-fehérekhez Justin Robinson, aki az orosz és a francia élvonalban is megfordult korábban, ráadásul a Bajnokok Ligájában is pályára lépett.

Szintén a légiós kontingenst erősíti majd a tavalyi szezonban a spanyol Morabanc Andorrával az EuroCup legjobb tizenhat csapata közé jutó Frantz Massenat.

A centerposztra pedig a rutinos amerikai Tyler Cain érkezett, aki Franciaországban, Lettországban és Olaszországban is kosárlabdázott már korábban.

Az ottani bajnokságban egyébként minden csapatnál öt, vagy hét külföldi játékos lehet, ami az alábbi módon néz ki:

A klubok választhatnak, hogy az 5+5-ös formulát használják (5 olasz és 5 légiós az Európai Unión kívülről), vagy a 3+4+5-ös képletet részesítik előnyben (5 olasz, 3 EU-n kívüli légiós és 4 légiós az EU-n belülről).

A szezon végén pénzdíjat is kap az első három olyan gárda, amelyik az 5+5-ös formulát választotta, miközben a legtöbb olasz játékperc is hozzájuk fűződik.

Fotó: victorialibertas.it

  •   
1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Hubie Brown Recent comment authors
Hubie Brown
Olvasó

És Delfinót minek számolják? Mert van olasz állampolgársága is.
Szerintem legfeljebb akkor érdemes őt szerződtetni, ha olasznak számít. Mert úgy jelenleg van 3 EU-n kívüli (amerikai) légiósuk, és kettő EU-s (magyar, észt).
Ha Delfinót argentinnak számolják, akkor viszont már van 4 EU-n kívüli és 2 EU-s légiósuk, ami egyik kategóriába sem fér már bele.

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés