Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Az Alba nyerte a tét nélküli meccset

A Kaposvárban csak Pustahvar játszott a légiósok közül.

Alba Fehérvár - Kaposvári KK 79-68 (17-21, 20-11, 17-16, 25-20)

Alsóházi középszakasz, 3. forduló
Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok
V.: Papp P., Goda L., Lengyel Á. (Balogh L.)

Alba: Takács M. 6, Zeno 4, Keller I. 11/3, Freeman 12/6, Peterson 17. Csere: Lukács 7/3, Cabezas 6/6, Takács M. -, Peringer 5, Tóth P. 10, Seyi 1.

Kaposvár: Halász 13/3, Bogdán 12/6, Baki 5/3, Pustahvar 21/3, Hock 7/3. Csere: Kocsis 6, Puska 4.

Tét nélküli mérkőzésen találkozott egymással az Alba Fehérvár és a Kaposvári KK. Az előző fordulóban eldőlt, hogy a fehérváriak után a somogyiaknak sincs félnivalója, hiszen matematikailag is bebiztosították bennmaradásukat az első osztályban. A két vezetőedző arra készült, hogy sok lehetőséget biztosítanak a fiataljaiknak ezen a meccsen.

Pustahvar kosaraival indult a mérkőzés, 2-5 után Freeman és Peterson kosaraival fordított az Alba. Már 11-5-re is megléptek a hazaiak, amikor a kezdőben helyet kapó Hock vágott egy triplát. Sőt, a hetedik percben Halász távolija után a somogyiak vezettek. Továbbra is fej-fej mellett haladtak a csapatok, a negyed végére négypontos előnyt szerzett a Kaposvár (17-21).

A folytatásban is szerepet kaptak a fiatalok mind a két oldalon. Az Alba fokozatosan utolérte a vendégeket Zeno aktivitásának köszönhetően. Meglépniük nagyon nem sikerült, mert mindig érkezett a válasz vendég oldalról. A játékrészt simán nyerték a fehérváriak, öt pont volt a differencia a félidőben (37-32).

A harmadik negyed kiegyenlített játékot hozott. A játékosok forgatása közben nem alakult ki nagyobb hazai előny. Folyamatosan pár pontos Alba-vezetést mutatott az eredményjelző, nem szakadt le a Kaposvár. Cabezas hármasa után Baki középtávolról talált be a végén, így hat ponttal vezetett az Alba (54-48).

Az utolsó játékrészben sem történt változás. Noha egyszer feljött még három pontra a Kaposvár, de ezen kívül nem volt reális esélye annak, hogy egyenlítsen. Az Alba magabiztosan húzta be a meccset, és az alapszakasz után a középszakaszban is legyőzte a Kaposvárt (79-68).

Fotó: hunbasket.hu

13 hozzászólás

13
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
6 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
JokicBezseempeSzotyolaRubik75 Recent comment authors
Bezse
Olvasó

Halász: szerzett labda=2,7 ill. eladott=3,3 . Szövetség honlapján megtalálható.

Rubik75
Olvasó

Köszi!Megnèztem az MKOSZ honlapját de az idei éve úgy néz ki szerzett labda 0.9,eladott 2,2.Azt nem mondom,hogy végig néztem a kb. 200 játékos adatait de akikket találomra megnéztem azok közül az eladott labdáinak az átlaga messze a legmagasabb.Míg a szerzett az átlagos vagy inkább alatti.

empe
Olvasó

Vicc. Az alba temérdek pénzből összesen erre volt képes. És most, mikor már nincs tét, beigéri, hogy a fiatalok fognak játszani. Na, igen, meg négy legiós, meg Keller, meg Tóth és Peringer. Volt, mikor négy fiatal a Halásszal kiegészűlve nézett szembe 4 légióssal. És tudtak győzni, ráadásul otthon? Gratulálok, komoly skalpot szereztek.

Jokic
Vendég
Jokic

És ugyanígy volt, hogy Pustahvar, Baki, Halász, Hock, Bogdán volt fenn, akikből 3,5 fix rotáció játékos a szezon azon részében is, amikor van tét, az Albánál meg egy Takács-Takács-Lukács-Sodiq-Peringer. Ennyit erről.
Jó lenne, ha már vége lenne a szezonnak, mert erre senki nem kíváncsi.

Szotyola
Olvasó

Simon Balázs klubigazgató 2 évvel meghosszabbította Jesus Ramirez spanyol vezetőedző szerződését , aki csak akkor ír alá , ha Cabezas is marad !
Székesfehérváron mindenki lélegzetvisszafogva várja a híreket…

Tom67
Olvasó

Nekem meg a Kaposváron ment el a Tippmixem! Ha Hendlein, Ubilla, Harazin csak 10 percet kapott volna akkor simán nyer a Kaposvár.

Kováts Imre
Olvasó

Közel hatvan éves – játékos-, klubvezető-, szurkoló – kosaras múltamra visszatekintve nem emlékezem arra, hogy egy első osztályban játszó játékosnak nyolc eladott labdája legyen egy mérkőzés során, mint amivel Halász “dicsekedhet” (Hock-nak egy sem volt). Katasztrófa! Gratuláció a fiataloknak.

Tommy0526
Olvasó

Már bocsánat… ön nagyon tud kritizálni… de most se volt kint meccsen… nem láthatott sokat… statisztikát lát… igen… eladott 8 db labdát de küzdött a pályán.. mint ahogy a többi fiatal is… a legegyszerűbb dolog a kritizálás, buzdítani már nem megy önnek:) Ha nyerünk ha veszítünk öntől csak a negatív komment jön… gondolom ennek is megvan az oka, de ez már más téma… én kint voltam a meccsen és örültem hogy így helyt álltak a fiatalok.. taps jár nekik… 4 légióssal játszó alba ellen ez elég szép eredmény szerintem…

Rubik75
Olvasó

Kováts úrat megkell,hogy védjem ugyan is ha jól elolvastad a kommentjét ő is gratulált a fiataloknak.Halászal szembeni észrevétele teljesen jogos,mert nem csak a mai meccsen de egész idényben rengeteg labdát eladott.Nem tudom hol lehet utána nèzni de az egész idényben taláb lehet ő adta el a legtöbbet az egész bajnokságban.

Tommy0526
Olvasó

Nem ezzel van a baj.. igen.. Ákos sok labdát ad el ez tény.. hanem azzal volt bajom személy szerint, hogy nála megint csak a negatív komment… valakit mindig le kell húzni… ezért írtam amit, nem más miatt.

Kováts Imre
Olvasó

“de most se volt kint a meccsen”, hát ez röhejes.

Tommy0526
Olvasó

Hány idegenbeli meccsen volt idén? 🙂 nem a hazai meccsekről beszéltem… lehet hogy röhejes de igaz… 🙂 de lehet én látok rosszul a meccseken és ön is ott van 🙂

Csakegyfan
Olvasó

Így kell, játszottak végre a fiatalok a Kaposvárnál és a jövőben majd kifizetődhet. Halász viszont az eladott labdákban megint jeleskedett

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés