Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Az Alba fiatalja azt mondja, a négy között a helyük

Lukács Norbert nagyon jó szezont vár, szerinte komoly dolgokra lesznek képesek.:

:

Az utóbbi két edzőmeccsen már pályára lépett az Alba Fehérvár nyári, korosztályos Eb-n megsérülő, 18 esztendős magasbedobója, Lukács Norbert. A fiatal kosarasnak a nagyváradi korosztályos, B-divíziós Eb-n a nyitó, Koszovó elleni meccsen részlegesen elszakadt a bokaszalagja. A felnőtt együttes első négy edzőmeccsét emiatt kihagyta, a pénteki, KTE, majd a vasárnapi, DEAC elleni meccsen viszont már ott volt a parketten. Előbbi találkozón 15 perc alatt 4, később 21 perc alatt 9 pontig jutott.

– Egy hete végzek teljes értékű edzésmunkát, a pályafutásom során még nem volt ilyen hosszú kihagyásom sérülés miatt. Örülök, hogy a visszatérésem óta minden a terv szerint alakul, tudom segíteni a csapatot. Július 26-án sérültem meg Nagyváradon, az első időszakban komoly fájdalmaim voltak, számítottam rá, meg a szakemberek is azt jósolták, 4-5 hetet kell kihagynom. Már nem érzek fájdalmat, minden a legnagyobb rendben. A KTE elleni meccsen is voltak jó megmozdulásaim, a DEAC ellen pedig kimondottan jól ment a játék, hozzá tudtam tenni a csapat teljesítményéhez – mondta Lukács Norbert az albakosar.hu-nak.

A felnőtt nemzeti együttes keretébe tavaly nyáron és kora ősszel is meghívott kosaras meggyőződéssel vallja, az Alba Fehérvár számára teljesen más lesz a rövidesen kezdődő új szezon, mint a tavalyi volt.

– Tavaly a nemzetközi kupában is szerepeltünk, két fronton kellett bizonyítanunk, most csak a hazai bajnokságra kell koncentrálnunk. Hetente egyszer lépünk pályára, ami könnyebbséget jelent. Az eddigi edzőmeccsek után feltétlenül optimizmussal tekintek a 2019/2020-as idényre.

Úgy gondolom, nagyon jó csapatunk lesz, szerintem komoly dolgokra leszünk képesek. Az feltétlenül jó jel, hogy hat edzőmeccsünket magabiztosan nyertük, ám az eredményekből messzemenő következtetéseket azért nem érdemes levonni. A bizakodásomat a csapat hangulata és munkamorálja táplálja, sokkal jobb a közösség, mint korábban. A légiósok kiválasztása jól sikerült, külföldi játékosaink egyénileg képzettebbek, mint a tavalyiak voltak, csapatként is jobban funkcionálunk. Úgy gondolom, a négy között a helyünk, ami komoly előrelépés lenne a tavalyi eredményhez képest.

Azt pedig mindenki tudja, az elődöntőben bármi lehet, aki odáig eljut, az már a legfényesebb éremben is gondolkodhat. Ami számomra nagyon fontos, az edző, Jesus Ramirez bízik bennem. Nem csak nekem ad lehetőséget, a többi fiatalnak is. Remélem, a bajnokikon is megfelelő mennyiségű időt tölthetek a parketten, ha jól megy a játék, biztosan újra meghívnak a felnőtt válogatott keretébe. Tavaly egy edzőmeccsen – nem volt hivatalos találkozó – játszottam, remélem, eljön a pillanat, amikor tétmeccseken is bizonyíthatok felnőtt címeres mezben.

A fiatal tehetség azzal tökéletesen tisztában van, hogy az Albában a honi pontvadászaton kevesebbet játszik, mint az utóbbi időszak edzőmeccsein.

– A debreceniek elleni, legutóbbi 21 percem nyilvánvalóan annak is volt köszönhető, hogy Markovics Luka a hátát, Szlaven Csupkovics pedig a combját fájlalta, ezért nem léptek pályára. Azóta mindketten felépültek.

Lukács tulajdonképpen villámkarriert fut, lévén májusban múlt 18 esztendős, mégis biztos pontnak számít az Alba Fehérvárban. A születésnapja előtt, kora tavasszal mutatkozott be a felnőtt együttesben, a nemzetközi kupában vívott meccseken. Aztán a hazai pontvadászaton is szóhoz jutott, az alsóházi összecsapásokon ott volt játéktéren.

– Anyukám és a nővérem természetesen kilátogat a hazai összecsapásokra, valamint ha teheti, Németországban dolgozó édesapám is. Igyekszik úgy hazatérni hétvégente, hogy megtekinthesse a mérkőzéseimet. A meccsek után mindig felhív, gratulál, nem titkolja, nagyon büszke rám.

Fotó: albakosar.hu

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés