Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Az alapszakasz csapata

A PVSK-s Taylornál többször senki sem került be a forduló ötösébe. Két soproni és két debreceni a legjobb csapatban.:

:

A legutóbbi hétvégén zárult az alapszakasz a férfi A-csoportban, a BB1.hu pedig szokásához híven ezúttal is összeállította az adott kör legjobb csapatát, illetve magyar csapatát. Mind a 26 forduló után értékeltük a legjobb játékosokat, így állt össze az alapszakasz csapata – mutatjuk, kik szerepeltek a legtöbbször fordulók ötöseiben.

Az alapszakasz csapata:

Warner (6) – K. Taylor (11) – Borisov (8) – Ivosev (6) – Agafonov(6)/Gordon (6)

A soproni Angelo Warner keretbe foglalta alapszakaszát: az első és az utolsó fordulóban (ami az utolsó előtti lett végül a halasztás miatt) is bekerült a forduló ötösébe. Összesen 6-szor sikerült neki ez a bravúr a 26 meccse alatt. A hajrában kétszer is 40 VAL fölé jutott, ez a szezon korábbi szakaszában csak egy további alkalommal sikerült neki: karácsony előtt a DEAC ellen 45-nél állt meg – ez egyben eddig a legjobb teljesítménye.

A forduló csapatában egyetlen játékos tudott 10-nél is többször szerepelni: a pécsi Kameron Taylor 11 alkalommal verekedte be magát a legjobbak közé. Mind a 26 alapszakasz-meccsen kezdő volt, ezeken 18.6 pontos, 28.3 VAL-os átlagot ért el. „Legpontszegényebb” mérkőzését még októberben, a Körmend ellen játszotta, akkor 10-nél állt meg, míg a ZTE és a JKSE ellen is 29-ig jutott – ez a legjobb mutatója idáig.

A debreceni Milos Borisov az első 6 fordulóban 4-szer is a forduló ötöséig küzdötte magát, aztán még 4-szer került a legjobbak közé az alapszakasz során. A 24 bajnokiján 4-szer is 40 VAL fölé jutott – legjobb összmutatóját a ZTE elleni 114-112-es győzelem során hozta, amikor is kereken 50 VAL-lal volt csapata vezére (az imént említett Taylor szintén eljutott egyszer 50-ig a JKSE elleni vesztes meccsükön).

Borisovék remek szezont futottak idáig. Fotó: hunbasket.hu

Tomiszlav Ivosev (szintén DEAC) is 6 forduló csapata-tagságot tudhat magáénak – 20 bajnokin. Érdekes mód foglalta keretbe alapszakaszát: 0 ponttal kezdett a DEAC-ban, majd 2-vel zárt az Alba ellen, a két meccs között viszont végig kétszámjegyű pontot jegyzett. A Szolnok és a Kaposvár ellen egy héten belül kétszer is 28-ig jutott, ami eddig a szezoncsúcsa, míg VAL-értékben a Szeged elleni 37 vezet.

Két center osztozik az ötös poszton, szintén 6-6 szerepléssel: a zalaegerszegi Andrij Agafonov és a soproni Wesley Gordon. Az ukrán játékos főleg a szezon közepén hozott kiemelkedő számokat, a 16. és 18. kör között kirobbanthatatlan volt a TOP5-ből. A Falco elleni 48 VAL a szezonbeli legjobb teljesítménye (eddig), ráadásul az itt dobot 28 pontja is szezoncsúcs. Gordon a szezon elején csak egyszer próbálta ki, milyen a forduló csapatában szerepelni, az alapszakasz végére aztán „rászokott”: a 19. és a 26. kör között 5 további válogatottságot harcolt ki magának. A 26 bajnokiján kétszer nem tudott kétszámjegyű pontot hozni – legjobb mutatója a TF elleni 29 pont, a JKSE ellen pedig 50 VAL-lal állította be szezoncsúcsát.

Az alapszakasz magyar csapata:

Wittmann (8) – Vojvoda (16) – Benke (7) – Hendlein (13) – Karahodzsics (14)

Wittmann Krisztián is kihagyhatatlan volt a KTE-ből, mind a 26 eddigi bajnokin kezdett. A forduló magyar csapatába összesen 8-szor került be – legutóbb a 23. kört követően. Kétszer jutott a szezonban 28 VAL-ig (a Sopron és a TF ellen), ez a legjobb teljesítménye, 20 pontot pedig szintén kétszer jegyzett: előbb a Kaposvárt, majd a Sopront keserítette.

Vojvoda Dávid gyakorlatilag 3-ból 2 forduló csapatában ott volt az alapszakasz során, 16-szor került be a legjobb magyarok közé. A Szolnok vezére volt eddig, melyben egyetlen alkalommal, a Jászberény elleni alapszakasz-elsőséget elveszítő találkozón nem tudott legalább 10 pontot jegyezni (9-ig jutott). A Szeged elleni 23 eddig a csúcs, VAL-értékben pedig a KTE ellen gyűjtött 39 volt a top.

Vojvodát egyszer tudták 10 pont alatt tartani: az az alapszakasz-elsőségébe került az Olajnak. Fotó: hunbasket.hu

Vojvoda csapattársa, Benke Szilárd 7 alkalommal jutott el a forduló hazai csapatáig. A Kaposvár elleni 36 VAL-os meccse minden szempontból kiemelkedett: összértékben és pontokban (19) is ott hozta a szezonbeli legjobb egyéni mutatóit – azzal a produkcióval a forduló magyar- és a forduló csapatában is helyet követelt magának.

Hendlein Roland idén is a Kaposvár egyik vezére, amit igazol 13 „válogatottsága” is – minden második alapszakasz-mérkőzésén ott volt a legjobbak között. A 2019-es évben még nem volt 10 pontnál rosszabb meccse, az alapszakaszt záró 33 VAL-ja a KTE ellen pedig szezoncsúcs – holtversenyben a Szeged elleni hasonló teljesítményével. Pontokból eddig 17 volt a maximum: a TF és a ZTE ellen is sikerült ez neki.

A centereknél abszolút fölényben volt a magyar válogatott Kemal Karahodzsics: 14-szer zárult vele az ötös. A hajrá kiegyensúlyozottra sikerült: utolsó 6 bajnokiján sorrendben 23, 12, 13, 13, 13 és 14 pontot jegyzett – a TF elleni 23 szezoncsúcs nála, csak úgy, mint a szintén ott jegyzett 33 VAL.

Kiemelt kép: hunbasket.hu

6 hozzászólás

6
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Kovács GáborManódonnarummaGecse J. Márió Recent comment authors
Manó
Olvasó

Aztán az Agafonov leeresztett, mint a lufi…?

Gecse J. Márió
Olvasó

Sehol egy játékos a körmendi alapszakasz-győztes csapatból… és én ennek rettenetesen örülök! Ebben rejlik idén az erőnk! Csak az MTE!!!

donnarumma
Olvasó

Ez így van! Falcos sincs..:-)

Gecse J. Márió
Olvasó

Igaz. De mi előttetek végzünk a tabellán… Otthon mi eddig hibátlanok vagyunk, ti pedig idegenben eddig nem szaggattátok az istrángot. 😉

donnarumma
Olvasó

Majd most?

Kovács Gábor
Olvasó

Erre semmi szükség..Örüljünk,hogy sikerült az alapszakasz befejezése,nem kell szítani a hangulatot..semmivel nem leszel másabb így,mint jópár ember ezen a fórumon… MTE!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés