Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Az alapszakasz csapata

Darrin Govens majdnem minden második fordulóban bekerült a legjobb ötösbe.

  •   :

:

Az elmúlt héten véget ért a férfi A-csoport alapszakasza, ezzel zárult Forduló csapata rovatunk is erre a szezonra.

A 26 játéknap 26 ötösében összesen 74 játékos kapott helyet, közülük jópáran többször is bekerültek az éppen aktuális teljesítményük alapján az adott csapatokba. Összesítettük a 2020–2021-es idény forduló csapatait, s ahogy az elmúlt években is, szereplések száma alapján összeállítottuk az alapszakasz csapatait.

Az alapszakasz csapata:

Govens (11) – Váradi (5) – Perl (5)/Funderburk (5)/Brown (5) – Hines (4)/Subotic (4)/Borisov (4) – Dickey (7)/Taylor (7)

A legtöbbször került be a forduló csapatába a Naturtex-SZTE-Szedeák vezére, Anthony Darrin Govens, aki 11-szer volt a legjobb ötös tagja. Govens igen erős alapszakaszt hozott: 19,96 pontos és 27,15 VAL-os átlaggal zárta a 26 meccsét, melyeken minden alkalommal kezdő volt. Ötször jegyzett dupla-duplát, a DEAC elleni, kilencedik fordulóban hozott 48 VAL-os teljesítményénél pedig senki sem tudott jobbat felmutatni az eddig futott szezonban.

Váradi Benedek is kiváló alapszakaszt produkált, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely színeiben 24 mérkőzésen 13,58 pont és 20 VAL az átlaga. Ötször szerepelt a legjobbak között; legerősebb teljesítményét a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét elleni idegenbeli győzelem alkalmával szállította, amikor 45 VAL-ig jutott, de kiemelkedik a Jászberényi KSE elleni idegenbeli meccse is, ahol 10 ponttal, 11 gólpasszal és 12 lepattanóval az alapszakasz egyetlen tripla-dupláját éppen ő jegyezte.

Váradi a Falco vezére volt az alapszakaszban. Fotó: hunbasket.hu

Perl Zoltán úgy volt a Falco egyik legjobbja, hogy csak négyszer nevezték a kezdőcsapatba a 23 eddig játszott bajnokija során. Átlag 26,91 percet töltött a parketten, ez idő alatt sikerült 18,26 pontot és 25,57 VAL-t átlagolnia. Éppen a legnagyobb rivális ellen volt csúcsformában: az Egis Körmend vendégeként jegyzett 41 VAL-ja a szezonbeli eddigi legjobbja. A Pécsi VSK-VEOLIA lemaradt a rájátszásról, Kenneth Dermont Funderburk Jr. viszont bekerült az alapszakasz legjobbjai közé. A 26 meccsén átlag 17,5 pont és 22,12 VAL a mérlege, a JKSE elleni 46 VAL-jával pedig majdnem beérte Govens alapszakaszcsúcsát. Éppen az ellen a Szedeák ellen hozta egyetlen dupla-dupláját (20. forduló), amely Zachary Garrett Brownt is adja az alapszakasz csapatába. Utóbbi légiós szintén ötször szerepelt a forduló ötöseiben. Az OSE Lions elleni 44 VAL-ja az eddigi legjobbja, az itt dobott 37 pontja szintén egyéni csúcsa az eddigi idényben. Az említett találkozón volt még 10 lepattanója is – ez az egy dupla-duplája volt ezidáig. Átlaga: 17,38 pont és 19,85 VAL 26 meccsen, melyeken mindig kezdő volt.

Shaquille Savan Hines négyszer szerepelt a forduló csapataiban: 11,42 pontos és 18,31 VAL-os alapszakaszt tudhat maga mögött a DEAC játékosa. Háromszor is jegyzett dupla-duplát: a Szedeák, a Körmend és az Alba Fehérvár ellen. Szintén négyszer került be a legjobbak közé a Szolnoki Olajbányásszal alapszakasz-győzelemig jutó Bojan Subotic, aki 26 meccsen 14,27 ponttal és 20,85 VAL-lal vette ki a részét a menetelésből. Három dupla-duplát hozott össze ő is: a Körmend ellen kétszer, az OSE ellen egyszer. A Sopron KC-t erősítő Milos Borisovnak is négyszer szavaztunk bizalmat; 26 meccsen 17,08 pontot és 20,23 VAL-t hozott. A Pécs ellen jegyzett egy dupla-duplát, az Atomerőmű SE ellen pedig még egyet, utóbbi találkozón ráadásul 40 pontot dobott, amit az alapszakasz során senki sem tudott túlszárnyalni.

Hét-hét forduló csapat-szereplésen osztoznak a centerek: a szegedi James L. Dickey III és a körmendi Travis T. Taylor. Dickey 12,77 pontja és 26,15 VAL-ja mellett kiemelendő átlag 13,08 lepattanója és 1,35 blokkja. Egészen elképesztő, 15 dupla-duplát hozott a 26 eddigi találkozóján, ráadásul a KTE elleni, egy meccs alatt jegyzett 23 lepattanója (26. forduló), illetve a JKSE elleni (3. forduló) 5 blokkja is alapszakaszcsúcs. Taylor is remek őszi-téli időszakot tudhat maga mögött: 14,48 pont és 26,48 VAL az átlaga 25 mérkőzésen. Tíz dupla-duplát szállított idáig, kétszer is elért 44 VAL-t egy meccs alatt: az Alba Fehérvár (17. forduló) és a Zalakerámia ZTE KK (8. forduló) ellen.

Dickey nyolc bajnokit zárt egyszámjegyű lepattanóval, a többin legalább tízet begyűjtött. Fotó: Karnok Csaba/Délmagyarország/hunbasket.hu

Az alapszakasz magyar csapata:

Govens (15) – Váradi (9) – Perl (17) – Eilingsfeld (13) – Tóth Á. (9)

Anthony Darrin Govens a magyar csapatban 15-ször, Váradi Benedek kilencszer, míg Perl Zoltán 17-szer kapott helyet.

Hozzájuk 13 alkalommal csatlakozott Eilingsfeld János, aki 24 meccsen 16-szor volt kezdő a Paks színeiben – 12,25 ponttal és 18,96 VAL-lal hálálta meg a bizalmat. Az Olajbányász és a JKSE ellen is jegyzett egy-egy dupla-duplát, utóbbi ellen hozta ráadásul eddigi legjobb, 37 VAL-os teljesítményét.

A DEAC-os Tóth Ádámmal zárjuk a sort, aki Váradihoz hasonlóan kilencszer szerepelt a magyar ötösben. Mind a 26 alapszakasz-meccsen pályára lépett, 13 pontot és 19,38 VAL-t átlagolt. A Sopron (21. forduló) és az Alba ellen (25. forduló) is eljutott 34 VAL-ig – eddig ez volt a legjobb összmutatója.

Tóth Ádámmal eddig szépen menetelt a DEAC. Fotó: hunbasket.hu

Kiemelt kép: Kuklis István /Délmagyarország/hunbasket.hu

  •   
4 hozzászólás

4
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
StockaloneVulcanoPbaskSopronKCfan Recent comment authors
Stockalone
Olvasó

Tisztelt szövetségi kapitányunk figyelmébe ajánlom, mint válogatott kezdő ötöst.

Pbask
Olvasó

Kemény hogy Voja mennyire kikerült a képből.

Vulcano
Olvasó

Elég durva. 2 éve még kb a bajnokság legmeghatározóbb játékosa volt.
Most meg…

SopronKCfan
Olvasó

Bravó Milos! 🙂

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés