Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

Az AEK Athén elleni győzelemmel kezdett Görögországban a Rátgéber Akadémia

Első külföldiként vehetnek részt a görög tornán.:

:

Megkezdődött a fiú U18-as korosztályban a legjobb görög csapatok számára megszervezett torna, amelyre – első külföldiként – a Rátgéber Akadémia is meghívást kapott.

A tizenkét csapat számára megszervezett többfordulós torna, a Hellenic BF Rising Stars első körére a fővárosban, Athénban kerül sor. Az Akadémia az első mérkőzésén az egyik legnagyobb hagyományokkal büszkélkedő görög klub, az AEK Athén csapatával találkozott: a férfi kosárlabda az 1924-ben alapított multisportklub, az AEK egyik része, s tudni kell, hogy az Olympiakosz és a Panathinaikosz mellett ezért a klubért rajonganak a legtöbben, többmilliós szurkolói bázisa van szerte a világban.

A bemutatkozás kiválóan sikerült, hiszen a magyar csapat nagyon magabiztos győzelmet aratott az AEK ellen. Az Akadémia végig kézben tartotta a mérkőzést, aminek az lett az eredménye, hogy 67-50-re nyertek.

– A mérkőzésen meg tudtuk mutatni a karakterünket, továbbá volt elég erőnk ahhoz, hogy az egész napos utazást követően végig koncentráljunk, és egy jó, fizikális meccset játsszunk! – értékelt a csapat vezetőedzője, Bojan Salatic. – Az AEK, mint minden görög csapat, taktikailag nagyon felkészülten, összeszedetten játszott, és soha nem adta fel. Mi viszont a meccsen végig hittünk magunkban és megérdemelten nyertünk. Már most gratulálok a torna szervezőinek, mert ez egy kiváló esemény!

NKA Pécs–AEK Athén 67-50 (14-14, 22-7, 12-14, 19-15)

NKA Pécs: Emelieze 6, Pap 12/6, Mészáros 5, Fonyó 6, Szita 2, Bor 2, Árva-File 13, Balázs B. 6, Mezőfi 2, Korszunszkij 4, Boljos M. 9, Mucha. Vezetőedző: Bojan Salatic.

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés