Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

“Az adrenalin olyan erősen dolgozott bennem, hogy meg sem fordult a fejemben, hogy lejövök”

Schmera Gergely megszakadt vádlival is döntő MVP lett.:

:

Mint ismert, az NKA Pécs csapata nyerte meg a fiú junior bajnokságot. A finálé legértékesebb játékosának megválasztott Schmera Gergely az utanpotlassport.hu-nak adott interjút.

– Nehéz dolgunk volt, hiszen az egyik meghatározó, játékosunk, Kazy Balázs sérülés miatt nem állt rendelkezésre az egész ob-döntőben, így hiába jutottunk be elsőként a nyolcas tornára, alaposan meg kellett küzdenünk az aranyéremért. Igyekeztünk szétosztani Balázs feladatait, és szerencsére többen előléptek, hogy magukra vállalják a felelősséget. Pifkó Bálint és Meszlényi Róbert is remek formát mutattak, én pedig próbáltam azzal segíteni a gárdát, amiben igazán hasznos lehetek. Minél több lepattanót szedni, és uralni a gyűrű környékét.

A Kaposvár elleni negyeddöntőt, illetve a Vasassal szembeni előddöntőt is magabiztosan nyerték a mecsekiek. Majd a Rátgéber növendékeknek a DEAC következett a vasárnapi aranymérkőzésen, ott is sokáig úgy tűnt, hogy sima pécsi győzelem lesz, a harmadik negyed közepén már 16 ponttal is vezettek Schmeráék, ám ekkor a debreceni gárda minden erő tartalékát megmozgatva visszajött a végjátékban három pontra.

– Ekkor kicsit eluralkodott a pánik csapaton, hiszen az egész hétvégén ebben a hét percben játszottunk a leggyengébben. Eközben a Debrecen pedig a döntőben csak ebben az időszakban játszott jól. Szerencsére sikerült végül lehiggadnunk. Meszlényi dobott egy hármast, míg én két kettest, ezzel pedig végleg eldőlt a mérkőzés. Az utolsó percekben még egy sérülés is közbeszólt, részlegesen megszakadt a vádlim, ám ez sem jelentett akadályt. Az adrenalin olyan erősen dolgozott bennem, hogy meg sem fordult a fejemben, hogy lejövök. Hatalmas volt az öröm a végső dudaszó pillanatában, ez a bajnoki cím kiváló visszaigazolás, hogy a kemény munka meghozza a gyümölcsét, illetve sikerült bebizonyítani, hogy csapategységgel lehet pótolni a kiesőket is.

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés