Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Az 5. forduló csapata

Ismét pécsi játékos lett az MVP, a KTE három kosarast ad a két csapatba.:

:

Ismét teljes fordulót rendeztek az A-csoport alapszakaszában, így újra jelentkezünk a szigorúan posztok és VAL-értékek alapján összeállított forduló csapataival.

A Pécsi VSK-VEOLIA az Egis Körmend ellen nyert rangadót, előbbi együttes két játékost is adott a forduló legjobb ötösébe, közülük az MVP-cím is Christopher Smith-é lett. A KTE, a Kaposvár és a Falco egy-egy játékossal képviselteti magát a forduló csapatában, míg a magyar ötösben a Kecskemét duplázott.

A forduló csapata:

Davis (1) – Thomas (1) – Smith (1) – Budimir (1) – Lake (1)

A Kaposvári KK a Sopron ellen nyert majdnem harminc ponttal. Ehhez kellett az egymaga 19 pontot (4/6 dupla, 3/5 tripla, 2/2 büntető) dobó Rashun Jarrel Davis is, aki összességében 33 VAL-lal járult hozzá a kaposváriak sikeréhez. Játszott 34 percet, ezalatt 5 faultot harcolt ki, szerzett 4 labdát, adott 8 gólpasszt, 3 lepattanót húzott le, és volt 2 eladott labdája is.

Cleveland Joseph Thomas Jr. az Albának dobott 23 pontjával (5/8 kettes, 2/2 hármas, 7/10 büntető) és 38 VAL-lal a második legjobb egyéni mutatót hozta össze. A nagy meccset behúzó KTE-Duna Aszfalt a pontokon túl neki köszönhet még 9 lepattanót, 4 gólpasszt és 8 kiharcolt faultot a 37 perce alatt.

Thomasék elkapták az Albát. Fotó: hunbasket.hu

A Pécsi VSK-VEOLIA vezére volt Christopher Smith, aki 33 pontot (8/10 dupla, 4/7 tripla, 5/5 büntető) vállalt a Körmend legyőzéséből. Lepattanókból gyűjtött 5-öt, kiharcolt 7 faultot, adott 3 gólpasszt és 1 blokkot is kiosztott, így 34 perc alatt 44 VAL-t hozott össze. Ez a forduló legjobb egyéni teljesítménye, így ezúttal övé az MVP-cím.

A szintén pécsi Veljko Budimir 23 egységig jutott (4/6 dupla, 3/4 tripla, 6/8 büntető) a Körmend ellen. Hozott még 7 lepattanót, kiharcolt 6 faultot, adott 2 gólpasszt, míg negatívumként 1 eladott labdája volt – összesen 32 VAL a 35 pályán töltött perc során.

A Falco-Vulcano Energia KC Szombathely hozta a kötelezőnek mondható győzelmet az OSE ellen, amiben De’Quon Lake is a segítségére volt. A légiós 20 pontot (8/9 dupla, 4/4 büntető), 8 lepattanót, 3-3 kiharcolt faultot és eladott labdát, 2 blokkot és 1 gólpasszt tett a közösbe, így jutott 30 VAL-ig a 23 perce során.

A forduló magyar csapata:

Wittmann (3) – Perl (1) – Rudner (1) – Szabó Zs. (2) – Karahodzsics (2)

Több jó teljesítményt is elkönyvelhetett a KTE-Duna Aszfalt az Alba legyőzése alkalmával, ilyen volt például Wittmann Krisztián 23 pontos (1/4 dupla, 6/8 tripla, 3/3 büntető), 28 VAL-os produkciója. Lepattanókból 3-ig jutott, gólpasszból 4-nél állt meg, és kiharcolt faultokból is 4-et jegyzett, kiegészítve 1 eladott labdával – ehhez 37 percre volt szüksége, ennyi idő alatt hozta a forduló legjobb magyar teljesítményét.

Wittmann ezúttal is a KTE egyik vezére volt. Fotó: hunbasket.hu

A szintén falcós Perl Zoltán is ott van a forduló magyar ötösében, 18 VAL-lal. A 28 perce alatt 8 pontja (2/7 dupla, 0/2 tripla, 4/5 büntető), 6 kiharcolt faultja, 5 gólpassza, 4 labdaszerzése, 2 faultja és 1 blokkja volt.

A Szolnoki Olajbányász KK a ZTE vendégeként tudott nyerni, amihez eddigi legjobb teljesítményével járult hozzá Rudner Gábor. A 21 éves játékos 18 pontot (3/3 dupla, 4/6 tripla) szerzett. Lepattanóból 3, szerzett labdából és gólpasszból 2-2, kiharcolt faultból és eladott labdából pedig 1-1 került a neve mellé, ami 23 VAL-ra volt elég.

Ahogy az imént jeleztük, hazai pályán kapott ki a Zalakerámia ZTE KK a Szolnoktól, de ez a vereség sem Szabó Zsolt teljesítményén múlt, aki ismét bekerült a forduló legjobbjai közé. A 23 VAL-ja 14 pontból (4/5 kettes, 1/2 hármas, 3/5 büntető), 6-6 lepattanóból és kiharcolt faultból, illetve 1 blokkból állt össze a 27 játékperc alatt.

A KTE-s Kemal Karahodzsics is győztes csapatból érkezik, 17 ponttal (5/6 kettes, 1/1 hármas, 4/8 büntető). A gyűrű alatt 8-szor nyert lepattanócsatát, 5 kiharcolt faultja volt, 1-1 alkalommal szerzett labdát és osztott ki blokkot, illetve 2 eladott labda a negatív oldalra került, így 27 perc alatt 25 VAL-ig jutott.

(Zárójelben, hogy ki hányadszor szerepel az adott csapatban.)

Kiemelt kép: hunbasket.hu

7 hozzászólás

7
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
LaposvárredmillerKtopiManóKoops Recent comment authors
Ktopi
Olvasó

3x játszottunk eddig! Kemal 2x lett a forduló legjobb magyar centere, Krisz pedig 3x a legjobb irányító! Ez nem olyan rossz 🙂 Hajrá Kecskemét!

redmiller
Olvasó

Közben 2-3 játszik… 😀
Alig irányít

Manó
Olvasó

Szabó Zsolt ismét a legjobb magyar 4-es! Úgyhogy üdvözlöm a károgókat!😉

Koops
Olvasó

Szép eredmény ez számunkra srácok!
Játszon csak így tovább a Vasút!
Sok-sok jó eredménnyel! Többi csapatnak is gratulálok a játékosainak!
Hajrá Pécs!

pbask
Vendég
pbask

Gratulálunk mi is a hét MVP-jének!

pbask
Vendég
pbask

Lake 😉 Megmutattad a károgóknak amiről beszélek én hetek óta 😀

Laposvár
Olvasó

Na jó, de ki ellen? 🙂

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés