Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Az 1. forduló csapata

A Sopron adta a két legjobb játékost, további hét csapat képviseli magát a legjobbak között.:

:

A BB1.hu a 2019–2020-as szezonban is jelentkezik szokásos, szigorúan a VAL-értékek alapján összeállított forduló csapataival.

Az első kör legjobbjaira szerda estig kellett várni, ekkor csapott össze a Falco és a ZTE – mint utóbb kiderült, végül egyik együttes sem adott játékost a forduló csapatába, illetve a magyar ötösébe. Nyolc klub képviselteti magát az első fordulóban: a Sopron KC rögtön a két legjobb teljesítményt adta az MVP Damier Erik Pitts, illetve Eric Jordan Carter révén.

Az 1. forduló csapata:

Pitts – Manigat – Brbaklics – Krisztics – Carter

A soproni Damier Erik Pitts 29 pontot (8/13 dupla, 2/6 tripla, 7/8 büntető) jegyzett a Jászberény elleni idegenbeli siker alkalmával. Szedett 8 lepattanót, 3 labdaszerzése volt még, 4 faultot harcolt ki, illetve adott 2 gólpasszt is. A kihagyott 10 dobás mellett 5 eladott labda került a negatív oldalra, ami így 37 perc alatt 31 VAL-t ért.

Győzelemmel kezdett odahaza a DEAC a Kaposvár ellen. A debrecenieknél húzóember volt Jahenns-Ley Manigat, aki egymaga 22 pontot (2/4 dupla, 4/8 tripla, 6/7 büntető) hozott össze. Saját palánkja alatt 2 lepattanót is begyűjtött, 3 szerzett labdáját csak 1 eladottal rontotta el, 5 faultot harcolt ki, társainak pedig 3 gólpasszt adott – az így 27 VAL-os teljesítményhez csupán 30 percet kellett a pályán töltenie.

Már az első körben van magyar játékosa a forduló csapatának: a JP-Auto Jászberényi KSE-t erősítő Brbaklics Aleksza 26 VAL-lal biztosította helyét a legjobb ötösben. A 30 percnyi játékideje alatt dupla-duplát jegyzett a Sopron ellen: 14 pontja (4/6 kettes, 0/1 hármas, 6/8 büntető) és 11 lepattanója lett. Még a pozitív oldalra került 5 kiharcolt fault és 1 gólpassz is.

Brbaklicsék nem tudták megfogni a Sopront. Fotó: hunbasket.hu

Hazai rangadót veszített a Szolnoki Olajbányász KK. Az Alba elleni vereség legkevésbé Nemanja Kriszticsen múlt, aki 21 ponttal (7/9 kettes, 1/4 tripla, 4/4 büntető) és 27 VAL-lal igyekezett csapata javára fordítani a találkozót. Volt még 7 lepattanója és 4 kiharcolt faultja is a 31 pályán töltött perce során.

Soproni játékos nyitotta, és soproni zárja a legjobb ötöst: Eric Jordan Carter 29 VAL-lal lett a kör második legjobb játékosa. Ő 15 pontot tett a közösbe (7/13 dupla, 0/1 tripla, 1/2 büntető), 13 lepattanóval pedig a dupla-duplát is elérte. Szerzett labdából és eladottból is 1-1-et jegyzett, 6 faultot harcolt ki és volt 3 gólpassza a 31 perce alatt.

Az 1. forduló magyar csapata:

Wittmann – Antóni – Brbaklics – Hendlein – Molnár M.

A kör legjobb magyar játékosa Wittmann Krisztián lett. A KTE-Duna Aszfalt vezére 37 perc alatt 27 VAL-ig jutott az ASE elleni vesztes találkozón. Pontokból is húsz fölé ért (23 – 6/8 dupla, 3/7 tripla, 2/2 büntető), ehhez jött még 4 lepattanó, 2 szerzett-, 3 eladott labda, 2 kiharcolt fault és 5 gólpassz.

Szintén győztes rajtot vett a Pécsi VSK-VEOLIA, mely magabiztos, 30 pontos (103-73) verést mért a Szedeákra. A pécsieknél szépen eloszlottak a pontok, öten is tíz felett teljesítettek. Közülük Antóni Csanád 11 pontot szerzett (1/1 dupla, 3/5 tripla), amihez 4 lepattanót és 3 labdaszerzést tett még hozzá – ezzel 16 VAL-t ért el 22 perc alatt.

Brbaklics Aleksza teljesítményéről már fentebb írtunk.

Ahogy azt jeleztük, nem sikerült a győztes rajt a Kaposvári KK-nak Debrecenben. Még úgy sem, hogy Hendlein Roland dupla-duplát jegyzett: 12 pont (4/6 kettes, 1/4 hármas, 1/1 büntető) és 10 lepattanó került a neve mellé. Gólpasszból és eladott labdából 2-2-t jegyzett, és volt 1-1 labdaszerzése, kiharcolt faultja és blokkja is, ami így 20 VAL-t ért 30 perc játék során.

Az Alba Fehérvárban kezdőként pályára lépő Molnár Márton élt a lehetőséggel Szolnokon: 12 pontot dobott rontott kísérlet nélkül (6/6 dupla). Mind a saját, mind az ellenfél palánkja alatt szerzett 3-3 lepattanót, ehhez jött 2 labdaszerzés is, 2 kiharcolt fault és 1 gólpassz – 23 VAL 26 perc alatt.

Kiemelt kép: hunbakset.hu

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés