Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Ausztria után felkészül: Szlovénia

Remekül büntetőznek a Európa-bajnokok.:

:

A ljubljanai buborékban a második ellenfele a férfiválogatottnak, az F-csoportban harmadik helyen álló, a 2017-es Eb-n aranyérmet nyerő Szlovénia lesz, akikkel november 30-án játszik a magyar csapat. A még februárban játszott mérkőzésen Magyarország nyert 77-75-re, de azóta sok idő telt el és mint minden sportágat, úgy a kosárlabdát is akadályozta a vírushelyzet. Lássuk, hogyan teljesítettek eddig a szlovének:

A válogatott irányítója Aleksej Nikolic, aki a csapat egyik legfiatalabb játékosa, de kora ellenére helyt állt mindkét mérkőzésen, kellően kivette részét a csapatmunkából. A két találkozón 44.5%-kal talált be a hárompontos mögül, 6 pontos átlaggal rendelkezik; emellett 1.5 lepattanót és a 3.5 gólpasszt tesz bele a közösbe.

A kettes poszton Klemen Prepelic a második legtöbb pontot szerző játékos a gárdából, melyet 14.5-ös átlagával érdemelt ki. Míg távolról csekély találattal végzett a két mérkőzésen – 14 próbálkozásból 2-szer célzott pontosan -, addig a közeli dobásait 54.5%-kal érvényesítette. Büntetők terén 11/11-es mutatóval rendelkezik és emellett a legjobb lepattanózók között van, hiszen 7 lecsorgót átlagol, emellett pedig 5 asszisztot is kioszt meccsenként, mellyel ő a legjobb a keretben.

Jaka Blazic az egyik legöregebb játékos a szlovén válogatottból, de ennek ellenére a legtöbb időt ő tölti a pályán, emellett 13.5 pontot átlagol, melynek nagy részét a kétpontos kísérletekkel teszi ki, hiszen 63.6%.kal talált be eddig, míg távolról csak 15.4%-kal. A büntetőket is jó arányban értékesíti; pontosan 77.8%-kal. A lepattanók terén két mérkőzésen összesen 11 lepattanót szedett, de mellette 2-2 gólpasszt és labdaszerzést átlagol.

A négyes poszton játszó Edo Muric 12.5 pontot átlagol, melyet 100%-os büntetőzéssel és 54.5%-os kétpontosokkal ért el. Az egyik legtöbb lepattanót szerző játékos, aki két mérkőzésen 16 lecsorgót szerzett és emellett 4 gólpasszt osztott ki a mérkőzések során.

A legponterősebb játékosuk Jordan Morgan, aki 17.5 pontot átlagol, melyet csak benti dobások vállalásával ér el. Távolról még egyszer sem próbálkozott a két mérkőzés során. Bentről 68.2%-kal talált be és nyolc lepattanót átlagol, a büntetővonalhoz a két mérkőzés során 6-szor állhatott és azokat 5-ször sikerült érvényesíteni.

A padról legjobban segítő játékos Luka Rupnik, aki 7.5 pontot átlagol. Távolról 44.4% -os volt a találata, míg közelről 100%. A büntetőket 50%-kal érvényesítette a két mérkőzés során. A csapatból a második legtöbb gólpasszt átlagolta; pontosan 4-et és még 1 lepattanót is.

Fotó: fiba.basketball

 

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés