Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Augusztusban tíz napos edzőtábora lesz a válogatottnak

“Ha továbbra is a jelenlegi helyzet marad, akkor nemcsak Kaposváron, hanem az egész országban érezni fogják a gazdasági válság hatásait.”:

:

A BB1.hu Sztojan Ivkoviccsal, a magyar válogatott szövetségi kapitányával beszélgetett. De nem csak a nemzeti csapatról, szóba került Kaposvár is, illetve a “cucikák” is.

– Az Eb-selejtezőkkel kapcsolatban még nincs végleges döntés, egyelőre csak meglebegtették, hogy átkerülnének 2021-re a mérkőzések. Augusztusra tervezünk egy tíz napos edzőtábort. Felkészülési találkozók nem lesznek, csak egy összetartás, hogy egy kicsit összerázódjunk a hosszú szünet után. Az a célunk, hogy minden játékos jó állapotban tudja megkezdeni az új szezont. Egyébként minden válogatottunk jól van, számomra ez a legfontosabb.

– Mit szól az U23-as szabály bevezetéséhez?

– Változnak a szabályok, a stábok és elég sok minden, csak egyetlen dolog állandó: a magyar edzők képzése minden szinten és a magyar edzők státusza. Át kell gondolni, hogy a rendszerben van-e a probléma vagy annál mélyebben. Változtathatunk százszor is a dolgokon, ha nem kezdünk el nevelni utánpótlás edzőket, akkor hiába bármilyen rendszer, a játékosok mindig is le lesznek maradva egy-két évvel fizikálisan, taktikailag és technikailag is az európai mezőnytől. Az előző szezon zárásakor összesen két magyar edző volt a klubcsapatok élén, remélem, a következő évben legalább öt-hat lesz. Persze ehhez az edzőknek is hozzá kell tenniük a magukét, részt kell venniük a továbbképzéseken, hogy elkezdhessünk előre haladni. Az U23-as szabály egyelőre hatalmas felfordulást hozott: röpködnek az ajánlatok, a fiataloknak a pénzügyi lehetőségük megugrott, viszont én nem hiszem, hogy ettől lesznek ők jobb játékosok. A felnőtt válogatott jelenlegi tagjai egy egészséges, férfias rendszerben nőttek fel, amikor ki kellett harcolniuk a saját pozíciójukat, ezáltal erős és kemény személyiségekké váltak, hiszen tudták, hogy meg kellett dolgozniuk a helyükért. Azt, hogy az új szabály jobb lesz-e vagy sem, az idő fogja eldönteni. Mindenesetre meg kell adni neki a sanszot, mert anélkül olyanok leszünk, mint a “cucikák”: bírálunk mindenkit, de nem próbálunk változtatni.

– És mi a helyzet Kaposváron?

– Befejeztünk egy kemény szezont, a klub stabilan végezte el a feladatait minden szinten. Ha továbbra is a jelenlegi helyzet marad, akkor nemcsak Kaposváron, hanem az egész országban – négy-öt klubon kívül – érezni fogják a gazdasági válság hatásait. Emiatt mindenkinek azt javaslom, hogy a saját erejéhez forduljon, és próbálja úgy megoldani a szakmai dolgokat, nem pedig hitelekhez nyúlva, mert azok csak adósságokba vernek mindenkit. Úgy gondolom, Kaposváron is így fognak tenni. Egyértelmű, hogy a három éves tervünkből – amit tavaly megálmodtunk, csak nem tudtunk elkezdeni – még legalább egy év kell a klub totális stabilizálásához, és hogy kiemelkedő módon el tudjon kezdeni építkezni. Az, hogy leültem a kaposvári kispadra, egy kényszerhelyzet volt, a szezon elején még nem tervezem, de amit tavaly is nyilatkoztam, azt most is tartom: Kecskeméten élek, Kaposvár pedig a szívügyem, ez a két opció létezik számomra a kosárlabdában a válogatotton kívül, ezért is vállaltam el.

– Hogy töltötte a karantén időszakot?

– Egy kollégámat tudom idézni: tulajdonképpen nálam nem változott semmi, mert én ezt a karantén-helyzetet már régóta bevezettem. Úgy élek, hogy a privát életemben, a munkán kívül öt-hat emberrel megvan a napi kontaktom. Ha poénos akarok lenni, akkor egyedül a “cucikákat” irigyeltem a karantén-helyzet alatt.

– Miért?

– Mert a koronavírus csak emberről emberre terjed. Ez az utolsó poénom legyen az uborkaszezon lezárása, és most már kezdjük el az éles szezont. 🙂

fotó: fiba.com

49 hozzászólás

49
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
20 Comment threads
29 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
21 Comment authors
KPSVRKKjustbasketGézukapeterzoltanArtur Doki Recent comment authors
KPSVRKK
Olvasó

Három éves terv, ami hat évig tart.
Bullshit.

justbasket
Olvasó

Mr insta mióta ilyen erkölcs csősz?Annak idején,mikor a soundon dülöngélt az edzések helyett akkor lett volna ilyen érzelgős.Luxus on the sound. A family hiéna csicskái meg kánonban védik! Szánalmas kismiska banda. Már 100 hozzászólásra sem futja??

peterzoltan
Olvasó

Na megérkezett az ügyvédje….új néven. Hidd el, hogy az embereknél nem azért vágta ki a biztosítékot, mert látták a Lóránt posztot! De, hát idézhetnék is: nem várunk mást tőled, tőletek!

justbasket
Olvasó

Náluk semmilyen biztosítékot nem vert ki semmi.Mivel 1-2 két csicska kap egy kis piát majd a hétvégén cserébe írogatnak ide. De már fogy az energia mert még az 50 hsz-t sem tudják generálni! Talán többet kéne kéne dellázni, mint annak idején totinak.
Marhák.

peterzoltan
Olvasó

Olyan, mintha magatokról írnád! Ez rátok jellemző!

Gézuka
Olvasó

“Ha poénos akarok lenni, akkor egyedül a “cucikákat” irigyeltem a karantén-helyzet alatt.” – 🙂 Pacsi brate!

MAFCdrukker
Olvasó

Azt nem értem, miért célja, hogy hergelje a szurkolókat? Népszerűtlen akar lenni? Nyilván nem fog belegebedni, ha néhányan elpártolnak tőle, de hogy ennyire… Mert ez nem véletlen elszólás, ez tudatos és sokadszori cucika=szurkolóellenes megnyilvánulás. A másik pedig, hogy szövetségi kapitányként nyilván nem mondhat mást, mint azt, hogy mennyire sajnálja, hogy kevés a jó magyar edző. Szerintem valójában nagyon örül ennek két okból is. Egyrészt azért, mert így kevés befolyásos, szakmabeli ember van, aki beleszólna a hálózatába, egy külföldi edző nyilván nem fog beleavatkozni a magyar kosárlabdába. Másrészt így, ha eredményes, nem forog veszélyben a szövetségi kapitányi posztja ilyen nyilatkozatok után… Olvass tovább »

peterzoltan
Olvasó

Szakmailag? Te vicces fiú vagy! Láttuk, hogy mennyit ért hozzá, bemutatta idén Kaposváron! Az a szakmaiság, a klubcsapat.

MAFCdrukker
Olvasó

Én a válogatottra céloztam, nem tudom, hogy az övé, vagy inkább a fiúké az érdem, mindenesetre jobbak vagyunk, mint régebben.

Artur Doki
Olvasó

Ahh,semmi csak a szokásos…porhintés,cucikázás.
Kamu.

Vilis79
Olvasó

Sziasztok! Tényleg azt kell hogy mondjam, ocsmány egy ember vagy ivko(kisbetűvel). Még ilyen helyzetben is hergeli a népet, döbbenet hogy egy ilyen önző,szar alak irányít mindent.

Bozic
Olvasó

Azért ez a koronavirusos ,,poen” majd’ minden orszagban azonnal lemondassal/kirugassal jarna.
Ilyet hogy van mersze barkinek is leirni/lenyilatkozni?
Ilyet azért nem illik, na!

Downtown
Vendég
Downtown

…igen,vagy minimalisan egy nyilvanos bocsanatkeressel, vagy valami hasonlo…

MAFCdrukker
Olvasó

Azt várhatod, hogy ő ilyenért bocsánatot kérjen!

Downtown
Vendég
Downtown

tudom….. ?

MAFCdrukker
Olvasó

Mondjuk, ha elolvassa ezeket a kommenteket, legalább érzi, hogy nincs mindenki megelégedve a stílusával (ivkovicsul: sok a cucika).

Downtown
Vendég
Downtown

vagy ő, vagy valakije biztos, hogy olvassa, hisz par éve volt a Toto-eset…

Magdi anyus
Olvasó

Cuculikám, elég legyen most már! Örökre te maradsz a szöv. kap.? Milyen dolog ez?! Nálad még a Novák Laci is jobb lenne!

1,8 másodperc
Vendég
1,8 másodperc

Azért Sztojan a cucikával Müller Cecillia Nyunyikával nem semmi.. Istenem hova fajul ez az ország és ezek az emberek vannak “fontos” pozícióban.

Downtown
Vendég
Downtown

szerintem Muller Cecíliát ne keverd egy Stojanos kommentbe. Cecília tanult hölgy, tett le életébe eleget az asztalra már, érdemeljen annyit, hogy nem emlegetjük a màgussal egy mondatban ???

Pbask
Olvasó

Hogy az Istenben lehet egy ilyen bohócnak minden szavát inni,és lefeküdni neki. Vicc,jellemtelen.
Lapok is leosztva: “Nekifutokabírónakapukedvéért Gábor” megy Fehérvárra, így igazak voltak hírek Simi is Sztojanbáb, a mester meg megkapja Kecskemétet,de közben viccelödjünk a cucikákkal,ami miatt emberek tömegei meghaltak.
Hát bazdmeg..

Kováts Imre
Olvasó

Legjobb tudomásom szerint Ivkovics – mint szövetségi kapitány, akinek elfogadták a lemondását – a felmondási idejét tölti.A három éves tervből a pénzügyi stabilitást sem sikerült megteremteni, a csapatépítés terén soha nem álltunk ilyen rosszul.Arra sokan kíváncsiak, hogy Kaposváron mi fog történni?

wiley
Olvasó

A vírussal viccelődsz te hontalan? Mindig tudsz lejjebb menni… ?

Downtown
Vendég
Downtown

Ahogy látom, Lóri instagram storyja ehhez a nyilatkozathoz kapcsolódik….?? ?

javítsatok ki, ha tévedek… ?

gulyasszabolcs00
Olvasó

Nem tévedsz. Legalább is a reakciómra adott válaszából ez következik. ?

Downtown
Vendég
Downtown

upppsz ?

MAFCdrukker
Olvasó

Mit tett föl?

Magdi anyus
Olvasó

Engem is érdekelne, mit tett fel. Elvégre csak egy szegény öreg nénike vagyok Pestről, nem értek az Instagramhoz.

MAFCdrukker
Olvasó

Nehezen hiszem, hogy nem egy troll vag egy álprofillal, de ha ragaszkodsz a szerepedhez, szívesen segítek?

Downtown
Vendég
Downtown

“Jelenlegi helyzetben koronavirussal viccelődni, kozeleti szemelynek inkabb visszataszito es felhaborito.
De felmerul a kerdes, mit is vartunk? ”

ennyi volt a kiirasa ?

Magdi anyus
Olvasó

Nem úgy volt egyébként, hogy ez a kis drága cucika nem lesz többé szövetségi kapitány? ? Sztojankám, nem szép dolog ám hazudni!

gulyasszabolcs00
Olvasó

Generalisszimusz on tour 2020.

Ott folytatta, ahol abbahagyta. Cucikázik, provokál, hangzatos mondatokat durrogtat az éterbe, a háttérben meg leosztja a szerepeket. Lentebb írta egy kolléga, hogy tiszta politikus. Honi viszonyok szerint valóban nem lógna ki a sorból…

Most visszamegy Kecskemétre, viszi magával Horti Bálintot, aztán ha kedve szottyan újra Kaposvár. Így megy ez egészen addig, amíg csak szeretné.
Az U23-as szabályra adott válaszával lehetett volna azonosulni, ha az utolsó mondatot nem akarta volna feltétlenül odabiggyeszteni hergelés gyanánt.

Ha tényleg “csak” szövetségi kapitány lenne, szerintem egy rossz szava nem lenne senkinek rá. Így viszont más a “Cucika” fekvése. ?

gulyasszabolcs00
Olvasó

Mégsem Kecskemét… Besz@rok ennek a fazonnak. ?

redmiller
Olvasó

Nem Stojan lesz a vezetőedző…
Már rég van edzőnk, aki dolgozik a csapat felépítésén

gulyasszabolcs00
Olvasó

Azt vágom, de eddig úgy volt, hogy mögé megy szakmai igazgatónak. Jelen állás szerint mégsem.

Magdi anyus
Olvasó

Jaj, Sztojan, te olyan kis cucika vagy, egyem a szíved! 🙂 Te magad vagy a legnagyobb cucika.

Boban
Olvasó

Komoly színvonal ez mind újságírói részről, mind egy nemzetet képviselő szövetségi kapitány részéről. Olyan cucika tempó… 🙂
Remélem ezért a véleményért nem bannoltok ki megint. 🙂

Redbid
Olvasó

Egyetértek, én is inkább tartom szánalmasnak az ilyenfajta megnyilvánulást mint humorosnak!
A gond csak az, tényleg úgy gondolja, hogy kettő magyar van???
Dehogy, csak manapság ez akár népszerű is lehet, nem véletlenül mondom régóta, menjen inkább politikusnak!

Rouge
Olvasó

“… Mindenesetre meg kell adni neki a sanszot, mert anélkül olyanok leszünk, mint a “cucikák”: bírálunk mindenkit, de nem próbálunk változtatni…”

Senki sem próbál változtatni, hiszen minden résztvevőnek jó ez a posvány:
nagyon jól megél belőle a simlis klubvezető,
az idióta és részrehajló MKOSZ,
a képzetlen edző,
a fogalmatlan bíró, a középszerű játékos
és most már az U23-as sztárocska is.

Neked is jó ez Stojan, ebben a közegben remekül tudod kavarni a lapokat…
Te is cucika vagy, csak szólok…

Ebbe a rendszerbe csak kívülről lehet(ne) belenyúlni.

MAFCdrukker
Olvasó

Csak a szurkolónak nincs annyira ínyére ez a rendszer, csak ő meg nem nagyon izgat senkit az MKOSZ- és Ivkovic-rendszerben.
Stojan amúgy is tesz a szurkolókra, így Kecskemét, úgy Kaposvár, közben meg játszott Szolnokon, Debrecenben, Pécsen és Sopronban is, edzőként is volt a PVSK-nál és az Olajnál is. Nem azt mondom, hogy egy játékos vagy edző nem válthat klubot, de ennyi átigazolás után itt a adni a klubhűségest…

Doglegygeri
Olvasó

Ebből a nyilatkozatból én ezt szűrtem le: Forray – Alba, Stole – KTE, Fekete/Gordán/Szikó – Kaposvár. Magyar magból a legfontosabbaknak élő szerződésük van, a többieket lehetőség szerint megtartjuk más magyar nem jön, és 4 közepes légiós. Meglátjuk mire lesz ez elég… Hajrá KKK

gulyasszabolcs00
Olvasó

Pontosan.

Kováts Imre
Olvasó

Kire gondolsz, amikor azt írod, hogy “A magyar magból a legfontosabbaknak élő szerződése van”?

Doglegygeri
Olvasó

Hendlein Roland, Krnjajszki Borisz, Bogdán Benedek és Hock Gergő

Kováts Imre
Olvasó

bb1.hu; 2020. V.12.: Kaposvári KK:

Érkezhet/érkezett: –
Maradt: Krnjajski Boris, Hendlein Roland, Hock Gergő, Puska Bence.
Távozhat/távozott: Rashun Davis (?), Julian Norfleet (?), Marko Csakarevics (?), Rasztko Dramicsanin (?), Jure Lalic (?), Baki Gergely (?), Bogdán Benedek (?), Sztojan Ivkovics (?) – szakmai igazgató.

Ma nincs vezető edző.A Maradtak közül az elmúlt szezonban csak Krnjanski és Hendlein (de inkább csak az utóbbi) volt meghatározó. Szóval, akkor hol is vannak a legfontosabbak? Hoch Geri “évvesztős”, Roli sem tud többet. Puskában van fantázia, ráadásul hiányposzton játszik de ö is “évvesztős” más okból. Ébresztő Magyarok!

parizel
Olvasó

A Kaposvár látványos, modern kosárlabdát játszott, telt ház elött!

Boban
Olvasó

Ez jó…:)

Kováts Imre
Olvasó

Ezt viccnek szántad?

MAFCdrukker
Olvasó

Szerintem igen.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés