Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Atomerőmű SE – Zalakerámia ZTE KK

Julian Norfleet játéka kérdéses.

Atomerőmű SE - Zalakerámia ZTE KK

Bajnokság, 21. forduló
Paks, ASE Sportcsarnok, szombat, 19:00
V.: Cziffra Cs., Farkas G., Kulcsár T. (dr. Gincsai J. P.)

ASE: Kovács Ák. - Ruják - Faust - Eilingsfeld - Jevtovics.

ZTE: Ware - Thompson - Green - Szabó Zs. - Agafonov.

A kilencedik helyezett, két győzelemmel kevesebbet begyűjtő Atomerőmű SE fogadja a hatodik Zalakerámia ZTE KK csapatát. A bajnokság első körében a zalaiak egy pontgazdag meccsen tartották otthon a két pontot, akkor még a Szrecsko Szekulovics irányította paksiakat győzték le 99-98-ra.

Braniszlav Dzunics, az Atomerőmű SE vezetőedzője: Nagyjából elégedett lehettem a Sopron elleni mérkőzésünkkel, de még bőven akadtak hibáink, nem volt teljesen gördülékeny a játék. Én ezt annak a számlájára írom, hogy a játékosok megpróbáltak akkora energiával játszani, hogy ebbe még sok hiba csúszott. Biztos vagyok benne, hogy a ZTE ellen jobb és pontosabb játékra lesz szükség. A tabella nem hazudik, egyértelműen megmutatja, hogy milyen erős csapat a zalaegerszegi. Többször is okoztak már bravúrt idegenben, ezért óvatosnak kell lennünk. Nekünk nincsen más választásunk, mint a győzelem. Többet már nem hibázhatunk, ha szeretnénk elérni a céljainkat. Egyelőre úgy néz ki, hogy Julian Norfleet sérült, de majd az orvos fogja megmondani, hogy játszhat-e vagy sem.

Bencze Tamás, a Zalakerámia ZTE KK vezetőedzője: Először is a saját dolgainkra kell koncentrálnunk. Két okból kifolyólag: egyrészt van mire, ha az utóbbi pár meccs védekezését nézzük, másrészt pedig az ASE formálódik. Az új edzővel ugyan látszódnak a körvonalak, hogy mit szeretnének csinálni, de nagyon nagy változásokat még nem eszközölt Braniszlav Dzunics. Ettől függetlenül látszik, hogy felgyorsították a játékukat, több átmenet, több gyors indítás van benne. Kicsit a védekezésük is változott. Ezekre készülnünk kell, de elsősorban a saját dolgainkat kell rendbe rakni. Papp Péter továbbra is sérült, noha már a csapattal van, de még játszani nem fog. A többiek egészségesek.

[totalpoll id=”9400″]

A szakértő:

A mérkőzés esélyeit a Falco KC magyar bajnok irányítója és korábbi vezetőedzője, a 78-szoros magyar válogatott Kálmán László latolgatta:

– Az Atomerőműnek szerintem már nincsen sok dobása, hazai pályán az összes mérkőzését meg kellene nyernie, sőt idegenben is kellene neki egy-két bravúr, hogy biztosan be tudjon kerülni a középházi rájátszásba. Lehetett látni a Sopron ellen, hogy még döcögött a játékuk, de már sokkal több pontot dobnak, mint korábban. Valószínűleg Braniszlav Dzunics itt is azt a fajta gyors, atletikus kosárlabdát szeretné játszatni, mint amit korábban Fehérváron. A második félidőben már extrábban dobtak, és ennek eredményeképp született egy nagyobb különbségű győzelem. Szerintem kellő önbizalommal felvértezve várhatják ezt a mérkőzést is.

A ZTE hazai pályán botlott és az utóbbi időben rengeteg kosarat kapott. Valószínűleg a csapat védekezésével valami nem stimmel.

Úgy gondolom, hogy a védekezés 20 százalékban taktika, 80 százalékban akarat kérdése. Nem a képességekkel van ott sem a probléma, hanem a fejekben kell rendet tenni. Rosszul kezdik rendszerint a mérkőzéseket, és utána pedig szaladniuk kell az eredmény után. Nem szabad nekik ebbe a hibába beleesni, mert Pakson nem lehet 20 pontos hátrányból felállni.

Nehéz helyzetbe kerültek a Kaposvár elleni vereséggel. Szombaton Pakson hozhatnák vissza azt a győzelmet. Ez nem lesz egyszerű, de képesnek tartom arra a Zalaegerszeget, hogy nyerjen. De ehhez az kell, hogy csapatként jól működjenek. Az utóbbi meccseken kicsit öncélúan játszott a két amerikai is, és nem ment annyit körbe a labda. Ha ezekben tudnak fejlődni és csapatként tudnak küzdeni, néhány extra teljesítménnyel kiegészítve, akkor megszoríthatják ezt az ASE-t.

Összességében arra tippelek, hogy a 2-2 elleni játékban, amelyik csapat jobban tudja kihasználni az ellenfél hibáit, az fogja megnyerni a meccset. Egyik csapat sem szokott nagyon zónázni, mindkét oldalon inkább emberfogást alkalmaznak. Pici, apró dolgok dönthetnek. A paksi csapatot hosszabbnak érzem, ráadásul a ZTE fiataljai, mintha az utóbbi időben kicsit visszaestek volna. Úgy gondolom, hogy nem fog most megtorpanni a Paks, 5-10 pontos hazai győzelmet várok.

HIRDETÉS
10 hozzászólás

10
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
7 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
DedinaMásikVégétFújdMegTomikaLeklibajszagulyasszabolcs00 Recent comment authors
Dedina
Olvasó

A két kispad közötti különbég döntő lehet a Paks javára.

Dedina
Olvasó

különbség

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Elveri a Paksch a Zalaegerszeget, mint májusi zápor a guanót ! 🙁

Tomika
Vendég
Tomika

Itt az idő! Ki lehet javítani a Kaposvár elleni bakit. Hajrá ZTE!

Leklibajsza
Olvasó

Szoros meccsen behúzza a ZTE. (Sajnos.)

gulyasszabolcs00
Olvasó

Elnézve a Paks sorsolását, piszok nehéz dolguk lesz a hátralevő alapszakasz meccseken, ha most nem nyernek szerintem kiszálltak a felsőházért folytatott küzdelemből. A Zetének egy vereség sem jelentené a világ végét, lesz még 3 olyan hazai meccsük, amit jó eséllyel behúznak. Legyen jó meccs, jó hangulat. Győzzön a jobb!

SárgaPárna
Olvasó

Lacikának igaza van! Ez hatalmas zete zakó lesz!

Tomika
Vendég
Tomika

Most akkor Lacikának igaza lesz vagy hatalmas ZTE zakó lesz?

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Lacika inkább pecázzon! … 😉

Muszka7909
Olvasó

Szègyen hogy azt sem tudjátok hányadik a vendègcsapat, megsúgom 5.nem 6.szerencsètlenek!!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés