Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Atomerőmű SE – Szolnoki Olaj KK

A paksiaknál megint sok a hiányzó, Norfleet és Medve biztosan nem játszik.

Atomerőmű SE - Szolnoki Olaj KK

Bajnokság, 18. forduló
Paks, ASE Sportcsarnok, szombat, 18:00
V.: Kapitány G., Praksch P., Török R. (Nagy J.)

ASE: Kovács Ák. - Ruják - Faust - Eilingsfeld - Jevtovics.

Szolnok: Rowsey - Vojvoda - Benke - N. Milosevics - Tóth Á.

A 18. forduló egyik rangadójának számít az Atomerőmű SE – Szolnoki Olaj KK összecsapás. Az esélyek azonban egyértelműen a bajnoki címvédő mellett szólnak. A paksiak nincsenek túl jó formában az utóbbi hetekben, ráadásul Bojan Trajkovszkitól is megváltak a találkozó előtt.

Schmidt Béla, az Atomerőmű vezetőedzője: Sajnos az elmúlt két hétben alig tudtunk az ellenfelekkel foglalkozni, annyi volt a sérült és a beteg a csapat háza táján. Saját sebeinket nyalogattunk mostanáig, ez a negatív hullám talán most kezdett el végre egy kicsit felengedni. Ezen a héten is a legtöbb játékos nyolc volt, aki a rendelkezésemre tudott állni, így 5-5 elleni dolgokat nem is lehetett gyakorolni. Emellett pedig nem kell ecsetelnem, hogy a bajnokság legerősebb csapata jön hozzánk. Komoly kerettel rendelkeznek, jó formában vannak. Ettől függetlenül most ez a helyzet, nem szeretnénk panaszkodni. A jelen körülmények között igyekeztünk maximálisan felkészülni. Nem tudom még megmondani, hogy kire számíthatok és kire nem, a találkozó előtt fog eldőlni. Ami biztosnak tűnik, hogy Norfleet es Medve sem fog pályára lépni.

Dragan Alekszics, a Szolnok vezetőedzője: Nehéz mérkőzésre számítok. Tudjuk, hogy az ASE egy jó csapat, mely idén egy kicsit kiszámíthatatlan. Nagy hullámvölgyeket produkálnak időnként. Néha nagyon könnyű győzelmeket aratnak, néha pedig teljesen összeomlanak. Nem alapozhatunk arra, hogy ellenünk majd gyengébbek lesznek. Nagyon sok gyors játékot próbál játszani a paksi csapat Kovács Ákos és Ruják András irányításával, próbálnak rohanni és minél gyorsabban befejezni az akcióikat. Arra is számíthatunk, hogy ellenünk még motiváltabban lépnek majd pályára. Ezzel együtt mi szeretnénk megnyerni a mérkőzést. A rotációnk még mindig rövid, hiszen Sztrahinja Milosevics és Airington továbbra sincs bevethető állapotban, de a többiektől maximális teljesítményt várok.

[totalpoll id=”5130″]

A szakértő: 

A mérkőzés esélyeit Trummer Rudolf, a körmendi kosárlabdázás egyik ikonja, korábbi válogatott bedobó elemezte:

– A Szolnokot úgy gondolom, hogy nem kell bemutatni, az elmúlt éveknek megfelelően a keretük ugyanolyan erős, mint korábban. Egy összeszokott, rutinos társaságról van szó, mely a bajnokság meghatározó csapata. Az Olaj belső és külső posztokon is egyaránt meghatározó. Ha mindenki rendelkezésre áll és nem sérült senki, akkor azt gondolom, hogy az egyensúlyt meg is tudják találni a játékukban. A kérdés inkább az, hogy mennyire hátráltatják őket az esetleges nem várt sérülések.

Sztrahinja Milosevics kiesése szerintem nagyban befolyásolja a játékukat. Pillanatnyi szakaszokban sikerül őt pótolni, de általánosságban szerintem elmondható, hogy nagyon hiányzik nekik az ő játéka. A szerb erőcsatár nemcsak pontok tekintetében, hanem mezőnymunkában is nagyon sokat számít a csapatának.

Az Atomerőműtől én ebben a szezonban többet vártam volna, mint amit eddig nyújtott. Úgy éreztem, hogy ennél jóval többre lehet képes. A mostani meccsel kapcsolatban nehéz megtippelni, hogy mire számíthatunk, mert Trajkovszkitól megvált a klub, és nem biztos, hogy mindenki egészséges lesz a mérkőzésre. Ha teljes csapattal állnának ki a paksiak, akkor a foghíjas Szolnok ellen szerintem győzelmi eséllyel léptek volna fel hazai pályán.

Továbbra is a Paks mellett szól a hazai pálya, de ha a Szolnok rá tudja erőltetni az akaratát ellenfelére, akkor nehéz helyzetben lesznek a tolnaiak. Nehéz ezt a meccset megtippelni, de ha a fejemhez tartanának egy pisztolyt, akkor a rutin miatt minimálisan a szolnokiakat mondanám esélyesebbnek. Az esélyeseket illetően 45 és 55 százalékot adnék a feleknek.

HIRDETÉS
5 hozzászólás

5
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
moldi56Balerion24esArtur Doki Recent comment authors
moldi56
Olvasó

Miló és Airington nélkül….meddig még? A hócipőm tele van már!

24es
Vendég
24es

Remélem 4-est igazolunk. Ezt nem ide akartam, de nem tudom törölni.

Balerion
Olvasó

Ahhoz képest, h nem szerettél vna panaszkodni, a nyilatkozatod nagyrészt az volt Bélánk.
Most már viszont valakit meg kéne verni, mert egyre nagyobb a baj. Pl. a Milo és Airington nélküli Olaj esetleg megoldható, Béci?

24es
Vendég
24es

Itt az alkalom, hogy Kristóf többet legyen a pályán. Talán be kéne már építeni a rotációba.

Artur Doki
Olvasó

Kapitány G., Praksch P….hmmm,nyami,lesz hángulát

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés