Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Atomerőmű SE – Sopron KC

Újabb légiós dőlt ki a paksiaktól.

Atomerőmű SE - Sopron KC

Bajnokság, középszakasz, 2. forduló
Paks, ASE Sportcsarnok, szombat, 19:00
V.: Papp P., Praksch P., Török R. (Nagy J.)

ASE: Kovács Ák. - Faust - Henton - Eilingsfeld - Jevtovics.

Sopron: Warner - Lemar - Takács N. - Wiggins - Gordon.

A középszakaszt mindkét csapat győzelemmel kezdte szerdán. Az Atomerőmű SE hazai pályán verte magabiztosan a Zalaegerszeget, míg a Sopron KC nagy bravúrt végrehajtva, a DEAC vendégeként nyert. A két csapat március 2-án játszott utoljára egymással, azon a találkozón debütált Braniszlav Dzunics a paksi kispadon, és nyert simán csapata, 105-85-re.

Braniszlav Dzunics, az Atomerőmű SE vezetőedzője: Bő egy hónapja találkozott egymással a két csapat, nem régiek az emlékek. Azóta mindkét keretben történt változás, hiszen nálunk Norfleet esett ki, míg a túloldalon Fuller és Dénes nincsen bevethető állapotban. A mi játékunk gyakorlatilag ugyanaz, mint egy hónappal ezelőtt, a Sopronnak viszont a védekezésében történtek változások. Ezért hiba is lenne a korábbi bajnokiból kiindulni, minden egyes találkozó más és más. A ZTE ellen jó teljesítményt nyújtott a csapat, a védekezésünkben a továbbiakban is szeretném azt az agresszivitást látni, támadásban pedig jobban kell olvasni a kialakult helyzeteket. Kicsit szervezettebben kell játszanunk. Sajnos van újabb hiányzó is, ugyanis Williams megsérült. Rá nem számíthatok.

Sabáli Balázs, a Sopron KC vezetőedzője: Braniszlav Dzunics első meccse paksi színekben éppen ellenünk volt. Azt gondolom, hogy hasonló dolgokra kell számítanunk, mint azon a találkozón is. Az Atomerőmű rendelkezik annyi jó játékossal, akik egyénileg is és csapat szinten is képesek nagyon jó teljesítményt nyújtani. Főleg hazai pályán domináns a Paks. Nem lesz könnyű feladatunk, de szeretném, ha szombaton is olyan játékkal és hozzáállással tudnánk előrukkolni, mint az elmúlt találkozókon tettük. Akkor lehet esélyünk arra, hogy nyerjünk idegenben. Sérültünk nincsen Dénesen és Fulleren kívül. Megpróbáljuk a tőlünk telhető legjobbat nyújtani, és egy esetleges újabb idegenbeli bravúrral hazaérkezni.

[totalpoll id=”13779″]

A szakértő:

A mérkőzés esélyeit Fodor Péter, a B-csoportos OSE Lions szakmai igazgatója, a korábban Körmenden, Pakson, Pécsen, az Albacompnál és Szegeden is edzősködő, kétszeres magyar bajnok és ötszörös Magyar Kupa-győztes tréner elemezte:

– A Sopron botladozó játékot és arculatot mutatott az alapszakaszban. Lehetett tudni, hogy a két kulcsjátékos pillanatnyi formája döntően befolyásolja általában a mérkőzéseinek az alakulását. Ez most is így van, viszont úgy tűnik, hogy alkalmanként valaki mindig fellép melléjük és hozzáteszi a maga jó teljesítményét. Ennek köszönhető, hogy sikerült feljebb kapaszkodniuk a tabellán is. Az alapszakasz végén már látszott, hogy valami megváltozott és jobban működik. A középszakasz első meccsén egyértelműen azt bizonyították, hogy bravúrra is képesek. Nem sok csapat mondhatja el magáról, hogy sikerül Debrecenben nyernie, ez mindenképpen nagy dolognak számít. Ráadásul úgy, hogy az egész mérkőzést uralták, és csak a harmadik negyed környékén sikerült visszajönniük a hazaiaknak. Ez jelentős javulást mutat.

Az Atomerőmű az edzőváltás óta szépen összeállt. Biztos, hogy ebben az edző személye döntő szerepet játszik. Valószínűleg helyrekerültek a szerepek a csapaton belül, mindenki azt tölti be, amire alkalmas. Sokkal hatékonyabbnak tűnik azóta a Paksnak a játéka. Azt is papírformának nevezhetjük, hogy otthon kikapott a Körmendtől az alapszakasz végén, inkább a különbség lett kicsit nagyobb, mint amire lehetett számítani. Szerintem ez mindenképpen belefér egy edzőváltáson átesett csapat életébe. Ami elvárható volt a csapattól, hogy bejusson a középházba, azt teljesítette. Ráadásul a végéig esélye volt arra is, hogy megszerezze az ötödik helyet.

Azt gondolom, hogy kulcsfontosságú lesz az ASE számára, hogy a Sopron húzóembereit hogyan tudja kivenni a játékból akár egyénileg, akár csapatvédekezéssel. A paksiak hazai pályán hozzák a meccseiket, a ZTE-nek sem adtak esélyt legutóbb. A hazai pályán való jó szereplés adhat egy olyan magabiztosságot nekik, hogy esélyesként lépjenek pályára a Sopron ellen is. Óvatosságra kell viszont, hogy intse a vendégek jó formája. Minimális különbséggel, de az Atomerőműt látom esélyesebbnek.

HIRDETÉS
4 hozzászólás

4
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Artur DokiExpertSopronKCfanMoBamba Recent comment authors
Artur Doki
Olvasó

Valamiért úgy érzem,hogy holnap is garantált a jó “hangulat”.
Papp P., Praksch P., Török R.

Ja,amúgy hajrá ASE!!!

Expert
Olvasó

Két légiós nélkül nehéz lesz ez a Paksnak. Meglepetést érzek, jó formában van a Sopron.

SopronKCfan
Olvasó

Hajrá SKC!

MoBamba
Olvasó

Hajrá Sopron!!!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés