Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Bennmaradt az ASE, kiesett a PVSK

Nagyot harcoltak a csapatok az A-csoportos tagságért.

  •   

Atomerőmű SE – Pécsi VSK-VEOLIA 75-70 (16-18, 19-16, 27-20, 13-16)

Bajnokság, Play-out, 3. mérkőzés
Paks, Atomerőmű Sportegyesület Sportcsarnok
V.: Földházi T. P., Benczur T., Söjtöry T. F. (Forrai S.)

ASE: Brown 15/15, Frank 2, Brzoja 6, Eilingsfeld 12/6, Pacevicius 12/3. Csere: Keith 17/3, Taylor 6/3, Kovács Á. 3/3, Pajor 2, Kis R. -.

PVSK: Haynes-Jones 7, Donaldson 8/6, Ivosev 22/3, Meleg -, Brkics 18. Csere: Illés M. 11/9, Bíró O. 4, Goldring G. -.

Az élvonalbeli tagságról döntött az Atomerőmű SE – Pécsi VSK-VEOLIA play-out-mérkőzés.

Brkics egy mozdulattal felíratott magának egy lepattanót és két pontot: Haynes-Jones lecsorgó közelijét „pöcizte” vissza. A következő pécsi támadásnál aztán Donaldson triplája is ült, majd Ivosev jegyezte az újabb kosarat, aztán Haynes-Jones egyik büntetője is talált – Brown triplája törte meg a paksi pontcsendet (3-8). Donaldson újabb tripláját viszont már paksi időkérés követte. Pacevicius centerezett jól, kicsivel később Kovács állt bele egy triplába szinte senkitől sem zavartatva, amit hajszálpontosan küldött a helyére. Erre már a Pécs kért időt. Egészen 10-11-ig jött fel az ASE, de erre három pécsi pont volt a válasz. Szoros volt a negyed hajrája is, amit egy ügyes paksi figura zárt: bár Kovács labdája lejött, Pacevicius visszatette a támadópattanót, így 16-18-cal zárult az első tíz perc.

A második negyedet is Brkics nyitotta egy kettessel, majd egy gyors támadás végén még eggyel (16-22). Brkiccsel nehezen bírt az ASE, újabb kettese után már 26-19-re vezettek a vendégek, akik újabb paksi hibák után az előny növeléséért támadhattak. Azonban a Paks is szigorított hátul, Pacevicus például egy hatalmas blokkot osztott ki – két jó paksi támadással újra nagyon szoros volt a meccs (23-26). Illés és Brown egy-egy triplát süllyesztettek el egymás gyűrűjében, majd egy paksi labdaszerzés után már csak egy volt közte – Frank egyéni akciója ért újabb két pontot, Brzoja harcossága pedig már a Paksnak jelentett vezetést (30-29). Ha pedig egy üzlet beindul: Keith triplája is talált. A PVSK azonnal visszavette az előnyt: Ivosev faulttal együtt dobott kosarat, a büntetője pedig szintén jó volt (33-34). A félidő utolsó másfél percében kapkodóvá vált a játék mindkét oldalon, de Eilingsfeld lefordulása így is ért még két pontot, amivel a Paks minimális előnyt tudhatott magáénak (35-34).

Pacevicus villant távolról, Keith közelről, majd Brown is egy triplát tett helyre – nagyon nagy lendülettel kezdett a közben kiválóan védekező Paks. Majd Brzoja ziccere is a gyűrűben kötött ki – 10-0 a negyed első másfél perce alatt! –, ami után időt is kért a Pécs (45-34). Felváltva estek a pontok a folytatásban, így viszont tartotta előnyét a Paks. Eilingsfeld maradt üresen a sarokban, amit meg is büntetett: hármasával tizenhárom lett a különbség, de Ivosev is kintről talált be, így gyorsan visszaállt a közte tíz. Brown tripláját majd Eilingsfeld zsákolását is nagy ováció fogadta, nem is csoda: 62-47-re módosult az állás. Illés hármasával a negyed utolsó percében ismét tíz volt a differencia, majd Haynes-Jones révén egyszámjegyű lett a különbség a harmincadik perc végére (62-54).

Jól védekező Pécs jött ki az utolsó negyedre, ez kicsit megzavarta a hazaiakat. Jól is támadtak a vendégek, így egy 6-0-s nyitással kettő pontra jöttek fel (62-60). Kovács kezéből Ivosev gyakorlatilag kivette a labdát, de Illés triplája lejött. Taylor kettese megtörte a paksi gólcsendet, egyben felrázta a csapatot, s az egyre szigorúbb védekezés mellett egy Taylor-triplával már hét lett közte (67-60). A PVSK igyekezett gyorsítani a támadásait, míg a paksiak próbálták minél jobban kitölteni a támadóidőket – 69-66-ra jött vissza a Pécs, de egy paksi villámtámadás végén Keith nagyon fontos ziccert értékesített. Másfél perc volt ekkor vissza, Illés pedig egy triplával tartotta meccsben az övéit (71-69). Viszont Eilingsfeld is triplával jelentkezett, amivel eldőlt a meccs – a végén még következett néhány büntető, amit követően 75-70-re nyert az Atomerőmű SE.

A két győzelemig tartó párharc végeredménye: 2-1 az ASE-nak.

Kiemelt kép: hunbasket.hu

  •   
34 hozzászólás

34
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
27 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
31 Comment authors
PvskpanthersKiütöttükmintCziglerabúvártGáborMiloldd Recent comment authors
Pvskpanthers
Olvasó

Nem gondoltam volna hogy valaha eljön ez a nap. De megannyi élmény megtett kilométer,megannyi élmény útazások során eljött az idő a búcsúra. Én személy szerint 12 meg egy kicsi éve járok rendszeresen meccsekre ebből majd 7 évig vezethettem az maroknyi szurkolókat. Szeretném itt megköszönni a játékosoknak hogy a Rail Panthers szurkolói csoport 15 évi fennállásának ezt az ajándékot hozták össze,bár a 10.dikre egy zakót a kaposvártól sikerült , de ahogy mondani szokták nem kellet volna az ilyen ajándék.történt ami történt fájó szívvel de búcsúzom a férfi kosárlabdától mint néző mint szurkoló ,köszönöm minden tábornak aki ellen valaha szurkolhatam a majdnem… Olvass tovább »

KiütöttükmintCziglerabúvárt
Olvasó

Bent maradtunk, megúsztuk, köszönöm a srácoknak. Kiemelni felesleges bárkit is, a lényeg az, hogy túléltük.
Viszont most eljött az ideje, hogy az idén hibát hibára halmozó “szakma” is letegyen valamit az asztalra a nagy szavakon túl. A sérült és/vagy csapatba nem illő légiósok, kosárlabda ellen beoltott fiatalok illetve nyilvánvalóan alkalmatlan külföldi edzők igazolgatása kiválóan ment idén, remélem jövőre ennek az ellenkezőjét is sikerül bebizonyítani.
Nem hiszem, hogy még egyszer át szeretnénk bárki élni ezt az infarktus közeli állapotot, mint most 71-69-nél, mikor a bakó bárdja már-már elérte a paksi kosárlabda nyakát.

Gábor
Olvasó

Rátgéber paksi szurkoló volt tegnap! Dörzsölheti a tenyerét! Elismerve az eredményeit egy kis féregnek tartom!

Milo
Olvasó

Elnézést a pécsi (és kaposvári) szurkolóktól, de nekem nem fog hiányozni a Pécs. Legalábbis a Paks jobban hiányzott volna. Akik viszont azt mondják, hogy a Pécsnek első osztályban a helye, azoknak abszolut igazuk van, de én jelenleg nem tudnék olyan csapatot mondani az első osztályból, akinek nincs helye ott. Nekem a Nyíregy is pozitív csalódás volt, felvették a ritmust. Én inkább annak örülök, hogy végre van egy viszonylag erős B-csoport, ahol 3-4 csapat, ha bajnokságot nyerne, indulna is a legjobbak között. Pár éve még ez nagyon nem így volt… Én speciel inkább kiesnék, minthogy zöld asztalnál ússzam meg a kiesést,… Olvass tovább »

MAFCdrukker
Olvasó

MAFC, ZTE, Nyíregyháza is maradt bent zöld asztalnál, mert nem volt, aki vállalja helyettük az A csoportot (és feljutás közelében végzett). Most ez tényleg egész másképp van, jövőre nyílt, erős bajnokság várható a B-ben.

AllenIverson
Olvasó

MB 2 nyugati csoport,nyugati csoport,nyugati csoport

Viszont a kárörvendést félretéve,ha az egész szezont nézzük a paks sokkal inkább megérdemelte a bentmaradást mint ahogy azt a pécs megérdemelte volna!
Azért sajnálom,hogy így a Kometa KKK-nak kiesett a szezonba 2 biztos győzelem a tarsolyából

Remélem a pécs nem jut a dombesz sorsára és ha nem is jövőre de hamarossan ismét a “nagyok” között találja magát ahol szerintem igazából a helye van!

Artur Doki
Olvasó

A sors furcsa fintora,hogy egy pécsi okozta végül a pécsiek vesztét…
Előtte meg Illés személyében egy volt paksi triplái hozták a frászt a paksiakra…

Kimaxoltuk ezt a szezont,az elsőtöl a legutolsó pillanatig ott lógott a fejünk felett a Damoklész kardja,végül megúsztuk.
Ennél csak jobb jöhet,lesz munka bőven a vezetőség előtt
De a jövő biztató: U16os csapatunk holnap finálét játszik,szóval hajrá Ase…

Pécsre szebb jövőt!

Mios
Olvasó

a Pécs a 3. negyed első pár percében egészen hajmeresztő dolgokat művelt, ez a meccs ott ment el számukra….
grat a Paksnak, innen már csak felfelé vezethet az út

pepperpower
Olvasó

… es akkor a nyaron remelem felebredunk a remalombol Pakson es lesz vegre egy jo csapatunk!

Hajra ASE!

Mike21
Olvasó

Kár, hogy a 2003-as feljutásotok után kiestetek, egy mindig kiváló hangulatú túrával, dél-dunántúli El Clásicoval kevesebb, ugye ez mindig sokkal több volt szimpla meccsnél.
Remélhetőleg nem juttok Dombóvár sorsára és sikerül visszajutnotok.

u.i: Gratulálok az ASE-nek a bennmaradáshoz!

tormentor
Olvasó

Keith küzd, mint az állat, amióta itt van. Megtartanám. A Pécsből idehoznám Meleget, Brkicset. Csirkeferi sok sikert kívánunk.

Pécsidrukker99
Olvasó

Gratulálok a Paksnak, sajnos ez így alakult… A b-középben nőttem fel, jártam a csapattal az országot,de nem gondoltam volna, hogy meg tud siratni egy kiesés. Szerintem ma a lelátón mindent beleadtunk. Igazi döntő hangulat volt ma Pakson. Lesz ami lesz.

Namár
Olvasó

Sajnálom a PVSK-t,bár mindenkit sajnálnék aki kiesik.2 pécsi csapat lesz így a pirosban?Nem semmi konkurencia lesznek egymásnak.

Marko_tropojából
Olvasó

Három pécsi van így a második vonalban. Biztosan összevonnak kettőt, az akadémia pedig külön indul.

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Grat Paksra!
Pécsett nem tudom mi a lóf@sz van, de korántsem vicces, hogy városon belül egymással csatáznak egyesületek.
F@szfej érdekemberek, lobbisták, csinovnyikok: Pécsnek helye van az élvonalban – és nem a játékosok miatt nincsenek mától ott.

krapulaksz simon
Olvasó

34 év Paks drukkerként, a mai nap tragikomédia volt. ilyen szinvonaltalan, buta játékot – sajnos mindkét csapat részéről – nem emlékszem, hogy láttam volna. első 5 percben úgy vezetett 11:3ra a Pécs hogy már két homályt is sikerült dobjanak… nem megsértve a paksi játékosokat de Jani kivételével pár éve mezt nem kaptak volna. Robi, miközben Jan végigmozizta, hogy a már félig eldőlt találkozóból a negyedik negyed közepére egy labdás meccs lett, agyvérzés közeli állapotban majdnem a pályára rohant többször, hogy ezt vagy azt miért nem veszed már le a parkettről… a végén Jani nyerte meg, de Brown triplái, meg Keith… Olvass tovább »

Atomic4
Olvasó

Gratula az egész csapatnak. Nem akarnék negatívumokat mondani, de az, hogy a csapat “vezetősége” nem tudott a szurkolókhoz kimenni és megköszönni a szurkolást szomorú.
Jövőre ennél csak jobbat!
Hajrá ASE!

Rubik75
Olvasó

Sajnálom,hogy kiesett a Pécs.Oda menni kaposvári szurkolóként igazi élmény volt,remek hangulatú mérkőzéseket szoktunk játszani a csapatsink helyezésétől függetlenül.A világ változik de nehéz elfogadni hogy egyedül maradtunk itt a déli végeken nincs Pécs,nincs Dombóvár.Remélem minél gyorsabban visszajutnak,nehogy a Dombóvár sorsára jussanak.Paksnak gratulálok a bentmaradáshoz.

Alulu
Olvasó

Majd jönnek Kaposvárra a szolnoknak szurkolni.

MAFCdrukker
Olvasó

A szolnokiakkal a PMFC ultrái, a pécsi fociszurkolók vannak jóban. Arrafelé régebb van városon belüli rivalizálás klubok között (egy pár éve azon akadtak ki a fociultrák, hogy a teremsportoknak milyen jól megy anyagilag, stadion meg nem épül). Most már kosáron belül is lesz profi osztályban városi derbi vidéken.

Kekfeher
Olvasó

Gratulálok a Paksnak!
Nehéz elképzelni a szezont Pécs nélkül, de Paks nélkül is nehéz lenne.
Két olyan csapat játszott akiknek A csoportban kellene lenni.
Kívánom minél hamarabb jusson vissza a Pécs!
Paksnak is sok sikert kívánok!

Kapos Kk fan
Olvasó

Nagyon sajnálom a Pécset, mielőbb gyertek vissza mert hiányozni fog a Pécs KKKK rangadó !
Paksra gratula !

gulyasszabolcs00
Olvasó

Két ritka fogalmatlan alak ült a két padon. A pécsi edző szörnyen meccselt, a paksi oldal sem említésre méltó.

Azért gratulálok a győztesnek, a Pécset én is visszavárom, de iszonyat nehéz dolguk lesz a városi rivális árnyékában.

Ui: Jonesy magyar szinten jegyzett, többszörösen halhatatlan Grandmaster.

MAFCdrukker
Olvasó

A “kis” Pécs helyett újra a “nagy” Péccsel játszunk jövőre… Emlékszem, az első élőben nézett MAFC-meccsem egy tv-s PVSK elleni hazai volt a teltházas Gabányiban, ’16 őszén. Közel 40 ponttal kaptunk ki, akkor stabil középcsapatnak számítottak. Aztán voltak jobbak is, Pécs-Berény negyeddöntő volt, jövőre ilyen párosítás is a Pirosban lesz. Nem akarok lekicsinylő lenni, de színvonalasabb meccsre számítottam, mi anno rendre az átlagosnál jobban játszottunk a PlayOutokon (és többnyire ez sem volt elég). Jonesy lett a hős, ki más? Ha nincs az a triplája és támadólepattanója a végén, ki tudja, mi lett volna… Azt hiszem, nekünk ez a jobb kimenetel,… Olvass tovább »

PécsiVesztes
Olvasó

Gratulálok a Paksnak, jövőre több örömet nektek.

És köszönjük a “visszaváró” gondolatokat is.

KPSVRKK
Olvasó

Nehéz elképzelnem, hogy nem megyünk Pécsre játszani. Sajnálom a pécsi szurkolótársakat, kitartást srácok!
Gyertek vissza, olyan jó szidni egymást.
Gratulálok Paksra.

Soós Sándor
Olvasó

Ase ma se esett ki 😏

Marillion
Olvasó

A végig “atombiztosan” kosárlabdázó /Jonesy aki már a Paksi kosárlabdázás egy újabb ikonja/ és a végére pont az ő gyílkos triplája….! Gratulálok Paksra a benntmaradásért! Pécsre pedig a B csoporthoz egy olyan játékoskeretet hogy vissza tudjanak kerülni!

Csippa
Olvasó

Eszméletlen rövid volt a Pécs rotációja, ráadásul az sem minőségi, Bíró az első félidőben felelőtlenül hajigált, nem igazán érezte át a tétet, a két mezőny amerikai pedig iszonyat bután játszott. Szomorú nap ez Pécsett, furcsa, h nincs As csapatuk többé, ennél már csak az lett volna furcsább, ha egy ASE nincs jövőre, bár, ha így folytatják a “Pavlik éra”- beli mélyrepülésüket, jövőre nem lesz egy ilyen gyenge keretű ellenfél, akit vért izzadva megverhetnek. És hát valljuk be, Gulyás sem tudott ígéretének megfelelően igazolni, ebből is látszik, milyen úgy beszélni,mikor van rajtad felelősség is, nem csak a büfében szakértessz…

Leonidasz
Olvasó

Gulyás kapott egy láda szart, hogy kezdjen vele valamit, az, hogy mit tud jövőre kiderül.

ldd
Olvasó

Jövőre kit fogsz szidni?
Nem irigyellek kocsog…

Csippa
Olvasó

Mmint? 🙂

Pbask
Olvasó

Szerencsére nem lett igazam. Pécsben a legnagyobb probléma az volt,hogy a két kicsi pumpálta a labdát, nem járt eleget, így nem volt kiforrott helyzet. A zónavédekezéssel el tudott lépni az Ase, de majdnem megint leadták a tetemes előnyt.
Gratula Paksra, és Pécsnek tényleg a legjobbakat kívánom, az illetékesek pedig elgondolkodhatnának magukon, akik ezt a patinás klubot így leépitették, hogy ennyi A csoportos év után a B vár rájuk.
Sajnálom. De szerintem ez a koporsóba verte az utolsó szöget, mint PVSK.
Ott inkább Rátgéber korszak lesz hamarosan.

Vulcano
Olvasó

Jonesy triplája a végén minden kérdést megválaszolt.
Grat az Ase-nak.
A Pvsk-nak pedig sok sikert a B csoportban és mielőbbi feljutást.

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés