Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Atomerőmű SE – Naturtex-SZTE-Szedeák

Mindkét oldalon sok a sérült.

Atomerőmű SE - Naturtex-SZTE-Szedeák

Bajnokság, 16. forduló, szombat, 18:00
Atomerőmű Sportegyesület Sportcsarnok
Földházi T., Frányó P., Dr. Mészáros Balázs (Bernáth A.)

ASE: Kovács Ák. - Norfleet - Faust - Eilingsfeld - Trajkovszki.

Szedeák: Boltics - Vágvölgyi - Green - Juhos - Sulovics.

A férfi kosárlabda bajnokság 16. fordulójának egyik párosításában, szombaton este az Atomerőmű SE fogadja a Naturtex-SZTE-Szedeákot. Mindkét csapat felemásan teljesített az elmúlt hetekben, de egyre inkább úgy néz ki, hogy elkezdtek kilábalni a felek a gödörből. Október közepén a paksiak örülhettek, akkor egy ponttal, 64-63-ra nyertek Szegeden. Az ASE színeiben Julian Norfleet hazai pályán is bemutatkozhat, valamint LaDontae Henton debütálására is sor kerülhet.

Schmidt Béla, az Atomerőmű SE vezetőedzője: Egyértelmű, hogy szeretnénk kijavítani a legutóbbi hazai hibánkat, de sajnos nem tudok túl jó dolgokról beszámolni, mert a héten elérte egy sérülés- és betegséghullám a csapatot. Elingsfeld János és Medve Máté beteg lett, influenzások mind a ketten. Ők hétfő óta nem tudtak edzeni. Trajkovszki a térde miatt hagyott ki edzéseket, Horváth Kristófnak pedig derékbántalmai vannak. Ránk jár most a rúd, de azért megpróbáltuk kihozni a felkészülési időből azt, ami lehetséges. Elképzelhető az is, hogy szerkezeti változtatásokra lesz szükség, de ez a meccs előtt fog kiderülni, mint ahogy az is, hogy végül ki tudja vállalni a játékot és ki nem. Az újak beépítésével jól haladunk. Norfleet a TF ellen jól játszott, nagyon elégedett  voltam vele, de Henton is nagyszerűen halad.  Úgy látom, hogy előbbi jól fogja tudni helyettesíteni Evanst, míg Henton mindenképpen erősítés lesz számunkra.

Andjelko Mandics, a Naturtex-SZTE-Szedeák vezetőedzője: Az ASE nagyon erős csapat, most már öt légióssal rendelkezik és emellett három-négy jó magyar játékossal. A tranzíciós játékuk veszélyes, mert nagyon jól futnak. Erre oda kell figyelnünk, valamint a támadólepattanókra is nagy hangsúlyt kell fektetnünk. Azért is nehéz ellenük játszani, mert gyakorlatilag az összes játékosuk veszélyes távolról is. Az biztos, hogy meg kell próbálnunk lelassítani a játékukat, valamint sok eladott labdánk sem lehet ezen a mérkőzésen, különben nem lesz sok esélyünk. A dobásforma tekintetében is javulnunk kell, jobban kell dobnunk, mint legutóbb a Kaposvár ellen. Sajnos jelenleg nagyon sok a sérüléssel bajlódó játékosom, így azt sem tudom biztosan, hogy ki fogja tudni vállalni a játékot. Ez majd csak a mérkőzés előtt fog eldőlni.

[totalpoll id=”3271″]

A szakértő: 

A mérkőzés esélyeit Trummer Rudolf, a körmendi kosárlabdázás egyik ikonja, korábbi válogatott bedobó elemezte: 

– Számomra már tavaly is nagyon szimpatikus csapat volt a Szeged, de idén sajnos nem jönnek az eredményeik a sérüléseik miatt. Több fontos meccset sem tudtak megnyerni, ami hozzájárul a jelenlegi gyengébb szereplésükhöz. Nekem kifejezetten tetszik Sulovicsnak és Bolticsnak a játéka, ami az egyik alapja a támadójátékuknak.

A szegedieknek egyébként van egy harcias védekezése és támadása, amit otthon meg szoktak nekik engedni a játékvezetők, de idegenben általában nem.

Az Atomerőmű viszont nagyon komoly játékerőt képvisel. Én a jelenlegi helyezésükhöz képest erősebbnek tartom a csapatukat. A Jászberény ellen hazai környezetben becsúszott nekik egy nem várt vereség, emiatt most biztosan kettőzött erővel fognak küzdeni, mert még egyszer ilyen hibát nem engedhetnek meg maguknak. Úgy gondolom, hogy számukra ez egy kötelező győzelem.

Ha az elejétől fogva a paksiak azt tudják játszani, amit tudnak és gyors indításokból könnyű kosarakat szereznek, akkor egy sima hazai győzelem is benne van a pakliban. 80-20%-ra az ASE mellett mondanám az esélyeket.

HIRDETÉS
Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés