Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Atomerőmű SE – KTE-Duna Aszfalt

Faust még mindig beteg, Medve pedig sérült. Eilingsfeld játéka is kérdéses.

Atomerőmű SE - KTE-Duna Aszfalt

Középházi középszakasz, 9. forduló
Paks, ASE Sportcsarnok, szombat, 19:00
V.: Kapitány G., Praksch P., Boros T. (Páli dr. K.)

ASE: Kovács Ák. - Norfleet - Henton - Eilingsfeld - Jevtovics.

Kecskemét: Dimics - Wittmann - Green - Dramicsanin - Karahodzsics.

A középházi középszakasz 9. fordulójában az Atomerőmű SE fogadja a KTE-Duna Aszfalt csapatát. A mérkőzés a paksiaknak fontosabb, hiszen egy esetleges győzelemmel ők is bebiztosítanák a helyüket a legjobb nyolc között. A Kecskemét számára már csak annyi maradt nyitott kérdésként, hogy a hatodik vagy a hetedik helyen zár a középszakaszt követően.

Braniszlav Dzunics, az Atomerőmű SE vezetőedzője: Az eddigi középszakasz során most érkeztünk el a legfontosabb meccshez. Amennyiben nyerünk, akkor a saját kezünkbe vesszük a sorsunkat a rájátszást illetően. Három meccset játszottunk a Kecskeméttel, és mind a három nagyon szoros volt. Ebből kettő a kecskemétiek sikerével végződött. Ez alapján arra lehet számítani, hogy szoros lesz ez a csata ismét. Fontos lesz a meccs során, hogy állandó, folyamatos jó teljesítményt nyújtsunk védekezésben és támadásban egyaránt. Medve továbbra is sérült, Faust pedig mandulagyulladás miatt kórházban van. Eilingsfeld játéka is kérdéses, mert Debrecenben összeszedett valami sérülést. Az ő játéka a feldobás előtt fog eldőlni.

Forray Gábor, a KTE-Duna Aszfalt vezetőedzője: Számunkra a lényegi kérdések már gyakorlatilag eldőltek a play-offot illetően. Annyi maradt meg nyitott kérdésként, hogy a hatodik vagy a hetedik helyen végzünk. Az Atomerőművel eddig a bajnokság során három mérkőzést játszottunk, mind a három meccsen csak pár pont döntött. Reménykedem abban, hogy ismét egy ilyen mérkőzés fog kerekedni, hiszen ez szurkolói szempontból előnyös. Bízom abban, hogy mi fogjuk győztesen elhagyni a parkettet. Legutóbb Sopronban alulmaradtunk. Remélem, hogy a sors visszaadja ezt, és ezúttal mi fogunk nyerni. Ehhez azonban nagyon komoly, komplett csapatvédekezésre lesz szükség, mert a Paks jól játssza a tranzíciós játékot, és ehhez megvannak a megfelelő játékosai. Nem szabad engedni nekik, hogy villámgyorsan, rendezetlen védelem ellen tudjanak könnyű gólokat szerezni. Emellett távolról is jól dobnak, így ha ritmust tudnak fogni, gyakorlatilag megállíthatatlanok. Arra kell kényszerítenünk őket, hogy felállt védelem ellen játsszanak. A felállt védelem ellen is megvannak a megfelelő játékaik. Vannak alsó- és mezőnyposztos játékaik is. Komplett repertoárral rendelkeznek, és Braniszlav Dzunics munkája napról-napra jobban látszik a csapaton. Egyre több rá jellemző játékot lehet felismerni a paksiakon. Első ránézésre az ASE kerete erősebbnek tűnik, de szerintem csak a hazai pálya miatt esélyesebb, mert ebben a bajnokságban nagyon sokat számít, hogy ki szerepel otthon. Hajszálnyival emiatt esélyesebbnek érzem őket, de mi mindenképpen nyerni szeretnénk. Érzem annyira erősnek mentálisan a csapatomat, hogy meglepetést tudjunk okozni. Ennek a reményében utazunk Paksra.

[totalpoll id=”16610″]

HIRDETÉS
2 hozzászólás

2
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Expertredmiller Recent comment authors
Expert
Olvasó

Három hiányzó esetén necces lesz ez a Paksnak. A 2,7-es vendéget a bátrabbak megjátszhatják.

A tét az nagy, ha a Paks veszít, akkor lehet az utolsó meccsét játszotta a bajnokságban és nem lesz meg a rájátszás.

redmiller
Olvasó

Szóval a Paks otthon is vendég… 😀

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés