Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Atomerőmű SE – KTE-Duna Aszfalt

Szakértőnk hazai győzelmet vár.

Atomerőmű SE - KTE-Duna Aszfalt

Bajnokság, 1. forduló
ASE Sportcsarnok
V.: Benczur Tamás, Minár László, Nyilas István (Faidt Mihály)

Paks: Kovács - Evans - Harris - Coleman - Lóránt.

KTE: Wittmann - Vukcsevics - Djeraszimovics - Djuraszovics - Karahodzsics.

A gyors és atletikus kosárlabdát játszó Paks látja vendégül a kontrollált védekezésre építő KTE csapatát a bajnokság első fordulójában. Az ASE sok gonddal küzdött a felkészülés során, amit tetézett, hogy Eilingsfeld Jánost gerincsérvvel megműtötték, de ugyanez elmondható a Kecskemétről is, amely még a napokban is légióscserén esett át.

Dzunics Braniszlav, az Atomerőmű SE vezetőedzője: Egyáltalán nem várom elégedetten az első mérkőzésünket. Nem sikerült elvégezni a szükséges munkát. Amit elterveztünk, abból nagyon keveset tudtunk megvalósítani. Ennek a legfőbb oka az, hogy több játékosunk is megsérült, illetve a keretet sem tudtuk kialakítani megfelelően a nyáron. Jól ismerjük a Kecskemét csapatát, évek óta ugyanazzal az edzővel készülnek és ugyanazt a stílusú kosárlabdát játsszák. Egy felkészülési mérkőzésen játszottunk is ellenük, nem hiszem, hogy bármi meglepetés érne minket. Inkább saját magunkat nem ismerjük még. Eilingsfeld Jánoson kívül Horváth Kristófra és Kalmár Viktorra nem számíthatok.

Forray Gábor, a KTE-Duna Aszfalt vezetőedzője: Szokásunkhoz híven ebben az évben is nagyon precízen megterveztük a felkészülésünket. Ehhez mérten igazoltuk le a légiósainkat, akik már a legelső edzésektől kezdve velünk voltak. A tökéletes kezdet után azonban több komplikáció lépett fel. Obinna Oleka egy vétlen baleset következtében megsérült, ami után egy olyan játékost kellett keresnünk, aki tudja őt pótolni. Végül egy másmilyen típusú légióst hoztunk a posztjára Bozo Djuraszovics személyében. Ezáltal viszont felborult az addig felépített munka, így újra kellett kezdenünk az elejéről. Ehhez a szisztémához másik hátvéd után kellett néznünk. Ha pozitívan nézem a dolgokat, akkor a mai nappal teljesnek tekinthető a keretünk, hiszen Cleveland Thomas személyében megérkezett a hiányzó láncszem. Ő már a keretben is ott lesz Pakson, de nyilván nem várhatunk tőle sokat, hiszen egy-két edzésen vett még csak részt. Az ASE mindig is nagy nevű és jó csapatnak számított, a magyar kosárlabda egyik ikonikus csapata. Ebben a szezonban az erősítéseiket elnézve olyan játékosokat szerződtettek, akik a magyar ligában, vagy akár Európában is az elit kategóriába tartoznak. Dzunics Braniszlav együttesei mindig nagyon dinamikus, atletikus játékot hoznak. A nyár során játszottunk már egymás ellen, de ebből messzemenő következtetést egyik együttes sem fog tudni levonni. Természetesen nyerni szeretnénk, de nem mi vagyunk az esélyesek. Ha fegyelmezettek vagyunk és kifogunk egy jó napot, akkor lehet keresnivalónk. A keretből mindenki vállalni tudja a játékot.

[totalpoll id=”28778″]

A szakértő:

A mérkőzés esélyeit Trummer Rudolf, a körmendi kosárlabdázás egyik ikonja, korábbi válogatott bedobó elemezte:

– Nem gáláns feladat az első fordulóban esélyt latolgatni. Ahogy látom és hallom, az ASE idén bekeményített és szeretne komolyabb célokért küzdeni a szezonban. Sajnos ez Forray Gábor barátomnak nem jó hír, de abban is biztos vagyok, hogy a Kecskemét nem félig feltartott kézzel utazik Paksra.

A KTE-nek a játéka valószínűleg hasonló lesz az elmúlt évekhez képest, amire az edző személye és a tavalyi keretből megmaradók a garanciák. Az eddig látott délszláv vonalat fogják tovább vinni, ami inkább a megfelelő csapatvédekezésre, játéklassításra, kontrollált támadásokra épül. Az elmúlt években többször szereztek meglepetést és egy stabil középcsapattá alakultak.

Ezzel ellentétben az elmúlt évek paksi együttese megváltozott. A játékoskeret és az új igazolások alapján mindenképpen a bajnokság első négy csapata közé várom őket. Lóránt Péter a belső poszton egy fontos láncszem lett, ráadásul Faust is visszatért, akit egy dinamikus, gyors és jó fizikumú kosarasnak tartok. A Paksnak nem jött jól ez az utolsó egy-két hét, mivel kisebb-nagyobb gondokkal, sérülésekkel küzdenek. Ezúton is kívánok gyors felépülést és egészséget a magyar kosárlabda egyik meghatározó alakjának, Eilingsfeld Jánosnak.

A sérüléshullám és a bajnoki szezonrajt gondjai mellett még mindig a hazai pályán játszó együttesre tippelnék. Nagyon el kéne kapnia a fonalat a Kecskemétnek, és 70 pont alatt tartania az ellenfelét, ha győztesen szeretne lejönni a parkettről. Ha százalékos arányban kellene kifejeznem magam, akkor 70-30%-ban paksi győzelmet várok.

HIRDETÉS
Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés