Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Pakson is magabiztosan nyert a Falco

A félidőre megszerzett előnyét még növelte is a listavezető.

Atomerőmű SE – Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely 65-82 (19-20, 12-23, 20-20, 14-19)

Bajnokság, 23. forduló
Paks, Atomerőmű Sportegyesület Sportcsarnok
V.: Praksch P. Á., Tőzsér D. K., Szilágyi B. (dr. Páli K.)

ASE: Kovács Á. 4, Frank 2, Taylor 22/9, Pacevicius 8, Goins 9/3. Csere: Kis R. 9/9, Brown 6/3, Brzoja 5.

Falco: Váradi 15/6, Somogyi 10, Clark 13/9, Golomán 10/3, Keller Á. 8. Csere: Perl 15, Barac 9, Hawkins 2, Verasztó -, Kovács B. -.

A sereghajtó Atomerőmű SE vendége volt a listavezető Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely az élvonal 23. fordulójában.

Négy Falco-pontot egy Goins-tripla követett, a negyedik perc közepén viszont már a Falcónak is volt egy triplája Váradi révén (5-9). Három-négy ponttal tudott csak ellépni a Falco, és bár Clark ötre növelte a különbséget egy hármassal (11-16), Taylor triplája és büntetője gyorsan visszahozta a Paksot (15-16), sőt egy újabb duplával a vezetést is megszerezte csapatának. Szoros lett az első tíz perc: 19-20-nál ért véget a negyed.

Goins vette vissza a vezetést, de a Falcótól öt pont is érkezett. Nem sokat változott a játék képe: a Paks nem engedte meglépni a Falcót, azonban négy-öt pontnál közelebb sem fért ellenfeléhez. Rákapcsolt a Szombathely, s Golomán hármasával már tízzel is vezetett (27-37). Tartotta előnyét a Falco, a félidő utolsó percébe lépve pedig növelte is azt Perl kettesével. Nem tudott közelebb férkőzni a Paks: 31-43-nál ért véget az első félidő.

Kiegyenlített volt a második félidő első néhány perce, a paksi kosarakra mindig jött Falco-válasz. Ez egészen 7-7 pontig folyt így, majd a következő négy egységet már a Falco süllyesztette el a hálóban, így 15 fölé kúszott a különbség (38-54). Váradi egy büntetőt dobott be, de egy jó védekezés után így is a húszért támadhatott a Falco; Somogyi rontott kintről, a fordulásból Brzoja közelije viszont a helyére került (40-55). Ismét nőtt a különbség, de a negyed hajrájára rákapcsolt a Paks: Kis triplája után 48-61-re módosult az állás. Clark közelijét Brown hármasa követte, s végül egál lett a harmadik negyed, nem változott a különbség a félidőhöz képest (51-63).

A Falco a negyedik negyedben is rutinosan tartotta előnyét, nem engedve látótávolságon belülre a hazaiakat. Clark hármasával a hajrára a húsz is meglett közte, amit három pont híján nem sikerült megtartaniuk a vendégeknek, akik 82-65-re nyerték meg ezt a találkozót.

Kiemelt kép: hunbasket.hu

HIRDETÉS

23 hozzászólás

23
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
16 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
18 Comment authors
JurgilastormentorPetike97MarillionPraenoricum Recent comment authors
Artur Doki
Olvasó

Az eredményt tudjuk,a meccset láttuk. Mi szarok voltunk szokás szerint,a Falco félgőzzel lehozta a meccset,gratula nekik…
Mondjuk a Váradi-Somogyi duo eszméletlen aprítást rendezett,Prakschék meg szépen végignézték…mondhatnám,hogy ” engedték a kemény játékot”,de csak az egyik oldalon. A sárgák fényévekkel jobbak voltak,nem kellett volna még ez is…
A végén csak azért nem.lett nagyobb különbség,mert Konakov a a finisben kis túlzással a buszsofőrt is pályára küldte,azt hittük hogy Gyuri bácsi is beszáll a végére…😂🤣

tormentor
Olvasó

Brown csak a saját statjával foglalkozik, képtelen a csapatjátékra. Goins még ebből a gyenge Paksból is lefele lóg ki. Én őket lecserélném akkor is ha ez a pénz nagyon nem lett belekalkulálva. Ez a gyenge szereplés se lett belekalkulálva. Jobban fog fájni, ha jövőre nem lesz hova járni. Robi azt igérte, őt játékossal nem fogják megvezetni, ez sajnos megtörtént most bizonyítson, keresse azokat a menedzsereket akik nem fogják átbasssni. Ő vállalta a felelősséget, egyszerű dolga van:találni 1-2 olyan embert, akikkel az ASE nem lesz a legrosszabb csapat a bajnokságban. Egyetlen egy csapatot kell megelőzni a végére, amihez csapat kell. Idő… Olvass tovább »

Jurgilas
Olvasó

Browntól már a statisztikával sem foglalkozik. Mint irányító, 29 perc alatt 1 gólpassz és 6-os értékmutató. Pedig a szezon első meccsein még ő volt a csapat legjobbja!

Vulcano
Olvasó

Alapszakasz győztes!🟡⚫🔥💪

Marillion
Olvasó

Hawkins még mindig itt van? Hát ez sem sikerült neki amolyan felhozós meccsre mint a boxolónak a ringben! Összehozta a két pontot meg hozta a km átlagát futott oda meg vissza! Biztos megérte leigazolni…

Petike97
Olvasó

Ne is idegesíts ezzel…Ha valamikor akkor most egy ilyen meccsen lehetett volna megmutatni,miért is van itt.

Praenoricum
Olvasó

Gratulálok a Falconak a magabiztos győzelemhez. Időnként voltak szép megoldások támadásban és jó védekezések, de olyakor sikerül a vendéglátó szintjére lesüllyedni. H.D. ma is csak Haszontalan Dísz volt, sajnálom, hogy az idejét nem Verasztó kapta, aki múltkor jó teljesítményt nyújtott, ennek ellenére ma csak két percet játszhatott. Részvétem a Paks szurkolóinak, ezt a játékot nézni megterhelő lehet hetente. Nem tudom, hogy hol és mi lett elrontva, de ez a játék nagyon messze van attól, amit korábbi években az ASE játszott. Tayloron kívül a többi légiós halovány volt. Azzal, hogy a Pécs nyerni tudott már győzelme is több van. Megdöbbentő lenne,… Olvass tovább »

KD
Olvasó

Gratula!💛🖤 Idegenben a védekezés a biztos gyözelem záloga, ez ma is így volt, egyik negyedben sem kaptunk 20 pontnál többet. A Paks légiósait nem igazán értettem, csapatjáték semmi, mindenki szólózott, 8,5 méterröl gyakorolta a triplát. Nem lesz könnyü dolguk a play-out elkerüléséért vívott harcban. Jani hiányzott tölük, de ma szerintem ö sem tudott volna ezen az enervált Pakson segíteni.

Heindrich
Olvasó

Középszerű 🦜

Lebronz dzsemsz
Olvasó

Most mar azt kell mondanom, hogy a Paks abszolut megerdemelt helyen van.

krapulaksz simon
Olvasó

egy újabb magabiztos vereség.

Paks II
Olvasó

Gratulálok a Falcónak! Pakson miért nem játszatják a fiatalokat? Meg vajon fogja valaki végre vállalni a felelősséget az idei szezonért?Meg miért van az ,hogy mióta Pavlik közel került a kosárlabdához lejtmenetbe megyünk a szakadék felé ami a borzasztó légios választásoknak köszönhetően ki is lett zsírozva számunkra? az ilyenekért valamiért pakson soha sem vállalják a felelősséget.

Mios
Olvasó

nem mintha a Falcoban játszanának, 15-20 pontos vezetésnél sem, az utolsó 1 percre beállnak, kétszer felfutnak ennyi, így nem lesz rutin /de ez szinte mindenhol így van/

Artur Doki
Olvasó

Ezt a felelősség vállalast milyen formában gondolod?
Nyilvánosan korbácsolja meg magát az illetékes(ek)? Vagy hámyjon cigánykereket az Atom téren?
Sajnos ezzel nem volnánk előrébb…

Paks II
Olvasó

Azért ilyen drasztikus megoldást szerintem senki sem szeretne, de valaha valaki kimondja hogy bocs baszki a rossz szereplésért ,vagy hogy ne hari de mellé nyúltunk a légiós választásnál( többször).

Leklibajsza
Olvasó

Az ASE edzője ezt kérte a játékosaitól vagy néhány játékos nem azt csinálta, amit az edző kért?

Atomic4
Olvasó

Nyilván nem ezt kellett megnyerni.. de Goins és Brown megint mit műveltek..

Artur Doki
Olvasó

Brown látványosan csalta a jatékot…most is.
Van még 9 napunk,hogy cseréljünk és kb egy hónapunk,hogy a végjátékra valahogy összekanalazzuk magunkat…
Hajrá Ase❤💙

Atomic4
Olvasó

Úton van már Ferihegyre gondolom, meg se izzadt.
Csak itt komolyabb kérdéseket kéne feltenni, mondjuk, hogy ki hozza őket ide. Lassan minden légióst és edzőt is lecseréltünk, a vezetőségben vannak a legnagyobb bajok. Gulyás Robi kinevezése tök jól néz ki, mert őt annyira imádjuk Pakson, hogy senki nem fogja rajta számon kérni, de ő ezt nem fogja megoldani, nála magasabb helyeken vannak gondok nálunk.

Xero
Olvasó

Gratula Fiúk!
Amennyi kellett azt beletettük a meccsbe. Jól forgott a csapat, senki sem játszott túl sokat. 💛🖤

donnarumma
Olvasó

Ezt is letudtuk..nem sérült meg senki.
Sok sikert az ASE nak
Szép volt fiúk!

Vulcano
Olvasó

Szép volt fiúk!🟡⚫🔥

2lee14
Olvasó

Szép volt!🟡⚫

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés