Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Atomerőmű SE – Egis Körmend

Szakértőnk szerint a Körmend a bajnokság egyik legnagyobb esélyese.

Atomerőmű SE - Egis Körmend

Bajnokság, 25. forduló
Paks, ASE Sportcsarnok, szombat, 18:00
V.: Benczur T., Farkas G., Kovács N. (Faidt M.)

ASE: Kovács Ák. - Faust - Henton - Eilingsfeld - Jevtovics.

Körmend: Bradford - Németh Á. - Price - Hammonds - Delas.

Az Atomerőmű SE az ötödik helyért küzd, míg az Egis Körmend az alapszakasz elsőségért. A paksiaknak több eredmény alakulását is figyelembe kell vennie ehhez, míg a vasiaknak egy esetleges győzelem esetén arra lenne szüksége, hogy a szolnokiak kikapjanak Jászberényben. Annyi biztos, motivációból nem lesz hiány a meccsen.

Braniszlav Dzunics, az Atomerőmű SE vezetőedzője: Annyiban hasonló a találkozó az Alba ellenihez, hogy nagyon fontos lenne ismét nyernünk. Viszont egy keményebb ellenféllel fogunk találkozni. Szerintem a Körmend jelenleg a bajnokság legjobb csapata. Jó formában vannak, magabiztosak, emiatt még jobb teljesítményre lesz szükség tőlünk. Az a nagy kérdőjel számomra, hogy hat nap alatt a harmadik meccsünket fogjuk játszani, és vajon milyen energiaszinten lesz a csapatom. Biztos, hogy az elmúlt két meccs is sokat kivett belőlük, de remélem, hogy holnapra még sikerül előszedni a tartalékokat. A Körmend nagyon jó egyéni képességű játékosokkal rendelkezik, ezért a védekezés kulcsfontosságú lesz. Jól dobnak kintről, erre fontos lesz odafigyelni. Ha ezeket jól sikerül megoldanunk, akkor lehet esélyünk. A szerdai meccshez képest nincsen változás a keretünkben.

Matthias Zollner, az Egis Körmend vezetőedzője: Ha jók az információim, az Atomerőmű még megszerezheti az ötödik helyet az alapszakasz végén, ha győz ellenünk. Ez biztosan egy óriási motivációt jelent számukra. Arra készülünk, hogy mindent bele fognak adni. Egyébként sem lenne ez egy könnyű mérkőzés, mert a Paks az a csapat a bajnokságban, amelyik az utóbbi időszakban rengeteget fejlődött és meccsről-meccsre jobb formát mutat. Jó képességű játékosokkal rendelkezik. Fontos lesz megállítani Faustot és Hentont. A két amerikai egyaránt képes bontani a védelmet, de távolról is be dobják a helyzeteiket. Nehéz ellenük emiatt jól védekezni. A palánk alatt sem gyengék, hiszen Eilingsfeld egy válogatott játékos, míg Jevtovics hasznos társa a gyűrű alatti munkában. Remélem, hogy képesek leszünk semlegesíteni őket, és akkor győzelemmel térhetünk haza. Jelenleg úgy néz ki, hogy mindenkire számíthatok a holnapi találkozón.

[totalpoll id=”12882″]

A szakértő:

A mérkőzés esélyeit a Falco KC magyar bajnok irányítója és korábbi vezetőedzője, a 78-szoros magyar válogatott Kálmán László latolgatta:

– A Paks a szerdai mérkőzésen magabiztosan nyert az Alba ellen. Nem tudom, hogy a fehérváriakkal mi van. Eléggé szét vannak esve, hektikus a teljesítményük. De ezt a mély rotációval rendelkező ellenfelet is meg kellett verni, és az ASE ezt a feladatot nagyon szépen megoldotta. Jó védekezéssel kevés ponton tudta tartani azt a csapatot, amely próbál rögtön, lendületből kosarat szerezni.

Az Atomerőmű megtalálta azt a játékrendszert, amiben eredményes tud lenni és Dzunics jól forgatja a keretet. Mindenki kap lehetőséget, szerintem sokkal jobb így a hangulat is a csapaton belül.

Mindenki élvezi az új edző bizalmát, és senkinek nincsen előre lefutott szerepe. Ilyen téren ő jól ért a játékosok lelkivilágához, és tudja, hogy hogyan kell valakit motiválni. Ebből kiindulva nem lesz egyszerű dolga a Körmendnek.

A Körmend az Alpok Adria Kupa döntőjének első meccsén lépett pályára hét közben. Tíz ponton belül maradtak Horvátországban, így úgy gondolom, hogy nagy esélyük van megnyerni ezt a kupát. Függetlenül attól, hogy milyen csapatok vettek részt ebben a sorozatban, megnyerni egy nemzetközi sorozatot mindig megsüvegelendő teljesítmény. Szorítok is nekik, hogy ez sikerüljön. A hazai mérkőzéseken mindig jobban játszanak, mint idegenben. Az utóbbi időben jól fut nekik a szekér és jó formában vannak. Nagyon tetszik Thames játéka, aki többnyire csak csereként jut szóhoz, 20 perc körüli játékidőt a parketten töltve. Fantasztikusan jól lát a pályán, nagyon jól egy-egyezik és dob. Ahhoz képest, hogy milyen keveset játszik, nagyon extra mutatói vannak. A másik személyes kedvencem a légiósok közül, Hammonds. Nem használ el sok labdát, belépésekből, kettő-kettőkből hatékonyan dolgozik. Az üres helyzeteit pedig hatékonyan értékesíti. A körmendi csapatnak az a titka idén, hogy mind az öt légiós csapatember, és nem arra megy, hogy jó statisztikát gyártson. Persze, van olyan köztük, mint például Price, aki többet vállal néha a kelleténél. Abban van az erejük, hogy csapatként játszanak, van szívük továbbadni a labdát a jobb helyzetben lévőnek. Ezekkel tudják hozni a meccseiket.

Olyan szellemiségűek ezek a játékosok, akik nyerőtípusúak, és mindent alárendelnek a csapat érdekeinek. Csak gratulálni tudok annak, aki összerakta ezt a csapatot, és megtalálta ezeket a légiósokat. Komoly esélyük van szerintem arra is, hogy a bajnokságot megnyerjék.

Viszont a holnapi meccsen szerintem az Atomerőmű fog nyerni. A kulcs az lesz, hogy a Paks mennyire tudja rákényszeríteni a Körmendre azt a játékot, amivel ki tudja húzni a méregfogát. Azt, hogy ne tudjanak első szándékból kosarat szerezni, és kénytelenek legyenek hosszabb támadásokat vezetni. Fontos lesz, hogy a két vasi magas emberen a kettő-kettőket hogyan tudják bontani. A két ötös centerükön tud előnyt szerezni gyakran az aktuális ellenfél. Kérdés, hogy a paksiak ezt mennyire tudják majd jó százalékkal kihasználni. Nagyon kiélezett rangadót várok, de azt gondolom, hogy az ASE pár ponttal nyerni fog. Három pontos különbségre tippelnék.

HIRDETÉS
18 hozzászólás

18
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
10 Comment threads
8 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
15 Comment authors
Gecse J. MárióHajráKörmendHajráVasZvezdaKendeffy Botondmte01 Recent comment authors
donnarumma
Olvasó

Aaaaaaese?

mte7
Olvasó

Maaaaaseeeee

Zvezda
Olvasó

Lehet, hogy nyerni fog a Paks, de a Körmend első helyről fog nekifutni a PO-nak.
Vasi döntőt várok idén.

HajráKörmendHajráVas
Olvasó

Én is!

Gecse J. Márió
Olvasó

Mutatkozik rá esély a körülményeket figyelembe véve.

Artur Doki
Olvasó

2 triplahajigáló csapat fut össze,kérdés hogy a ki milyen napot és dobóformát fog ki.
A szerdai védekezéssel lehet keresnivalónk,ellenben az Alba elleni támadójáték kevés lesz…
Hajrá ASE!!!

Emőkevagyok
Olvasó

Sziasztok!!!!
Minden ok? Készen álltok?

mte01
Olvasó

Ennyi?Két kérdés?Többre számítottam tőled 🙁 öregszel emőke

nick19
Olvasó

Mindenben egyetértek Kálmán Lacival, váljon be a jóslata! Kapjon ki holnap a Körmend 3 – vagy akár 13 – ponttal, de nyerje meg a bajnokságot! 🙂

red-black01
Olvasó

Az alcímet azért én kiegészíteném azzal, hogy jelen pillanatban.
Elég egy-két sérülés, főleg ha az rossz pillanatban következik be és vége a dalnak.
Aztán minden klubhoz szép lassan megérkeznek az ügynökök is a jó szezont futó játékosoknak szóló komolyabb ajánlatokkal, kezdődnek a tárgyalgatások, lehetnek itt egyénenként hirtelen visszafogott játékok.
Nagyon kiegyenlített ez a mezőny.
Apróságok fognak dönteni, a sok közül csak egy: nagyobb szerepe lehet a szakmai stáboknak, pl. ellenféltől függően mennyire tudnak egy-egy váratlan dolgot húzni vagy kitalálni.

donnarumma
Olvasó

Ez így teljesen kerek?

SárgaPárna
Olvasó

Szombat esti program: A körmendi cumi…

mte7
Olvasó

Unatkozol cinege…

Mennyi elmebeteg silverhelyi…
Kálmán holnapra tévedni fog…remélem…

Hajrá Körmend!!!

balldontlie
Olvasó

Okosan csinálod amúgy, vagy csináljátok, nem szoktam nézni, hogy épp melyik troll profil írja, de kb 10 forduló óta minden meccsünknél valamelyik ideírja, hogy kikapunk és a nagy számok törvénye alapján egyszercsak igaza lesz, aztán jöhet az én megmondtam 😀

Kendeffy Botond
Olvasó

Bakapcsolták a Gagarinban a netet. Siess koma még mielőtt lekapcsolják:-))))

donnarumma
Olvasó

Bármi lesz is az eredmény én örülni fogok neki?

Expert
Olvasó

Minimális körmendi győzelem a tipp. Az Alba is végig 10 pont körül volt Pakson, a zsinórban 7 meccset nyerő Körmendet jelen pillanatban össze se lehet hasonlítani a szerdán látott Albával.

Nagyon szoros meccs lesz, az ASE csak a szerdaihoz hasonló jó védekezéssel nyerhet. Azt viszont nem hiszem, hogy elég lesz a Körmend ellen, ha Faust 20-at dob rá újra, amiből 6 megy be… önbizalma jóval több van, mint ami a kezében van. 12 triplát Halimic kaliber dobálgatott régebben.

csocsa
Olvasó

Ámen!HAJRÁ ASE!!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés