Connect with us
Hirdetés

Magyar Kupa

Atomerőmű SE – Egis Körmend

Egyetértenek a trénerek: itt bármi megtörténhet.

Atomerőmű SE - Egis Körmend

Magyar Kupa, negyeddöntő
Budapest, Ludovika Aréna, szerda, 20:30
V.: Papp P., Minár L., Csabai-Kaskötő B. (Fekete L.)

Paks: Capers - Shepard - Valerio-Bodon - Lóránt - Jackson.

Körmend: Ireland - Thames - Mócsán - Durázi - Taylor.

A szerdai játéknap a Paks-Körmend negyeddöntővel zárul a Zsíros Tibor Férfi K&H Magyar Kupán. Az alapszakasz során a csapatok egymás elleni mérlege 1-1, mindig a hazai pályán játszó együttes nyert.

Braniszlav Dzunics, az Atomerőmű SE vezetőedzője: Próbáltunk minél jobban felkészülni a Körmendből. Elsősorban viszont a saját játékunkkal, a saját formánkkal foglalkoztunk. Múlt hét közepétől Eilingsfeld János és Valerio-Bodon Vincent, most hétfőtől pedig Kevin Capers tért vissza az edzésbe. A visszatérő játékosokat újra formába szeretnénk hozni. Nagyon nehéz megmondani, hogy melyik ág a nehezebb. Abból a szempontból, hogy a Falco és a Szolnok – tehát a bajnokság első két helyezettje – a másik ágon van lehet azt mondani, hogy az egy kicsit erősebb. De én úgy gondolom, hogy nincsenek olyan nagy különbségek a csapatok között és főleg egy ilyen versenyformátumban, ahol egy-három mérkőzés dönt, bármi megtörténhet, mindenkinek van esélye.

Antonisz Konsztantinidesz, az Egis Körmend vezetőedzője: Természetesen, ha egy olyan tornáról beszélünk, amelyen nyolc csapat vesz, akkor arra kell gondolnunk, hogy elhódítsuk a trófeát. Ehhez viszont hosszú út vezet, három mérkőzést kell megnyernie annak, aki az aranyéremre pályázik. Nekünk az első találkozónk a Paks ellen lesz, amely egy nagyon veszélyes csapat. Főként a támadóoldalon okoznak gondot az ellenfeleknek, minden poszton van legalább egy meghatározó játékosuk. Kintről és bentről is veszélyesek a gyűrűre és nagyon jól hajtják végre a gyorsindításokat, modern kosárlabdát játszanak. Rengeteg koncentrációra lesz szükségünk ahhoz, hogy legyőzzük őket. Próbáltunk mentálisan és taktikailag is megfelelően felkészülni. A kupán bármi megtörténhet, itt nem számít, hogy a kereted papíron erősebb-e az ellenfelednél, vagy nem. Minden azon múlik, hogy az adott napon milyen formában kosárlabdázol. Mócsán Bálint és Anthony Ireland játékáról az utolsó pillanatban döntünk majd.

HIRDETÉS
Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés