Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Atomerőmű SE – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét

A nyolcba kerülésért küzd a Paks.

Atomerőmű SE - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét

Bajnokság, 22. forduló
Paks, Atomerőmű Sportegyesület Sportcsarnok, szombat, 16:00
V.: Győrffy Pál Attila, Söjtöry Tamás Ferenc, Nyilas István (Téczely Tamás)

Paks: Edwin - Pajor - Buckingham - Eilingsfeld - Atkinson.

Kecskemét: Townes - Klobucar - Ivkovic - Dramicsanin - Karahodzsics.

A 22. fordulóval folytatódik a magyar bajnokság, amikor is az 5. helyen álló Kecskemét a 8. Paks otthonába látogat. A két csapat utoljára november végén mérkőzött meg egymással Kecskeméten, akkor pedig az ASE aratott 74-69-es győzelmet.

Csirke Ferenc, Atomerőmű SE: “A legrutinosabb csapat ellen játszunk, ráadásul van hat idegenbeli győzelmük, ez már nem a véletlen kategória. Tavaly minden sorozatban négyben voltak, az idei keterük még erősebb, már a fiatalok is többet tesznek bele a csapatmunkába, idén se lenne meglepetés ha hasonlóan szerepelnének. Nagy rotációval játszanak, megvan az egyensúly a benti és kinti játékuk között. Kicsit gyorsítani kell a játékunkat, viszont ez nem csaphat át kapkodásba, jól kell szedni a lepattanókat. A precízen végrehajtott pick and roll játékaik kivédéséhez nagy koncentráció szükséges.”

Forray Gábor, Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: “Az ASE hagyományaihoz méltóan erős csapattal bír az idei kiírásban. Mi is megtapasztalhattuk már, hogy mennyire veszélyesek. Jelenleg egyetlen győzelem választ el minket tőlük a tabellán, mi az 5. helyen állunk, ők pedig a 8. pozíciót foglalják el. Ez jól példázza, hogy mennyire kiélezett a csata a bajnokságban. Eilingsfeld a magyar válogatottban is megmutatta, hogy milyen remek formában van, mellette pedig Edwin és Atkinson kiváló légiósai a Paksnak. Az ő limitálásuk lesz a legnagyobb feladatunk. A keretük erős, hiszen még Kovács Ákos, Buckingham és Grubor is magasan képzett kosárlabdázók. Kompakt keretük van, nagyon jó a tranzíciós játékuk rendezetlen védelem ellen, illetve, erősek a lepattanók szedésében a magas szerkezetnek köszönhetően. Védekezésben is szervezettek, de megvannak nekik is azok a pontjaik, ahol sebezhetőek, nekünk pedig megvan rá a stratégiánk, hogyan lehetünk eredményesek. A hazai pálya mellettük szól, de természetesen mi is a győzelemért utazunk hozzájuk. A kecskeméti meccset ők nyerték meg, bízom benne, hogy ezúttal mi leszünk a jobbak.”

HIRDETÉS
Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés