Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Atomerőmű SE – DEAC

Sok a kérdőjel mindkét oldalon.

Atomerőmű SE - DEAC

Bajnokság, középszakasz, középház, 3. forduló
Paks, ASE Sportcsarnok, szerda, 18:00
V.: Benczur T., Farkas G., Rácz Zs. R. (Hartyáni Zs.)

ASE: Kovács Ák. - Ruják - Medve - Jevtovics - Williams.

DEAC: Dugat - Polyák - Borisov - Bognár - Amigo.

A középszakasz során még nem hibázó, hazai pályán kettőből kettőnél tartó Atomerőmű SE fogadja a középház 3. fordulójában az otthon egyetlen már otthon botló DEAC-ot. A hazaiaknál több meghatározó játékos szereplése is kérdéses, míg a debrecenieknél biztosan nem léphet pályára Manigat és az eltiltott Ivosev.

Braniszlav Dzunics, az Atomerőmű SE vezetőedzője: Ahogy már többször is mondtam, a bajnokságnak ebben a szakaszában már nagyon egyforma erősségű csapatok játszanak egymással. A DEAC is az egyik olyan, aki joggal pályázik arra, hogy ott legyen a legjobb nyolcban. Sokáig esélyük volt nekik is arra, hogy bejussanak a felsőházba. Nem rég sikerült nyernünk Debrecenben, akkor az egy számunkra rendkívül fontos találkozó volt. Ebből azonban túl sok következtetést nem lehet levonni. Ott az első félidőben nagyon jól játszottunk, aztán faultproblémák miatt szorosabb lett a vége. Gyanítom, hogy ezúttal más lesz a forgatókönyv. Már csak azért is, mert egyelőre nem tudom megmondani, hogy hogyan állunk ki holnap. Norfleet továbbra is maródi, Williams már tudja vállalni a játékot, de sérülés és betegség miatt kérdéses Eilingsfeld, Henton, Faust és Horváth játéka is.

Berényi Sándor, a DEAC vezetőedzője: Az Atomerőmű nagyon erős kerettel rendelkezik. Azt egyelőre nem tudjuk, hogy Norfleet mellett kire nem számíthatnak a túloldalon. Ettől függetlenül a magyar magjuk az egyik legerősebb a bajnokságban, és kiemelkedik közülük jelenleg Kovács Ákos, aki szerintem az egyik legjobb formában lévő magyar játékos. Az ő kiiktatása mindenképpen kulcsfontosságú lesz. A héten próbáltunk új dolgokat betenni a taktikai repertoárunkba. Remélhetőleg ez működni fog. Nálunk is lesznek hiányzók, emiatt szerintem esélyesebb a hazai csapat, de mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy egy jó, korrekt meccset játsszunk. Meglátjuk, hogy a hiányzók helyére előrelépő játékosok mennyire tudják pótolni Manigatot és Ivosevet, mert személyükben két kulcsjátékosunk fog hiányozni.

[totalpoll id=”14152″]

A szakértő:

A mérkőzés esélyeit Déri Csaba, a Dombóvár, a Nyíregyháza, a Körmend, a Falco és a BC Mures korábbi vezetőedzője, az MBK Ruzomberok és a BC Sepsi női csapataival bajnoki és kupaezüstöt nyerő szakember latolgatta a BB1.hu-nak:

– Végtelenül kiegyensúlyozott középházról beszélhetünk, ahol most két olyan csapat találkozik egymással, amelyiket fenyegette egy időben az is, hogy az utolsó négybe kerüljön, illetve mindkét csapat be tudott volna jutni a felsőházba is.

Kezdeném a vendégekkel: Manigat sérülése – akit én az egyik legjobb shooting guardnak tartok a ligában, igaz, hogy kiegyensúlyozatlan teljesítményt hozott, de komoly alapképességekkel rendelkezik – súlyos veszteség a számukra, akárcsak az automatikus eltiltását töltő Ivosev, akinek csütörtökön lesz a fegyelmi tárgyalása, ha még esetleg kap meccset, az súlyosan befolyásolhatja a DEAC hetét, ugyanis két idegenbeli meccse lesz: szerdán mennek Paksra, vasárnap pedig Egerszegre. A debreceni egy olyan csapat, ahol az edző a külföldi kezdőötösre alapoz és ragaszkodik is ahhoz, ez egyértelműen látszik a játékidőkből és a statisztikákból. Ezzel most megbomolhat a csapatnak a kialakult hierarchiája.

Érdekes lesz a szituáció, hogy az eddig kevesebbet játszó magyarok ezt milyen szinten használják ki. Van hátvéd poszton egy kimondottan komoly védőjátékosnak és csapatembernek számító, a Szolnokkal bajnoki címet és kupagyőzelmet szerző Polyák, aki már volt légiós Romániában, komoly helyen, kérdés, hogy tudja-e a két idegenbeli meccsen Manigatot helyettesíteni. Az is kérdés, hogy mennyire tud Velkey – akit egy kiszámíthatatlanul passzoló, jó értelemben vett szemtelen, agilis játékosnak tartok – segíteni a játékszervezésben, gondolok itt az egy-egyekre, a pick and rollokra és a bontásokra. Jó játékosnak tartom Bognárt, aki jó lepattanózó, agresszív, jó döntéseket hozó védő, és ha jó napja van, távolról is eredményes. Vajon tud-e igazából hozzátenni ebben a szituációban? Én már nagyon sokszor elmondtam, hogy az egyik legnagyobb potenciálnak tartom Omenakát, aki szerintem kevesebb lehetőséget kap, mint amennyi a tudása alapján járna neki ebben a szerkezetben. És persze nem lehet elmenni Borisov utóbbi hetekben mutatott jó formája mellett sem.

Van tehát egy rengeteg kérdőjellel, viszont legalább annyi potenciállal is rendelkező Debrecen, és amely az utóbbi időszakban a szebbik és a csúnyábbik arcát is megmutatta. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy hozza le ezt a két idegenbeli meccset. A sorsolásukból adódóan bravúrt csinálniuk a play offhoz. Képesnek tartom őket erre, de ahhoz mindenkinek oda kell tennie magát.

Érdekesség, hogy nem is olyan régen kikaptak a Pakstól hazai pályán, amikor a meccs már az első félidőben eldőlt. Az öltözőben maradtak, húsz perccel később kezdték a mérkőzést, mint kellett volna. Ezt még egyszer nem engedhetik meg maguknak.

Vegyes híreket hallok Paksról, több játékos is betegség, illetve sérült. Év elején volt náluk egy edzőválság, aztán ott volt a Trajkovszki sztori, légiósok jöttek-mentek, de jelen állapotukban, Dzuniccsal a fedélzeten, ezekkel a légiósokkal – akik közül én négyet nagyon komolynak tartok, Williamset még nem láttam jól játszani – nekem nagyon tetszenek.

Kovács eddig az előzetes várakozásaimon felülit nyújt, Rujákot ismerjük, ha jó napja van, tud hozzátenni, de ha nincs, a szervezésben akkor is részt vesz.

Eilingsfeld nagy kedvencem, szerintem nincs is olyan ember, akinek ne tetszene maga a kiállása, a játéka, az a vidám csibészes stílusa, hasznossága.

Szóval nagyon erős csapata van a Paksnak, nagyon lendületes, gyors, vagány kosárlabdát játszanak, magas támadásszámmal, sok ponttal, ami jellemző is a Dzunics-féle csapatokra. Rengeteg benne a szabad elem, néha ad hoc jellegű kosárlabdának tűnhet, de ebben az irányban megy el az európai trend. Bátrak, önbizalommal vállalják el már rögtön az első helyzeteiket. Ha valaki nem védekezik ellenük az első perctől fogva, akkor nagyon nehéz utána már megállítani őket. Úgy veszem észre, hogy élvezik a játékosok, vevők Dzunics filozófiájára. Jó nézni őket.

Holnap én el tudom képzelni, hogy kialakuljon egy igazán jó meccs. Ott voltam vasárnap a ZTE-Kecskemét mérkőzésen, ahol nagyon komoly színvonalat láttam, érdemes volt átmenni. Ebből is egy nagyon komoly, magas szintű meccs kerekedhet. Kell a győzelem mindkét csapatnak. A DEAC tudott nyerni Zalaegerszegen egy All Star-meccsen, ahol a ki tud többet dobni játék ment védekezés nélkül, de nyertek, és ez óriási dolog.

A papírforma alapján paksi győzelmet várok, de nem zárom ki a debreceni bravúrt sem, akár holnap, akár vasárnap.

HIRDETÉS
5 hozzászólás

5
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Vilis79csocsaGecse J. MárióArtur Doki Recent comment authors
Vilis79
Olvasó

Dzunics hányszor eljátszotta ezt az albában, mindenki játszani fog sztem. Fontos ez a meccs az atomnak.

csocsa
Olvasó

Erre ne vegyél mérget!

csocsa
Olvasó

Jelen pillanatban nem merném fix 1-re tenni.? HAJRÁ ASE!!!

Artur Doki
Olvasó

A két u20as csapat lép pályára….
Hajrá ASE!!!

Gecse J. Márió
Olvasó

Akkor a DEAC nyer…

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés