Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Atomerőmű SE – Budapesti Honvéd SE

Továbbra is a bennmaradásért küzd a Honvéd.

Atomerőmű SE - Budapesti Honvéd SE

Alsóházi rájátszás, 7. forduló
Paks, Atomerőmű Sportegyesület Sportcsarnok, szombat, 18:00
V.: Kapitány Gellért, Farkas Gábor, Minár László Balázs (Páli dr. Kálmán)

Paks: Edwin - Pajor - Buckingham - Grubor - Gulyás.

Budapesti Honvéd: Mijovics - Tanoh Dez - Sherman - Peringer - Crawley.

Szombaton következik az alsóházi rájátszás 7. fordulója. A paksi Atomerőmű SE a kiesés ellen keményen küzdő Budapesti Honvéd SE együttesét látja vendégül, mely utoljára a Kaposvár ellen aratott magabiztos győzelmet. A paksiak az előző forduló során a sereghajtó Nyíregyháza otthonában léptek pályára, ahol végül Csirke Ferenc tanítványai örülhettek.

Csirke Ferenc, Atomerőmű SE: “Egy nagyon motivált csapatot fogadunk, akik egy szép győzelemmel érkeznek hozzánk. Gyors kosárlabdát játszanak, le kell lassítanunk őket. Védekezésben sokszor alkalmazzák a váltásokat, ennek a lereagálása kulcs lesz. Nyíregyházán is húsz felett volt a gólpasszaink száma, ezt jó lenne megtartani. Talán egy – két magas emberünk visszatérhet, így talán a védőlepattanóinkkal se lesz annyi gond.”

Baksa Szabolcs, Budapesti Honvéd SE: “Következőnek a Pakshoz utazunk, mely idén éppenhogy csak lecsúszott a Play-Offról, éppen ezért az alsóház egyik legerősebb csapatának számít. Azt gondolom, ha mindenki egészséges náluk, akkor ez minőségben is így van. Bár az előző fordulókban voltak hiányzóik, de mi abból indulunk ki, hogy teljes kerettel fognak ellenünk kiállni. Mindenesetre, bárhogy is lesz, biztos vagyok benne, hogy egy nagyon kemény, fizikális mérkőzés vár ránk. A Paks számára kulcsfontosságú a lepattanó csata, ebben pedig Eilingsfeld a vezér, aki mind a támadó-, mind a védőlepattanók tekintetében komoly erőket képvisel. Az ő semlegesítése tehát kulcsfontosságú lesz, illetve, az irányítójuk, Edwin levédése is hatalmas szerepet fog játszani. Ő ugyanis a paksi együttes pick-and-roll játékának alapja, amit szintén lassítanunk kell. Ami pedig a mi játékunkat illeti, támadásban továbbra is a csapatjátékra fókuszálunk, illetve arra, hogy minél kevesebb eladott labdával operáljunk a pályán. Szeretném, ha átgondolt, jó döntéseket hoznának a srácok, és akkor lehet esélyünk egy jó meccsre, vagy akár a győzelemre is. Simon Kristóf játéka egyenlőre kérdéses, mindenki más viszont egészséges és bevetésre készen áll.”

HIRDETÉS
Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés