Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Atomerőmű SE – Alba Fehérvár

Szakértőnk döntetlenre tippelne ezen a meccsen.

Atomerőmű SE - Alba Fehérvár

Bajnokság, 23. forduló
Paks, ASE Sportcsarnok, szerda, 18:00
V.: Győrffy P. A., Fodor A., Goda L. (Balogh L. Gy.)

ASE: Kovács Ák. - Faust - Henton - Eilingsfeld - Jevtovics.

Alba: Cabezas - Freeman - Filipovity - Lóránt - Heath.

Az Alba Fehérvár nemzetközi szereplése miatt elhalasztott mérkőzést pótolják szerdán este a felek a bajnokság 23. fordulójából. Nagy küzdelem várható a kilencedik és tizedik helyezett között, hiszen mindkét csapat számára nagyon kellene a győzelem, ráadásul mindkét fél vereséggel hangolt. Az ASE Kecskeméten szenvedett vereséget, míg az Alba a Soprontól, hazai pályán. A meccs további pikantériáját az adja, hogy a Fehérvárról szezon közben menesztett Braniszlav Dzunics fog meccselni az ő helyét átvevő Jesús Ramírezzel.

Braniszlav Dzunics, az Atomerőmű SE vezetőedzője: Nagyon fontos mérkőzés lesz a holnapi mindkét csapat számára. Nagy tétje van a találkozónak, ennek megfelelően pedig egy jó meccsre számítok. Ahhoz, hogy nyerni tudjunk sok játékelemet pontosan kellene végrehajtanunk, jobban csinálni, mint az elmúlt bajnokikon. A védekezésünknek jól kell működnie, és kiemelt jelentősége lesz a lepattanók megszerzésének. Meg kell nyernünk a lepattanópárharcot is. Az Alba játékát jól ismerjük. Kontrollálnunk kell a két center kapcsolatát. Gondolok ezalatt a Lóránt – Heath párosra. Szintén fontos lesz jól védekezni Freeman és Zeno Lóránttal történő kettő-kettő elleni játékaiban. Vannak kisebb sérülései a játékosaimnak, de úgy néz ki, hogy Norfleet-en kívül mindenkire számíthatok.

Jesús Ramírez, az Alba Fehérvár vezetőedzője: Nagyon sajnáljuk a Sopron elleni hazai vereséget, mert minden hazai meccsen az a célunk, hogy nyerjünk, de a hétvégén ez sajnos nem jött össze. Ennek köszönhetően nincsen a jelenlegi helyzetünkben más megoldás, csak az, hogy mind a két hátralévő találkozónkat megnyerjük. Próbálunk pozitívan hozzáállni a kialakult helyzethez. Még minden a mi kezünkben van, hátra van ez a két meccs, amit meg kell nyernünk. Azt várom, hogy védekezésben javuljunk, és erre alapozva elérhetjük a céljainkat Pakson is. A hazai pálya és a közönség a hazaiak mellett szól, de remélem, hogy kemény ellenfelük leszünk. Természetesen jól ismerjük a paksiak trénerét, Braniszlav Dzunicsot, aki az egész bajnokság egyik legrutinosabb trénere. Nem véletlenül volt már bajnok csapat edzője, érti a dolgát. Tudjuk, hogy hogyan dolgozik és hogyan formálja jelenleg az Atomerőműt is. Ennek megfelelően igyekeztünk felkészülni belőlük. Úgy néz ki, hogy mindenkire számíthatok holnap.

[totalpoll id=”12479″]

A szakértő:

A mérkőzés esélyeit Zsoldos András, négyszeres magyar bajnok, kupagyőztes edző, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya elemezte:

– Egy rendkívül pikáns mérkőzés elé nézünk, már csak Braniszlav Dzunics személye miatt is. Az Atomerőmű egyre jobb formába lendült az utóbbi időben. Igaz, legutóbb kikapott Pécsen és Kecskeméten is, de szerintem ezekről a pályákról nem szégyen vesztesként távozni. Mindkét csapatnál bárki belefuthat egy vereségbe.

Az Albának volt egy fantasztikus nemzetközi kupa meccse, amikor tudott nyerni 33 ponttal. Ez már önmagában kisebb csoda. Még akkor is, ha a végén nem jutottak tovább. Persze, ebben valószínűleg az is benne volt, hogy az izraeliek azt gondolták, hogy “már lefőtt a kávé”. A fehérváriak Sopron elleni veresége meglepetés, pláne, hogy mennyire sima lett. Olyan szempontból viszont mégsem meglepő, hogy egy olyan csapattal bármikor előfordulhat egy ilyen vereség, aki heti kétszer játszik és a nemzetközi kupában is bizonyítania kell. Biztosan fáradtabbak és fásultabbak voltak. Ráadásul a nemzetközi meccseken mindig motiváltabbak a játékosok, főleg a külföldiek, akik szeretnék eladni magukat a következő szezonra is. A bajnokságban ettől eltekintve szerintem egyre meggyőzőbb az Alba is.

Ember legyen a talpán, aki megmondja ennek a meccsnek a végkimenetelét. Tényleg nem tudom megmondani, hogy ki nyerhet ezen a találkozón. Tippelni sem tudok. Noha nem szoktam soha fogadni, de ezen a meccsen döntetlenre raknék.

Fotó: hunbasket.hu

HIRDETÉS
11 hozzászólás

11
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
6 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
falco2008Szotyolagulyasszabolcs00Kalok Kevindonnarumma Recent comment authors
Szotyola
Olvasó

Lóránt Peti vagy Dzunics Braniszlav csapata szerzi meg a 11.helyet ? Mindenképpen Dzunics részéről lenne nagyobb bravúr , mert az ő “munkája” mindkét csapatban benne van !

gulyasszabolcs00
Olvasó

Mi van akkor, ha a Pécs – Zete – Kecskemét – DEAC – Alba/Atom 5-ös egyaránt 13 győzelemmel fog állni? Mert simán benne van…

Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

Atom az ötödik 13-13-mal minden más esetben a Deac.Persze ha mindenkinek 13-13-ma van.

Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

Kicsit lehet ,hogy érthetetlen volt szóval ha a Paksnak 13győzelme lesz ő az ötödik persze ha a Pécs nem nyer Egerszegen vagy a Deac Fehérváron.Ha viszont mondjuk a Paks 12-14 el végez már a Deac az ötödik persze csak akkor ha Pécs nem nyer Zalában tehát kurva bonyorult még mindig.

gulyasszabolcs00
Olvasó

Vágom, köszi! Igazából a Pécs az egyetlen, akiknek 100%-ig saját kezükben van a sorsuk. Ha ők nyernek, biztos felsőházasak. Érdekes lesz az utolsó forduló.

falco2008
Vendég
falco2008

Nem. Ha a DEAC nyer, szart nem számít hogy nyer-e a PVSK.

Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

Én ugy érzem ,hogy marha jó meccs lesz.Nem kizárt egy kis kakaskodás sem mondjuk 77-75 nél Lóri beleáll a egy dudaszós triplába ami bemegy és ezután beleüvölt Dzunics mester kopasz fejébe.Mindenki jól jár nyer a csapatunk én meg mixen.

cino
Olvasó

Attól tartok Dzunics mester tovább folytatja Fehérváron “megkezdett” munkáját és a mélybe löki az Albát.

Kareem Abdul-Jabbar
Olvasó

Jó a tippülés :))

Expert
Olvasó

Ez kemény lesz. Lesz közvetítés?
A vesztes csapat 80-90%, hogy az alsóházban folytatja. De az biztos, hogy a vesztes csapat sorsa már nem saját magán fog múlni.

Alba győzelemre tippelek, egy okból: ez a meccs az idegekről fog szólni. Az Albát láttuk, hogy mit tud komoly tét esetén, milyen játékra képes (nemzetközi kupa), a Paks ebből a szempontból nekem nem meggyőző: Debrecenben és Kecskeméten is megremegtek a kezek, a Pécs pedig sima vereség volt.

donnarumma
Olvasó

A vesztes tuti hogy az alsóházban folytatja

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés