Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Az ASE és az Alba is száz fölött, utóbbi nyerte a szezonnyitó rangadót

Máris megvolt az idény első hosszabbításos találkozója.

Atomerőmű SE – Alba Fehérvár 104-106 (22-28, 23-19, 25-31, 23-15, 11-13)

Bajnokság, 1. forduló
Szekszárd Városi Sportcsarnok
V.: Benczur T., Goda L., Farkas G. (Bodrogváry I. J.)

ASE: Brown 28/21, Brzoja 18/9, Karosi 3, Eilingsfeld 15, Melvin 12. Csere: Buljevic 15/3, Kovács Á. 11, Pajor 2, Kis R. -, Frank Á. -.

Alba: Pongó 10/6, Vojvoda 30/12, Takács Mi. 7/3, Laksa 26/18, Steele 13. Csere: Mulalic 11/9, Omenaka 4, Szabó Zs. 3, Balsay 2.

Egymás elleni rangadóval kezdte a 2021–2022-es idényt az Atomerőmű SE és az Alba Fehérvár. A vendég fehérváriak számára nem indult jól a hétközi forduló: Jonathan Stark nem sokkal a rajt előtt dőlt ki három hétre.

Két Brzoja-büntető talált célt, ezek jelentették az első pontokat a meccsen, de Pongó is jól célzott a vonalról, így a fordulásból rögtön egyenlített az Alba. Brown triplája akadt be, ez viszont annyira felpiszkálta a vendégeket, hogy egy 10-0-s etappal rögtön hétpontos előnyt építettek (5-12). Laksa és Takács után Mulalic is egy triplával jelentkezett, majd Vojvoda kettesével a hatodik perc közepén a tíz is meglett közte (8-18). Brzoja távolija is kellett, hogy tíz alatt maradjon a differencia, de egyelőre nem tudott kapaszkodni a Paks: Pongó trojkáját Szabó toldotta meg egy kettessel, 13-26 volt ekkor már az állás. Rákapcsoltak a Szekszárdon ideiglenes otthonra talált hazaiak, így 22-28-nál zárult az első tíz perc.

Eilingsfeld közelijét Brown távolija követte, Pajor duplájával pedig már a Paks vezetett (29-28). Alba-időkérés követte a hazai pontgazdag kezdést, Laksa egy hármassal rögtön fel is rázta a kissé megtorpant vendégeket. Visszavette a vezetést az Alba, de egy-egy kosárral rögtön fordított a Paks. Pongó és Mulalic is elsüllyesztett egy-egy hármast, ezzel jutott lélegzetvételnyi előnyhöz az Alba (34-39) – most az ASE kért időt. Próbálta lerázni ellenfelét az Alba, de a Paks nem engedett: tartotta négy-ötpontos hátrányát. A hajrába érve Brown tette helyre saját negyedik, csapata ötödik tripláját, ezzel két pontra hozta fel együttesét – 45-47-tel ért véget az első félidő.

Laksáé lett a második félidő első két pontja, majd Kovács labdaeladását Vojvoda büntette egy hármassal, és még Szabó is értékesített egy dobást a vonalról (45-53) – ezt követően Melvin kezdte meg a hazai pontgyártást. Gyors pontváltást eladott labdák követtek, mindkét félnél hiba csúszott a támadásokba. Brown állított az irányzékon, ötödik tripláját értékesítette, de Laksa is távolról volt pontos – őt is és a következő kettest jegyző Steele-t is Vojvoda szolgálta ki gólpasszal (52-62). Laksa büntetői is találtak, aztán Brzoja hármasával tízen belülre jött a Paks, de ez csak Mulalic triplájáig volt így. Buljevic kettest majd hármast dobott, rögtön szoros lett az eredmény (61-67). Mindkét együttes elérte az öt csapatfaultot három perccel a negyed vége előtt. Megfogta az Alba-támadásokat az ASE, és a fordulásból is eredményes tudott lenni, így Brown újabb hármasa már egyenlítést ért két perccel a negyed zárása előtt (67-67). Omenaka és Laksa húzta a vendégek szekerét ekkor, egy-egy akciójuk két-, illetve három pontot ért. Hiába Buljevic gól jó plusz büntető-akciója, a negyed két utolsó sikeres támadása az Albáé lett: Laksa – neki már az ötödik volt – és Vojvoda is eltett egy-egy triplát, így 70-78-ról jöhetett a negyedik tíz perc.

Kovács és Balsay váltott gyorsan kosarat, majd ugyanezt tette Eilingsfeld és Laksa is – egy perc, nyolc pont, a különbség viszont nem változott. Kicsit később már igen: Brown vezetésével pillanatok alatt egyre jött vissza a Paks, de Vojvoda egy hármassal próbálta nyugtatni övéit (85-89). Kovács két büntetőjével érte el a 91 pontot az ASE, három perccel a vége előtt ugyanennyinél járt az Alba is, egészen Vojvoda ketteséig – egy perccel később viszont már ismét egál volt meccs (93-93). Ráadásul Pongó kipontozódott, és Mulalic, illetve Omenaka is négy-négy faulttal állt a vendégeknél, míg az ASE részéről ilyen gondok nem jöttek elő az utolsó percre. Eilingsfeld és Melvin is triplával próbálkozott, sikertelenül, majd a másik oldalon Vojvoda nem talált be kintről. A tendencia folytatódott a rendes játékidő végéig: az utolsó két percben egyik csapat sem talált be, így 93-93-ról jöhetett a hosszabbítás első öt perce.

Amit Vojvoda triplája nyitott, majd nem sokkal később Laksa is eltett egy hármast – közben a Paks is szorgoskodott, Mulalic és Brzoja két pontra hozták vissza a hazaiakat (102-104). Brzoja egyenlített is, de az utolsó szó a kereken 30 pontot jegyző Vojvodáé lett: újabb duplájára már nem volt válasza az ASE-nak, így 106-104-es vendég sikerrel ért véget a 45 percre nyúlt találkozó.

Kiemelt kép: Alba Fehérvár Facebook

HIRDETÉS
9 hozzászólás

9
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
6 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
KiütöttükmintCziglerabúvártNagy AndrásEGYPAKSIBencur2021Atomic4 Recent comment authors
EGYPAKSI
Olvasó

Nem gondoltam, hogy így elsőre ezt nyomjuk, de most kicsit visszajött a hitem. Viszont, ha a következőt nem nyerjük meg, akkor már az elején nagy hátrányba kerülünk a hazai vereségekkel! Nem érzem még, hogy idegenben stabilak tudnánk lenni.

Bencur2021
Olvasó

Nem a vedekezes lesz az erossege egyik csapatnak sem.

Nagy András
Olvasó

Mondod ezt úgy hogy az albából hiányzott egy légiós és a legjobb u20-as játékosuk, az ase meg az elmúlt két hétben hozta az utolsó két légiósát, neked sem a gondolkozás az erősséged egy meccsből következtetéseket levonni.

KiütöttükmintCziglerabúvárt
Olvasó

Amely két paksi légiós közül az egyik nem is játszott.

Nagy András
Olvasó

Igaz, még az is

Atomic4
Olvasó

Jobb volt a csapat, mint amire szerintem a legtöbb paksi számított, bár 1 meccsből nem lehet sokat levonni. Az viszont szörnyű, hogy Kovács ennyi idő alatt nem tanult meg dobni. Rajta és Cleveland-en kívül jónak tűnik ez a csapat.

andrás
Olvasó

Voján láttam a Sitku kupán is hogy nagyon forró..
Bármikor hamarabb vinném a csapatomba mint Perl Zolit, nálam ő csak második magyar

törrögszultán
Olvasó

Nem rossz szezonkezdés. Laksa 40 percet játszott… Reméljük,szombaton nem kispados lesz. Jó utat és sikeres regenerálódást mindenkinek!

Paks II
Olvasó

Nagyon izgalmas meccs,remek játékosok, egyszerűen szánalmas, borzasztó játékvezetők,(Farkas, Benczúr remélem most vonulnak vissza),mert amit ma le műveltek az vicc. Gratulálok mindkét csapatnak! Albások jó utat haza!!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés