Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Átgázolt a Körmend a Zalaegerszegen

Az első pillanattól kezdve a vasiaké volt az előny.

Egis Körmend - Zalakerámia ZTE KK 104-56 (35-13, 30-19, 17-15, 22-9)

Helyosztó, 3-4-ik helyért, 2. mérkőzés
Körmend, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Praksch Péter Árpád, Nagy Viktor, Frányó Péter (Bognár Tibor)

Körmend: Chambers 13/3, Mitchell 10/6, Adams Jr. 12/6, Ferencz 5/3, Omenaka 14. Cserék: Doktor -, Edwards 8, Takács 10/3, Durázi 8, Cakarun 14, Kiss 10/6, Herczeg -.

Zalaegerszeg: Trice 5, O'Reilly 8/3, Polster 5/3, Zsiros -, Osztojics 8. Cserék: , Rakicsevics 10/3, Keller I. 6, Csuti 2, Szalay 2, Németh 7, Simó 3.

Remekül kezdte a mérkőzést az Egis Körmend, a visszatérő Chambers szerezte az első négy pontot, Omenaka zsákolt, Mitchell pedig kintről talált be, így szűk másfél perc után 9-0 állt az eredményjelzőn, Sebastjan Krasovec időt kért. A következő négy pontot is a hazaiak szerezték Omenaka és Adams révén, kereken három és fél perc után Osztojics büntetőivel végre a ZTE is pontot szerzett (13-2). Két újabb körmendi tripla után már 17 ponttal vezettek a vasiak, Trice dobott be egy középtávolit. Három perccel a negyed vége előtt már 20 ponttal meglépett az Egis Körmend Cakarun 2+1-es akciója után, az etap utolsó részében a hazaiaknak sikerült növelni az előnyt, vezettek már 25-tel is, végül Rakicsevics triplája után 22 maradt meg ebből. 35-13

Mitchell ziccerével folytatódott a játék, a Zalaegerszeg ismét időt kért, O’Reilly csak egy büntetőt dobott be, Takács egy hármast, majd egy 2+1-et is bemutatott. Polster és Cakarun váltott kosarat, aztán 4 perc elteltével a 30-at is elérte a differencia, Durázi akrobatikus befejezése után pedig átlépte az 50 pontot az Egis Körmend. A félidő hátralévő részében megmaradt ez a kidolgozott előnye Kocsis Tamás csapatának, köszönhetően annak, hogy 70%-on álltak mezőnyből a szünetben, míg a Zalaegerszeg mindössze 27-en. Smith hiánya már ekkor meglátszódott a lepattanózásban, ebben az aspektusban 22-13-ra múlta felül ellenfelét a Körmend. 65-32

Omenaka négy pontja indította a második félidőt, Rakicsevics süllyesztett el egy középtávolit, O’Reilly pedig egy triplát. A negyed közepéig nem változott a félidei különbség, ekkor Keller és Ferencz váltott kosarat, Sebastjan Krasovec pedig magához hívta játékosait (74-41). O’Reilly tört be két pontért, Cakarun dobott be két büntetőt, Trice duplájára Durázi válaszolt. A harmadik negyed utolsó két percéhez Edwards kosarával érkeztünk meg, a szakaszt pedig Németh ziccere zárta, de így is az Egis Körmend nyerte meg ezt a negyedet is, a lényegi kérdéseket pedig eldöntötte. 82-47

Adams zsákolt a záróetap elején, hosszú kosárcsend után egy triplát is bedobott, ahogy Mitchell is, Kiss kosarával már 45 pont volt a különbség, a ZTE pedig négy perc után sem szerzett pontot. Durázi zsákolása és 5 perc eltelte után végre megtört a jég Németh büntetőjének köszönhetően. Az utolsó öt percre már csak a differencia maradt kérdéses, a Körmend átgázolt a Zalaegerszegen kiegyenlített a párharcban. Folytatás kedden Zalaegerszegen. 104-56

 

Fotó: Bálizs Zsuzsa

52 hozzászólás

52
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
14 Comment threads
38 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
25 Comment authors
PLipataBobby666Tadamlaci78 Recent comment authors
PL
Olvasó

Nagyon szeretem Bálizs Zsuzsa fotóit! Zte facebook oldalán is néha megnézegetem őket, mert jók.
Ezúton kívánok Neki továbbra is jó munkát!

Csapatomnak gratulálok.
Chamberssel más a fordulatszám.
A különbség eléggé meglepő lett, de itt mindegy is, mert egy 1pontos győzelem is ugyanannyit ér.

Kedden folytatás.

nick19
Olvasó

Éppen most szálltam ki az autóból egy több 100 km-es út után hulla fáradtan. De egy ilyen hírre ránézve a fáradtság sem számít. Szép volt fiúk, csak így tovább!
Bármekkora is volt ma a különbség, Egerszegen egy új meccs kezdődik. Ilyen a rájátszás. És tisztelet a ZTE-nek is, a több évtizedes versengés miatt megérdemlik. Ők is győztek már nagy különbséggel a Körmend ellen.
További nemes, sportszerű küzdelmet mindkét csapatnak! HAJRÁ KÖRMEND!

Bobby666
Olvasó

Igazi szurkoló vagy! Így kell ezt!

zterulez
Olvasó

Mindkét csapatnál kong a kassza az ürességtől, ezért megállapodtak, hogy ezt most 5 meccsig viszik. Kell a jegybevétel…

Motoros
Olvasó

Tudjuk okostojás😂
Idén már nem nyerünk meccset, 8ba se jutunk, Szolnok söpör minket 😁😂🤣😁.
Te vakon vagy🤡🦇🤡🦇🤡🦇

Bobby666
Olvasó

😱😱😱 kis majom…🤣🤣🤣

Tadam
Olvasó

A helyi NER tolja a Zetébe a lóvét, miért lenne pénzhiány?

VakEmberFigyelő
Olvasó

Ezen nincs mit elemezni, jobb volt a Körmend, ha nem is ennyivel, támadásban azt sem tudtuk, hogy a labda gömbölyű, így már összeadódik.

A megjelent ZTE szurkolóknak, pedig minden tiszteletem, mert emlékeim szerint a januári 30 pontos égésnél a körmendiek igen elhalkultak. Ez volt az igazi támogatás, ha ma ez kevés is volt!

zterulez
Olvasó

Elhalkultak + néhány “felerősödött” körmendi mutogatott és obégatott még a lefújás után a szomszédos szektorba.

Motoros
Olvasó

🤡😁🤡🦇🤡😂🦇🤣🤡

Bobby666
Olvasó

Te vagy az igazi bohóc, Robogós…😂😂😂🤣🤣🤣

csakazete
Olvasó

Na ezt gyorsan felejtsük el, és következő meccsen újra durrantsunk egy nagyot, hogy az itt fikázók vissza tudjanak venni… Tény hogy ez csúnya volt, de az állás 1-1…
Mindegy mennyi lett a különbség, legközelebb 0-0val indul a játék!
HAJRÁ ZTE!!! 🏀

nick19
Olvasó

Maximálisan egyetértek, ugyanaz, mintha csak 1 pont lenne a különbség. A következő meccsen lehet fordítva is. Hajrá Körmend!

Szakember
Olvasó

Érdeklődve figyeltük, miért maradt bent a jó testű izmos ZTE tábor egy része az 50 pontos vereség után, de az egyetlen épeszű magyarázat az egyházasrádóci menetrend szerinti vonat késése lehet áramkimaradás miatt.

Hajrá Körmend!❤️🖤

Szakember
Olvasó

Ugyanitt Scitec tömegnövelő porok megvásárolhatóak.

Üdv, Szakember

heraklith
Olvasó

Ezek most valami viccek akartak lenni? Ugye nem? Ennél azért legyünk már igényesebbek!

gondnok
Olvasó

Egy biztos:többen voltak mint tavaly.

gabor77
Olvasó

Szakibuzi, az nevet aki a végén nevet…

Kimaran
Olvasó

Te bohóc, erről szól a szurkolás. Tavaly majdnem kiestünk, nemtudom -40 nél ti is nyomtátok volna-e…

gondnok
Olvasó

Kedves Kimaran!
Ajanlom figyelmedbe az Alba elleni 2. Meccs utani videot,ahol a kormendi tabor a 34 pontos vereseg utan 1 oraval is szenvedelyesen szurkol bent a csarnokban.

heraklith
Olvasó

Egerszegen -30-nál egy hangotok sem volt.

Szakember
Olvasó

Értem. Akkor eddig hol voltatok a meccsekről? Évente 2 Fradi – Újpest meccs van csak, jöhetnétek nyugodtan kosármeccsekre is..

SzhelY
Olvasó

nem a falco tábor

pirosf
Olvasó

Chambers + Smith-
Ennyi.

gondnok
Olvasó

A 2 csapat teljesen ellenkező előjelekkel vághatott neki a mérkőzésnek,hiszen amíg a Körmendet a hazai pálya és Chambers visszatérése felspanolta,addig a ZTE csapatát mentálisan valószínüleg megzavarhatta Smith hiánya. Ettől függetlenül az eredmény magáért beszél,nagyon büszke vagyok a csapatomra,végre az igazi arcunkat mutattuk.
Hangulat 10/10,mindkét tábor kitett magáért.
Mindörökké MTE❤️🖤❤️🖤

gabor77
Olvasó

Köszönöm, korrekt vagy, így is lehet!

Bobby666
Olvasó

Így kell ezt, ahogy te csinálod. Grat!

szombathelyiasszonykorus
Olvasó

Azt hitték átjönnek Vasba és megvilágosodnak…

szombathelyiasszonykorus
Olvasó

Hnap délutánra talán meg lesz a 60 pont🥱😮🤡

heraklith
Olvasó

Látszott hogy Smith nélkül nem ezt a meccset kellett megnyernünk és a Körmend jó kezdése után már gyakorlatilag csak a várható forgatókönyv lett. Az előnyben lévő csapatnak mindenhonnan minden beesett, nálunk meg semmi. Az világos hogy a ZTE csak akkor képes kimagasló játékra ha minden legios jatszik. Egyetlen csapatot sem tudtunk idén megverni, akkor ha volt egy hiányzónk. Nagyon rövidek vagyunk, ahhoz hogy ha bármelyik lancszem kiesik, akkor azt helyettesíteni tudjuk. Ha Zsíros tudná hozni, amit vártunk tőle, akkor egy kicsit jobb lenne a helyzet. A csodával határos hogy egy ennyire kicentizett kerettel a bronzért játszunk. A Körmend padja nyilvánvalóan… Olvass tovább »

97MTE00
Olvasó

Osztály különbség mi? Amikor írtátok nem értettem, ma meg nem láttam.

heraklith
Olvasó

Ha teljes lesz a keret, akkor fogod még látni, ne aggódj 😉

Motoros
Olvasó

Ha, ha, ha….
Te fóbiás🤡🦇🤡🦇🤡🦇.
Izgultam, hogy az 50-ből kigyertek😁🤣😂😁

heraklith
Olvasó

Nem kellett volna te kis buta, mi sem izgultunk.

Motoros
Olvasó

Nektek nem is volt miért 😂🤣😁😂

Bobby666
Olvasó

Te is fóbiás vagy Robogós….🤣🤣🤣

ipata
Olvasó

Heraklith! Ha tudsz ilyen normálisan írni, nem értem, miért kell néha ostobaságokat hozzászólni… Igen, Zalaegerszegen nagyon kemény lesz, ez még nem a vége, de nagyon büszke vagyok a tegnapi teljesítményünkre.
És remélem, bármilyen férfias is lesz a meccs, senki nem fogja “lehentesezni” a csapatomat. Ez egy nagy küzdelem. Tudta mindkét tábor előre, hogy így lesz. De így van ez jól. Most aztán tényleg van presztizse a bronznak.

MTE!

heraklith
Olvasó

Előfordulhat hogy a hatás kedvéért néha egy nagyon keveset túlzok, de ez a lényegen nem válltoztat. Szerdán a faulthatáron, de sokszor s sportszerűség határán is túl védekeztetek, de kevés volt. Tegnap meg az is elég volt, hogy az elején jól védekeztetek.
Az lenne jó, ha nem a sérülések döntenék el a párharcot, de egyelőre nem így áll a helyzet.

red-black01
Olvasó

Még mielőtt “elszabadul a pokol”, csak egy halk tanács:
sokaknak szoktam mondani, köztük sportolóknak is, hogy nemcsak a vereségeket, hanem a győzelmeket is tudni kell méltósággal “elviselni.”
(Azért ma nagyot mentünk, ennek ellenére nagyon kemény lesz Zeg-en. Az súlyos hiba lenne, ha azt hisszük innen a bab is hús.)

ZTE_KK
Olvasó

Azért remélem most megnyugodott a lelked, és szívedbe zártad P.P.-t 😀

red-black01
Olvasó

Nem ezen a meccsen kell vagy kellett jól és/vagy normálisan fújni.
Elárulok egy titkot: mindegyiken.
Én soha nem a bírói hibák ellen tiltakozom.
Gyors a játék, meg minden, ne menjünk bele.
Járok már annyi évtizede meccsre, hogy meg tudjam mondani mikor van hiba, mikor tévedés és mikor van szándékos tévedés.
Ebbe sem fogok belemenni mélyebben.
Kieg.:
Praksch-ot nem fogom a “szívembe” zárni, ha nekünk is fog fújni, akkor sem.
Egy dolga lenne: legjobb tudása szerint, de ami fontosabb, részrehajlás nélkül fújni.
Amúgy ha már témánál vagyunk, Goda “veszélyesebb”.
Nem mondom el miért.

heraklith
Olvasó

Ezt az “ebbe sem fogok belemenni mélyebben” meg “nem mondom el miért” szöveget szerintem engedd el! Így csak az jön le, hogy okosnak, bennfentesnek szeretnél tűnni.

Nekem Mindegy Kinyer
Olvasó

Szerintem ha ez a Körmend innentől veszíti a bronz meccset akkor is örülhet mert ekkora szopást az ország nem látott.

donnarumma
Olvasó

Ejj de gyorsan felejtenek ott a Rába partján😂

Nekem Mindegy Kinyer
Olvasó

Életemben nem volt Körmend hazai szektorban de ahogy nézem a Zalaiak olvasni sem tudnak ha már E/3ban beszéltem a körmendi csapatról, de azért a nevem elég beszédes nem?

Basketball 7
Olvasó

Szolnok – Körmend – 51pont!!!
Teljes kerettel!!!
Na az volt a szopás!
Tudod ahogy írtátok,a győzelmet hogy kell viselni.

ipata
Olvasó

A Rába partján nem felejtjük el az 51 pontot, elhiheted, mint a neve is mutatja, nem körmendi írta… 😁
MTE!

davek
Olvasó

Ez a csúnya Körmend megint hentesként játszott, ja és bírók meg hagyták….

Csak szopatunk!!!

heraklith
Olvasó

Szerdán azért úgy szoptál mintha muszáj lenne…. de még a Szolnoknak hogy betérdeltél 😅

davek
Olvasó

Anyukád tanított 😂

laci78
Olvasó

Melyik meccset nézted te kis hormon zavaros barom????

davek
Olvasó

Ha nem érted, akkor minek írsz ide?? Te analfabéta sötét zalai barom!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés