Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Átadták a PVSK új csarnokát

A munkacsarnok “ugrásszerűen javítja” a város utánpótlás-, tömeg- és versenysportjának létesítményi helyzetét.:

:

Átadták a Pécsi Vasutas Sportkör (PVSK) mintegy 1,2 milliárd forintból épült multifunkcionális kosárlabda-munkacsarnokát szerdán a baranyai megyeszékhelyen.

– A magyar sportélet kiemelkedő klubja a kosárlabdában is meghatározó, nagyszerű történelem, sikerekkel szegélyezett múlt áll mögötte, melyre büszkék lehetnek nem csupán a pécsiek, hanem valamennyi sportszerető honfitársunk – mondta honlapunknak Szalay Ferenc, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke.

– Legendás játékosok, fantasztikus edzők, csodálatos közönség, ez mind-mind a pécsi kosárlabda ismérve, amiért hálásak lehetünk. Szövetségünk ezért is támogatta és támogatja kiemelten a város kosárlabdasportját, ezért is segítettük ennek a kiváló létesítménynek a létrejöttét. Szalay Ferenc hozzátette: külön köszönet a PVSK jelenlegi vezetőinek, támogatóinak, Pécs városának azért, hogy a pécsi kosárlabdának nem csupán a múltja kiemelkedő, hanem a jelen eredményei is bizakodásra és sok örömre adnak okot. Bízom benne, hogy a két kiemelkedő feltételekkel működő pécsi utánpótlásnevelő műhely a jövőben számos játékost ad a magyar kosárlabdasportnak!

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár a kétezer négyzetméteres, kosárlabdázók edzésein kívül iskolások testnevelés óráinak is korszerű helyszínt biztosító létesítmény avatásakor azt mondta: az épület küldetése sokkal több, mint a lehető legjobb kosárlabdázók felnevelése, a sportolók itt ugyanis egy közösség formálásának részei, amelyben ők maguk kiváló emberré formálódhatnak.

A sport a legjobb, leghatékonyabb keretet ad ahhoz, hogy a következő generációk egészségben, jó szellemben, kiváló körülmények között nőhessenek fel

– fogalmazott. Hozzátette: reményei szerint a csarnokot több ezren fogják használni a következő években.

Szabó Tünde emlékeztetett rá: a magyar kormány 2010 óta kiemelten támogatja, stratégiai ágazatként kezeli a sportot, világesemények megrendezése mellett edzés- és versenyhelyszíneket biztosít a sportolási lehetőséget keresőknek.
Az államtitkár szólt arról is, hogy Pécsen nagy hagyományai vannak a kosárlabdasportnak, a város megérdemeli a létesítményt, a kormány örömmel nyújtott segítséget a beruházáshoz.

Rákossy Balázs, európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár, a PVSK társadalmi elnöke azt hangsúlyozta, hogy a baranyai megyeszékhely bővelkedik beruházásokban, jó esély van rá, hogy sportélete még “acélosabb” legyen.
Utalt rá, hogy egy 4,6 milliárd milliárd forintos sportinfrastruktúra-fejlesztési program keretében a PVSK telepén új stadion, edzőpályák és egyebek mellett atlétikai csarnok épül, egy másik pénzügyi támogatásból szabad területek vásárlásával járulnak hozzá az egyesület növekedéséhez.

Az államtitkár kitért rá, az idén a megalakulásának 100. évfordulóját ünneplő PVSK a kiemelt vidéki sportegyesületek közé került, ez hozzájárul a klub pénzügyi alapjainak, a sportolói utánpótlásbázisának erősödéséhez.

Páva Zsolt (Fidesz-KDNP), Pécs polgármestere azt mondta, hogy a kormány “hihetetlen dinamikával” épülő új létesítményekkel igyekszik biztosítani a sportolás mindennapi feltételeit Magyarországon. Kiemelte, ennek köszönhetően Pécsett is sok sportberuházás valósult meg és van folyamatban.

A politikus a centenáriumát ünneplő PVSK-t méltatva arra mutatott rá, hogy a klub mindig meg tudta őrizni önállóságát, egyéni arculatát, ellenállt a beolvasztási kísérleteknek.

Czerpán István, a PVSK elnöke az új munkacsarnokról elmondta, hogy átadásával az egyesület tízéves álma vált valóra. Hozzáfűzte, hogy az ingatlan kivitelezése két éven át tartott, a korszerű épületben négy öltözőt, kétszáz fős lelátót és egy tárgyalót is kialakítottak, a villamosenergia-szükségletet napelemekkel fedezik, az esővíz egy részét öntözésre használják.

A PVSK korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a munkacsarnok “ugrásszerűen javítja” a város utánpótlás-, tömeg- és versenysportjának létesítményi helyzetét.

8 hozzászólás

8
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
derrylPvsk FanaticLaposvárldd Recent comment authors
ldd
Olvasó

Miért éreztem éveken át, hogy a pécsiek gerinctelenek ?
Remélem tévedek !

ldd
Olvasó

“Szeretem a fekete-fehéreteket (is) …”
– Da Volim crno- bjele –
De nem ez a lényeg …
Atmosfera u “Areni” uoci kosarkaske utakmice Partizan – Makabi
Számomra szomorú vagy teljesen érthető, hogy a kommentemre gyakorlatilag nincs reakció …
Pécs, egyetem város. Okos emberek, vagy beálltak … vagy nem mernek …stb …

Ha KPSVK (kb.) olvassa, … ez neki is a válasz …

Laposvár
Olvasó

1,2 + 4,6 milliárd kérem szépen… Abból azért el lehet “papírozni” picikét 5 jó légiósa.

Pvsk Fanatic
Olvasó

Ajaj, akkor ezen gondolatot továbbvíve a kaposvári csarnok 5.7 milliárdjából milyen légiósokra futja majd idén….

ldd
Olvasó

Kedves Fanatikus !
Mi a véleményed az én hozzászólásomhoz ?

Pvsk Fanatic
Olvasó

Semmilyen szinten nem érdekel és ezért nem is követem a női kosárlabdát, ezért – mivel ezt a sztorit sem ismerem – nincs mit hozzáfűznöm, ahogy Rózsa Gáborhoz sem volt a fentiek emiatt.

ldd
Olvasó

Azt az “embert” mikrofonhoz engedték, aki “gyámság alatt van” a klub sötét időszakában ( amikor a nők ketté szakadtak ) a másik oldalt támogatta teljes mellszélességgel, Iványi Dalma utolsó megnyert magyar bajnoki aranyérmét ( nem a PVSK utód volt az esélyes hanem az Ő kedvence, mégis Dalmáék nyertek ) nem adta át ( Ő volt kijelölve ), henem inkább – bár ott volt a mérkőzés kezdetén – sunyi módon el oldalgott.
Szégyen !
Nagyon nagy szégyen !

derryl
Olvasó

Tudhatnánk kiről van szó?
Köszi!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés