Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Átadták a Kaposvár Arénát

Nagy nap volt a mai Somogyban.:

:

Nagyszabású zenés-táncos produkciókkal, sztárfellépőkkel, zenekarokkal adták át ma a Kaposvár Arénát, melynek alapkövét szinte napra pontosan kettő évvel ezelőtt, 2017. május 3-án tették le.

A 6 milliárd forintból épült, akár 4 ezer ember befogadására is alkalmas létesítmény az Arany János utcai régi sportcsarnok melletti egykori téglagyári területen, modern körülményeket biztosítva a kosár- és a röplabdázók edzéseihez, mérkőzéseihez, valamint kulturális rendezvényekhez.

A kavics alakú, kívülről a “pusztakezes” rongálások ellen karcolásmentes lemezzel borított épület legnagyobb újdonsága a multifunkcionális kialakítás: a motorosan mozgatható mobillelátóknak köszönhetően akár a teljes, 2 ezer négyzetméteres küzdőtér is használható, amelyen így egyszerre több csapat edzhet.

Az új sportcsarnok építésére azért volt szükség, mert az 1983-ban emelt régi létesítmény elavult, egyre szűkösebbnek bizonyult sport- és kulturális rendezvények megtartásához.

Az aréna építésével párhuzamosan megújult a régi sportcsarnok, a város a rekonstrukcióra mintegy egymilliárd forintot költött. Az épület új homlokzati szigetelést kapott, kicserélték a nyílászáróit, az aulája igazi közösségi térré alakult, az ingatlan körüli közlekedést járdák teszik biztonságosabbá. A fejlesztésnek köszönhetően a körcsarnoknak is nevezett épületben 1000 helyett 1300-1500 ember is tartózkodhat – írta az MTI.

Kövesd velünk élőben a Kaposvár Aréna átadóját! 19 órakor kezdünk!

Közzétette: Kaposvár Most – 2019. május 4., szombat

Fotó: kaposvarmost.hu

8 hozzászólás

8
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
MásikVégétFújdMegbányászKováts ImreKareem Abdul-JabbarSomogy011 Recent comment authors
Kováts Imre
Olvasó

Kaposvár, illetve az Arénát majdnem megtöltő, közel 3000 ezer meghívott vendég még nem látott ilyen nagyívű, impozáns, papi imával színesített – az Emberi Erőforrások Minisztériuma 5 milliós támogatásával rendezett – átadási ünnepséget. Az átadó ünnepség méltó volt az Aréna színvonalához. Az eredetileg 4000/6000 ezresre tervezett, sport-, és kulturális rendezvények megtartására alkalmas létesítmény – szerencsére, ahogy a polgármester is megjegyezte ünnepi beszédében – emberléptékűre, 3000/4000 ezresre “sikeredett”, a 6 milliárdból “csak” erre futotta (a 2016-ban megjelent közbeszerzési ajánlati felhívásban még csak “megközelítően 2600 fős” sportcélú esemény megtartására alkalmas létesítmény szerepelt). Azt persze csak remélni lehet, hogy az Arénában – ahogy azt… Olvass tovább »

Kareem Abdul-Jabbar
Olvasó

Imre, ha már a technikai paraméterekről beszélünk …
Nem kellene semmit sem elhallgatni, elsősorban azt sem, kinek a pénztárcája dagad az ilyen fajta sport létesítmények felépítésénél. No de, nem kell csodálkozni, ne szólj szám, nem fáj fejem, ez a jó magyar mentalitás.
A kivitelező a ZÁÉV építőipari Zrt volt, mely Mészáros Lőrincz érdekeltségébe tartozik, akit a gazdagok világ ranglistáján már a 2057. helyre taksálnak.
A nyugdíjasok tehát örültek ennek az ingyen rendezvénynek, a felső kör pedig a nyereségnek. Elégedett ország, elégedett magyarok.

Rubik75
Olvasó

Remélem sok néző lesz az új csarnokban.Szerintem ez a csarnok legszebb mind közül ami eddig épült.Az jó gondolat volt,hogy ingyen jegyek voltak és sok gyerek tudod elmenni.Az egyik bánatom viszont az volt,hogy az igazi szurkolókat akiket évközben láttam a lelátókon szinte alig voltak,ők ugyanis nem kaptak ilyen fajta jegyeket.Helyette nyugdíjas szervezetek kaptak.Pedig megérdemelték volna.Amit nem értettem az a megnyitó.Színházba való ez a fajta dalolászás.A magam részéről szívesebben néztem volna egy egésznapos sportrendezvényes megnyitótt.Elnéztem volna egy Kaposvár-Dombóvár kosármeccset a régi játékosokkal.Előtte lehetek volna utánpótlás mérkőzések.Ezt leszámítva gratulálok mindenkinek akinek köze volt ehhez a szép építmènyhez.

Csapajev
Vendég
Csapajev

Egy Kaposvár – Dombóvár meccset én is elnéztem volna, mint a régi szép időkben.
Lett volna most is hangulat az új csarnokban. 🙂

Kaposkosár KKK
Olvasó

Sajnos így történt , mi akik Ithon is és idegenben is a kosár csapat mellett áltunk és még az utolsó tét nélküli meccseken is voltunk // 1500// jegy áron amikor pl más csapatok már ingyen engedték be a szurkolókat… mi a TF vagy Szeged elleni semmi lényeg meccseken is ott voltunk … családdal .. és most mikor az új aréna megnyitójára szerettünk volna menni még pénzért sem sikerült jegyet illetve meghívót szerezni .. Picit elszomorított … persze az arena nagyon tetszik és a KKK mellett leszünk ősztől ujjra hétről hétre …Azért a szervezők picit magukba nézhetnek és kiváncsi leszek a… Olvass tovább »

Kareem Abdul-Jabbar
Olvasó

Puska bácsi kilőtte a szurkolókat, nem hittem volna. A szurkolóknak jól megérdemelt elsőbbséget kellett volna élvezniük, egészen meglepődtem, hogy ez nem történt így. Egyébként ezt a dalolászást nem kell sajnálni, úgy értesültem, elég pocsék volt.

bányász
Vendég
bányász

A csarnok szép. Én biztos nem éreztem volna jól magam ezzel az avatóval. Amikor nálunk Oroszlányon átadták a csarnokot volt pár beszéd, kosárlabda akrobatikus műsor (nagyon tetszett), helyi klassz hangzású fúvószenekar, meg pár előadás. Meghívták a régi oroszlányi csapat tagjait is. De semmi kornyikálás, meg színházba illő dolog. Az csarnokavatót az OSE-Körmend összecsapás zárta. Azt gondolom így volt kerek és szórakoztató az egész.

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Szép volt, jó volt, igen.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés