Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

Árva-File Balázs: Egy szinttel feljebb tudtam lépni!

Az országos döntő All Star ötösébe is beválasztották az NKA Pécs kiváló kosarasát.:

:

Beválasztották az országos döntő All Star ötösébe, a három mérkőzés alapján a harmadik legjobb lepattanózó volt. Az NKA Pécs korosztályos válogatott játékosa, Árva-File Balázs nagyon sokat fejlődött a szezon során.

Jól vette az akadályokat az NKA Pécs kadett fiú A-csapata az országos döntőben: az első meccsen a Kecskeméti KA ellen 56-47-re, a másodikon a Soproni Sportiskola KA A-val szemben 56-33-ra győztek. Mindez azt jelentette, hogy az utolsó mérkőzésükön az aranyéremért csatázhattak, amit végül nem tudtak megszerezni, a Vasas Akadémia “A” jobbnak bizonyult náluk.

Nem foglalkoztunk a döntő előtt azzal, hogy erősebb-e a Vasas, vagy sem. Egyszerűen meg akartuk mutatni, hogy mit tudunk. Beleadtunk mindent, de sajnos nagyon érezhető volt a fizikális különbség. Tudtuk, hogy meg kell halni a pályán a győzelem érdekében, nyerni szerettünk volna, ami végül nem sikerült, de én így is nagyon büszke vagyok a srácokra! Az ezüst is szépen csillog!

– fogalmazott játékos, Árva-File Balázs, aki ezen a meccsen 8 pontot és 16 lepattanót szerzett.

Már csak azért is, mert Balázs szerint tavaly augusztusban egyikőjük sem gondolta volna, hogy ide fognak kilyukadni. A top nyolc volt a cél, amit a döntőbe jutással teljesítettek, a folytatás amolyan „örömjáték” volt számukra.

Persze az „örömjáték” alatt iszonyú sokat kellett melózni. Árva-File erőtől duzzadva, ellentmondást nem tűrően szaggatta le a lepattanókat, nem mellesleg ponterősen is kosarazott: a három meccsen összesen 43 lepattanót (a 14,33-as átlag a harmadik legjobb volt a nyolcas döntőben) és 29 pontot szerzett. Számára az egyéni elismerés sem maradt el, beválasztották a torna All Star ötösébe! A döntő mérkőzésein is látszott rajta, hogy rengeteget fejlődött az elmúlt hónapok során.

– Gyakorlatilag a teljes szezon során az eggyel magasabb korosztálynál, a junioroknál edzettem, ami nagyon sokat számított – mondta 16 éves kosaras. – A két évvel idősebbek fizikálisan jóval erősebbek, és természetesen képzettebbek is, minden edzésen és mérkőzésen ki kellett hoznom magamból a maximumot. Nagyon örülök annak, hogy fontos szerepet tölthettem be ott is, akárcsak a kadett csapatomnál. Rengeteg pozitív visszajelzést kaptam a szezon során, sokan mondták, hogy nagyot léptem előre! Érzem is, hogy fizikálisan jobb vagyok, és a dobásaim is javultak. A számtalan egyéni képzésnek meglett az eredménye, egy szinttel feljebb tudtam lépni!

A szezon még korántsem fejeződött be Balázs számára, fáj a foga még egy éremre. Lehetőleg egy aranyra!

A juniorokkal is ott vagyunk a döntőben. Nyerni szeretnénk, az aranyérmet célozzuk meg. Az biztos, hogy én minden tőlem telhetőt megteszek azért, hogy sikerüljön!

1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Oroszlanyi Banyasz Recent comment authors
Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Szép volt, kicsi! Remélem láthatunk még OSE mezben.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés