Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Arconic-Alba Fehérvár – Zalakerámia ZTE KK

Megkezdődik a harc a bronzéremért is.

Arconic-Alba Fehérvár - Zalakerámia ZTE KK

Rájátszás, 3-4. helyért, 1. mérkőzés.
Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok, szombat 18:00.
Játékvezetők: Praksch Péter Árpád, Söjtöry Tamás Ferenc, Nyilas István (Farkas Zoltán)

Alba Fehérvár: Chambers - Kass - Barnett - Philmore - Dickey.

Zalaegerszeg: Hicks - Paige - Szalay - Ikpe - Tóth Á.

Szombaton megkezdődik a harc a bronzéremért is, az Arconic-Alba Fehérvár a Zalakerámia ZTE KK-t fogadja. Az alapszakaszban 1-1-re végeztek a felek, két hazai győzelem született, Fehérváron 103-76, Zalaegerszegen 89-83 lett a végeredmény.

Alejandro Zubillaga, Arconic-Alba Fehérvár: Azt gondolom a kulcskérdés az, hogy hogyan tudunk reagálni az elveszített elődöntő után. Fontos párharc ez számunkra, az első pillanattól kezdve maximális energiával és koncentrációval kell játszanunk. Igyekeztünk mentálisan és fizikálisan felkészülni erre a párharcra, ez nem volt egyszerű, hiszen ahogy Matthias is mondta, nagyon sűrű lett a program a rájátszásra, ez minden csapatnak okoz nehézséget. Azt várom a csapatomtól, hogy harcoljon, úgy gondolom a játékosok készen állnak. Szeretnénk szépen zárni az évet.

Matthias Zollner, Zalakerámia ZTE KK: A sport olyan mint egy nagyszerű film, remek történetek írodnak, azt gondolom ilyen az is, hogy az Alba ellen irányítom a csapatomat a bronzéremért. Nem is történhetett másképp, mondtam is a többieknek, hogy biztos vagyok benne, hogy valahogy, valamikor a Fehérvár ellen fogunk játszani a rájátszásban. Jól ismerjük őket, hasonló játékstílusuk van. Egyénileg remek képességű játékosaik vannak, de a Szolnok elleni párharc bebizonyította, hogy csapatként meg lehet verni őket. Persze nem akarom az Olajhoz hasonlítani magunkat, de agresszív védekezéssel és mély rotációval lehet esélyünk. Az első mérkőzés azon fog múlni, hogy ki tud nagyobb energiákkal, élesebben kosárlabdázni.

6 hozzászólás

6
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Born2BallEwingBorbély LajosZTE_KKzterulez Recent comment authors
Born2Ball
Olvasó

A kék-fehér csapat fog nyerni!

Ewing
Olvasó

Hajrá, ZTE!

Borbély Lajos
Olvasó

A nagy kérdés az, hogy az alapszakasz végén nyújtott játék csak egy egyszeri “fellángolás” volt-e?
Érkezett akkor két jó légiós, egészségessé vált a csapatszerkezet, ettől mindenki feldobódott és igencsak odatette magát. Lement néhány mérkőzés és a csapat igencsak “beszürkült”, elfáradt, (vagy azt az alapszakaszvégi koncentrált játékot egyszerűen alapból képtelenség hosszú távon csinálni).
Most volt egy szusszanásnyi szünet, ha az alapcsapat mellett Keller és Németh is egy jó teljesítményre lennének képesek, talán meg lehetne csípni az Albát.
Hajrá ZTE.

ZTE_KK
Olvasó

Az, hogy idáig eljutottunk az egész szezont nézve egy csoda. Nagyon tetszett a csapat játéka az utolsó 5 alapszakasz meccsen, majd jött a DEAC elleni párharc, ahol sokszor nagyon dühítő volt főleg az idegenbeli meccseken nyújtott teljesítmény, a Falco elleniekről nem is beszélve, hiába toronymagasan ők voltak a favoritok. Egy hetet pihenhettek a srácok, én újra az alapszakasz végi “locked in” csapatot akarom látni, akik úgy kaparnak védő és támadó oldalon, ahogy az utolsó fordulókban is. Tegyetek meg mindent, azt hiszem akkor sem lesz világvége, ha nem miénk lesz a bronz, de el lehessen mondani, hogy kihoztunk ebből a párharcból… Olvass tovább »

zterulez
Olvasó

Nem hiszem, hogy a két edző meg fogja tudni lepni egymást. Valószínűleg az fog dönteni, hogy kiben maradt még több tartalék és ki maradt motiváltabb.

heraklith
Olvasó

A két edző valószínűleg presztízs kérdést csinálna a párharcból, de szerintem az fog dönteni, hogy melyik csapat játékosai veszik komolyabban a bronz csatát, illetve melyik csapat játékosai lesznek fejben már a repülőn.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés