Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Az Alba az első elődöntős

A Sopron az első félidőben tartotta magát, de a harmadik negyedben eldöntötték a párharcot a hazaiak.

Arconic-Alba Fehérvár – Sopron KC 99-82 (25-21, 18-24, 33-16, 23-21)

Rájátszás, negyeddöntő, 3. mérkőzés
Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok
Játékvezetők: Praksch Péter Árpád, Montgomery-Tóth Cecília, Horváth Csongor Béla (dr. Gincsai János Péter)

Alba: Chambers 9/3, Kass -, Barnett 22, Philmore 13/3, Dickey 18/3. Csere: Vojvoda 21/3, Roberts 13, Balogh 3/3, Takács Mi. -.

Sopron: Nichols 19/15, Meszlényi 3/3, Griffin 14/3, Gill Jr. 13/3, Molnár M. 8. Csere: Sidibe 15/3, Mathis 5/3, Csendes 3/3, Sitku 2.

Az Arconic-Alba Fehérvár a párharc lezárásáért, a Sopron KC a negyedik mérkőzés kiharcolásáért lépett pályára a negyeddöntő harmadik fordulójában, Székesfehérváron.

Philmore tripláját Gill és Nichols távolija követte, majd ismét az Alba légiósa talált be, ezúttal büntetőkből (5-6). Barnett és Philmore jeleskedett a pontszerzéssel, de tartotta magát a Sopron, majd Balogh is egy távolit tett helyre (15-10). A Sopron nem hagyta ellépni ellenfelét, de az első negyed hajrájához közelítve ismét a hazaiak voltak kezdeményezőbbek: 25-18-nál az addigi legnagyobb különbség alakult ki a felek között, Griffin akciójával azonban csökkentette hátrányát az SKC (25-21).

Mathis hármasával közelített a Sopron, majd amikor ismét egy kosáron kívül került az Alba, Csendes is bevágott egy triplát. Egy jó védekezés után Molnár már a vezetést is átvette a vendégeknek, de Vojvoda faulttal együtt talált be, és a büntetőjét is értékesítette (31-29). Ismét egyenlített a Sopron, azt követően viszont Philmore, Vojvoda és Barnett is eredményes volt, és Griffin kettese sem törte meg a hazai lendületet (41-33). Az első félidő végéhez közeledve azonban magasabb tempóra váltott a vendég együttes: Nichols pontjaival nem csak, hogy utolérte az Albát, de Meszlényi triplájával a vezetést is visszavette. Másodpercekkel a nagyszünet előtt egyenlítettek a hazaiak, de Sitku nem rontotta el ziccerét, míg a másik oldalon nem tudta dobással befejezni támadását az Alba (43-45).

Vojvoda pontjaival vette vissza az előnyt az Alba, a Sopron nem találta a ritmust a második félidő elején. A hazaiak 12-0-ra hozták az első három és fél percet – ebből Vojvoda nyolcat termelt –, így nem csak, hogy vezettek, de már a tíz pontot is elérte a különbség, mire első pontjait jegyezte az ellenfél a harmadik negyedben (55-45). Tizenhatra nőtt a különbség, a Mathist közben kiállítás miatt elvesztő Sopron Griffin révén egy hármassal faragott hátrányából (63-50). A folytatásban tovább növelte előnyét a házigazda, 74-57-nél már 17-tel is vezetett. 76-61-ről várhatták a felek a záró tíz percet.

Az utolsó negyedben nagy változás már nem történt a pályán: a Sopron nem tudott tízen belülre kapaszkodni, sőt lassan a húsz pontot közelítette a különbség. A hajrában át is lépte az iménti határt a differencia, de Nichols két triplája visszavitte ez alá a hazai előnyt (92-77). Már a közönségnek játszott a hazai együttes, amely 99-82-es különbséggel a harmadik mérkőzést is megnyerte a párharcban, így 3-0-s összesítéssel jutott elődöntőbe.

Kiemelt kép: hunbasket.hu

21 hozzászólás

21
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
17 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
12 Comment authors
MilegyenazzetomeeFreebulletzTom67magister_officiorum Recent comment authors
Tom67
Olvasó

Egy újabb elcsalt meccs! Szégyen gyalázat, hogy ezt büntetlenül megcsinâlhatjâk és folyamatosan. Egyértelmû, hogy itt nem véletlen hibákról, hanem szándékos csalásról van szó!

Freebulletz
Olvasó

Jaja, totál elcsalták, főleg amikor az Alba 20-2-vel nyitott a Q3-ban 😀

Tom67
Olvasó

Jaja meg az Alba 35 büntetőt dob mi meg 10-et. Ezzel el is döntötték a meccset!

Milegyenaz
Olvasó

Jaja, mondjuk ha nem faultoltok szét, akkor nem kellett volna annyi büntetőt dobni….Igaz a saját meccs előtti nyilatkozatotok szerint a likvidálás volt a taktika, na ez így sikerült …

magister_officiorum
Olvasó

Óriási hiányérzet van bennem. Egyes légiósaink meccsek óta használhatatlanok, mint pl. Mathis, de sajnos a legnagyobb melléfogásunk az egyértelműen Gill volt. Szeretném, ha Potocnik maradna még legalább egy évet, ő biztosan erősebb légiós kontingenst fog kiválasztani. A hazai meccsért nagy kár, sajnos nem voltunk elég kemények védekezésben. Ha Sopronban nyertünk volna, akkor lehet, hogy ez a párharc egy ötmeccses menet lett volna. A legjobb nyolc így is szép eredmény, főleg az utóbbi hónapok sérülés hullámai után. Szebb jövőt! Hajrá, Sopron! Hajrá, SKC!

Tom67
Olvasó

Mert szerinted a Mathist és a Gillt ki választotta? Potocnik húzzon innen a faszba, minél előbb annál jobb!

zetomee
Olvasó

Marad még, vagy legalábbis vele kezdjük az évet.
De amikor ő színre lépett elsőnek Túliót akarta kidobni, csak a helyére érkező kevesellte a pénzt. Aztán lett ez a Gill, aki hát finoman fogalmazva sem váltotta meg a világot. Már amikor játszott.
Nem volt nagy spíler a brazil, de egyre jobb formába lendült.
“Erősebb légiós kontingenst fog kiválasztani”>>
Való igaz választani tud, csak ha a kiválasztottnak kevés lesz az ajánlat, akkor bebizonyosodik hogy nem ehhez szokott a nagy Gasper.
Hiszen a vezetőség részéről a low budget hangzik el mindig.
Szebb jövőt, mert országos szinten romlik az élvonal szintje.

Milivoj
Olvasó

Ha Poto marad Sopronban, jövőre biztosan jobb légiósaik lesznek, a kiválasztáshoz nagyon ért

SopronKCfan
Olvasó

Összességében megérdemelt Alba továbbjutás. Játékvezetés no comment, Praksch Úrnak ez kevés lesz az olimpiához. Borzasztó gyenge játékvezetés. “Alba tábornak” meg nagyon muszáj volt rákezdeni a fuck you sopronra, remélem nyugodtan alszanak ezek után.
Grat Vojának, jól játszott ma is.
Nekünk meg lehet elküldeni a légiósokat, jön a semmit nem számító huza-vona az 5.helyért 😀

Evandro
Olvasó

Az nagyon kínos volt és teljesen szükségtelen. Az én pofámon égett a bőr, pedig aztán semmi közöm hozzájuk.

Dobey
Olvasó

Két éve amikor playoffban összekerültünk, amilyen paraszt légiósaik voltak, a helyükben inkább meg se szólalnék. Gillt meg aki idehozta, annak a fizetéséből vonnám le a plusz költséget, ne a klub pénzével szórakozzon. Nem baj jöhet a szezon szokásos befejezése. Már a hazai keddi meccsen is olyan hangulat volt mint egy Krasznai Kupán, most már lehet spórolni következő szezonra. Szlovén vajon marad?

SopronKCfan
Olvasó

Úgy hírlik marad igen

magister_officiorum
Olvasó

Ennek örülök!

Tom67
Olvasó

Remélem nem!

Watta
Olvasó

Gyerekek, én kint voltam a meccsen,az első sorba ültem, de egyetlen egyszer nem hallottam “Fuck you Sopron” rigmust…
Vagy ha volt,mondjátok hogy mikor mert komolyan visszanezem este.
Amúgy meg grat a Sopronnak,közel sem olyan elveszett csapat mint amiket az eredmények mutatnak.
A játékvezetést meg inkább én se kommentálnám…

SopronKCfan
Olvasó

Mathis kiállításánál

Molten
Olvasó

Én is ott voltam, de én sem hallottam ilyesmit.

russelalba
Olvasó

Semmiféle fuck you nem volt. A játékotok pedig az volt az első félidőben, hogy odavertetek, be is jött mert nem volt ritmusunk, de nyilván ez egész meccsen át nem fenntartható. Grat nektek egyébként, szerintem jó kis csapat vagytok. Mathis amúgy, aki szerint a legártatlanabb kiröhögi a saját edzőjét, amikor dühében földhöz veri a mappáját. Ez azért sokat elárul a hozzáállásáról.

magister_officiorum
Olvasó

Mathis mélységesen szégyellje magát! Meccsek óta egy duplanulla! Intelligensebb játékosnak tartottam!

Freebulletz
Olvasó

Ez a fuck you-zás melyik meccsen volt?

SopronKCfan
Olvasó

Nagyon szívesen mondanék pontos időintervallumot, de a fosmindigon nem lehet visszanézni a meccset. Szánalom

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés