Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Arconic-Alba Fehérvár – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét

Vesztes mérkőzések után mindkét csapat a győzelemre pályázik.

Arconic-Alba Fehérvár - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét

Bajnokság 6. forduló
Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok, szombat, 17:00
V.: Praksch Péter Árpád, Goda László, JAKAB László Imre (Téczely Tamás)

Alba Fehérvár: Pongó - Somogyi - DeCosey - Ford - Philmore.

Kecskemét: Townes - Ivkovic - Boriszov - Kucsera - Karahodzsics.

A bajnokság 6. fordulójában a három győzelemmel és két vereséggel rendelkező Alba Fehérvárhoz, a jelenleg a tabella harmadik helyén álló Kecskemét látogat.

Matthias Zollner, Acronic-Alba Fehérvár: “A Kecskemét egyedi csapat a mezőnyben. Rendszeresen egybetartja a csapat magját, ez jelentős előnyt ad számukra a többiekkel szemben. Két jelentős változtatásuk volt a nyáron. Boriszov és Towns érkezése szerintem komoly erősítés volt nekik, a tavalyi keret nagy része pedig együtt maradt. Ez a fajta állandóság a szezon elején nagy előnyt jelent, az eredmények igazolják is a döntéseket. Mi persze szeretnénk nyerni, és jó játékkal felülmúlni a kecskemétiek álondóságból adódó előnyét.”

Forray Gábor, Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: “Erőltetett menetben vagyunk, hiszen komoly csapatokkal játszunk most zsinórban. Az Alba céljai és a mieink eltérnek egymástól. A fehérváriak a bajnoki címért is küzdhetnek majd a végén, tartom olyan erősnek a keretüket. Az hízelgő a számunkra nézve, hogy most a tabellán előttük állunk, és természetesen az a célunk, hogy ez így maradjon szombat után is. Tisztában vagyunk vele, hogy az Alba az esélyese az összecsapásnak, ám mindent megteszünk majd, hogy újabb bravúrt mutassunk be, mint az tettük már eddig többször is. Amire oda kell mindenképpen figyelnünk, az a gyors tranzíciós játékuk. Ezt főleg a támadásunkkal tudjuk kontrollálni, ha lesz idő visszarendeződni sikeres támadások után. A legutóbbi meccsünknek ez volt az egyik legfőbb tanulsága. Sokat játszanak két négyessel, amit rendre az előnyökre tudnak fordítani. Minden csapatnak, így a fehérváriaknak is vannak gyengéi, erősségei. Az eddigi öt meccsünkből négyen megtaláltuk az Achilles-sarkát ellenfelünknek, és most is tisztességgel felkészültünk belőlük. Jó dobóforma kell még, hogy párosuljon a stratégia mellé, valamint kollektív játékot kell bemutatnunk. Most több időnk is volt, hiszen legutóbb nyolc nap alatt vívtunk három magas hőfokú összecsapást. Bízom a csapatban, nem feltartott kézzel utazunk Székesfehérvárra. Remélem a szurkolóink most is elkísérnek minket, kelleni fog a támogatásuk.”

1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Aranyalba Recent comment authors
Aranyalba
Olvasó

“Mi persze szeretnénk nyerni, és jó játékkal felülmúlni a kecskemétiek álondóságból adódó előnyét.” Vajon milyen lehet az az álondóság ? Karahodzic nagy zsivány, Ő néha egy igazi gec. 🙂

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés