Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Arconic-Alba Fehérvár – Atomerőmű SE

A győztes sorozatot Fehérváron is folytatná az ASE.

Arconic-Alba Fehérvár - Atomerőmű SE

Bajnokság 14. forduló
Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok, csütörtök, 18:00
V.: Kapitány Gellért, Nagy Viktor, Nyilas István (Bogárdi János)

Alba Fehérvár: Pongó - Somogyi - De Cosey - Ford - Philmore.

ASE: Edwin - Pajor - Kovács - Grubor - Eilingsfeld.

A karácsonyi szünetet követően a 14. forduló összecsapásaival folytatódik a bajnokság. A tabella ötödik helyén álló Atomerőmű SE, ezúttal a harmadik Arconic-Alba Fehérvár otthonába látogat, akik legutóbb Szombathelyen szenvedtek vereséget.

Matthias Zollner, Arconic-Alba Fehérvár: “Elég hosszú szünetünk volt az utolsó mérkőzés óta, ha minden igaz pontosan két hét telt el, ami nem túl szerencsés, főleg amikor a következő ellenfél egy olyan kaliberű csapat, mint a Paks. Még az első fordulóban játszottunk ellenük, velük kezdtük a bajnokságot, akkor pedig vereséget szenvedtünk, ezért most mindenképp szeretnénk visszavágni. Elsősorban lepattanózásban kell felvennünk a versenyt velük, ezen a téren mindig vannak problémáink, egyáltalán nem mondanám az erősségünknek. Ezen kívül pedig természetesen kontrollálnunk kell a Paks húzóembereinek játékát, Deon Edwin és Eilingsfeld János mindketten hatalmas szerepet játszanak az ASE támadó-, és védőjátékában, őket kell kiiktatni. Ha ezeket tudjuk, illetve sikerül teljesíteni, akkor van esélyünk megszerezni a győzelmet.”

Csirke Ferenc, Atomerőmű SE: “Egy bajnokesélyes csapathoz látogatunk, minden támadáshoz köthető mutatóban az első helyen állnak, nagyon nagy hatékonysággal dobják a hárompontosokat, emellett pedig megbüntetik az eladott labdákat. Nincs igazi 5-ös játékosuk, ami talán picivel kevesebb pozíciós játékot jelent, viszont cserébe jól dobó magasembereket kapunk, akik előszeretettel egy-egyeznek a periméterről. Jól kell szednünk a lepattanókat, illetve az Alba igen agresszív védekezése ellen – főleg amit a pick-and-rolloknál alkalmaznak – meg kell találnunk a jó opciót, semmiképp se lehet belőle eladott labda. Emellett biztos, hogy jól kell dobnunk, ha szeretnénk nyerni, mert nem valószínű, hogy Fehérváron lehet győzni 70-75 dobott ponttal.”

HIRDETÉS
Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés