Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Szoros meccsen, de végig vezetve verte az Alba a Paksot

Többször is visszajött egyetlen pontra az ASE, de egyszer sem tudta átvenni a vezetést.

Arconic-Alba Fehérvár – Atomerőmű SE 84-76 (21-17, 24-19, 18-22, 21-18)

Bajnokság, 14. forduló
Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok
V.: Kapitány Gellért, Nagy Viktor, Nyilas István (Bogárdi János)

Alba: Somogyi 15/6, Pongó 12/6, De Cosey 15/3, Ford 8, Philmore 9/3. Csere: Vojvoda 16/3, Szabó Zs. 7, Takács Mi. 2.

ASE: Edwin 10/3, Pajor -, Grubor 4, Eilingsfeld 22/6, Atkinson 13. Csere: Buckingham 12/3, Kovács Á. 10/3, Taiwo 5.

Az Arconic-Alba Fehérvár vendége az Atomerőmű SE volt a bajnokság alapszakaszának 14. fordulójában. A két együttes az első fordulóban találkozott legutóbb: akkor Pakson a hazai csapat nyert 93-84-re.

Jó védekezéssel és hasonlóan hatékony támadással kezdtek a hazaiak, így három perc elteltével szerezte csak meg első pontjait a Paks, de addig az Alba már hétnél járt – ráadásul Somogyi triplája is talált (10-2). Cserékkel frissített az ASE, két perc alatt feljött 10-8-ra. Jó betöréseket láthattunk mindkét oldalon, három-négy pont körül állandósult a különbség a felek között. Negyven másodperccel a negyed vége előtt egyenlített a Paks, de Pongó kettesével és Vojvoda büntetőivel az Alba fordulhatott előnnyel (21-17).

Atkinson akciógólja és büntetője után már csak egy pont volt a különbség a csapatok között (23-22), De Cosey révén viszont gyors négy Alba-pont érkezett. Megindult az Alba, előbb öt-, majd tízpontos különbségnél kellett időt kérnie Csirke Ferencnek – Pongó hármasával lett kétszámjegyű a különbség (39-29). Kilenc triplát rontott el a Paks, mire az első a gyűrűbe talált, azt azonban rögtön követte még egy kinti találat: Kovács pontjai után már csak öt volt közte, így most a hazaiak kértek időt (41-36). Két ziccert értékesített a félidő végén az Alba, 45-36-tal mentek szünetre a csapatok.

Somogyi faulttal együtt dobta be, a büntetőjével pedig tizenkettőre nőtt a különbség; Eilingsfeld válaszolt rögtön. De Cosey zsákolt egyet, ráadásul odaütöttek neki, viszont kimaradt a büntető, így Eilingsfeld újabb ziccerével visszajött tízen belülre az ASE (53-44). Somogyi szerzett labdát, zsákolással zárta le egyéni akcióját, 57-44-nél kértek ismét időt a vendégek. A Paks addigi harmadik legeredményesebb játékosa, Kovács ütötte be negyedik személyi hibáját, Ford mindkét büntetőjét értékesítette (59-44). Öt paksi pont érkezett sorozatban, majd Vojvoda büntetőzött jól. Eilingsfeld maradt üresen, triplával büntetett (61-54). A negyed végén már az egykosárnyi különbségért támadhatott az ASE, de többször is lejött a labda a gyűrűről (63-58).

Edwin remek passzát Atkinson váltotta két pontra, majd két támadással később ugyanez volt a felállás – egypontos hazai vezetésnél Philmore pöcijével és Pongó labdaszerzés utáni zsákolásával válaszoltak a vendéglátók (67-62). Eilingsfeld érte el elsőként a húsz pontot. Sokat rontott a gyűrű alatt az Alba, amit újra felzárkózással büntetett az ASE (69-68). Két jó Philmore-büntetővel és egy Vojvoda-triplával ismét távolodott az Alba. Buckingham hármasa is beakadt, előtte Edwin osztott ki blokkot Vojvodának – a hazaiak faultot reklamáltak az iménti blokkot megelőző mozdulatsor miatt, de a játékvezetők nem fújtak. Kovács egy labdaszerzés után ismét egy pontra hozta fel a Paksot, de Pongó triplája is ült (77-73). A végén többet hibázott a Paks, amit Somogyi például egy zsákolással büntetett meg, így hiába érkezett már Edwin hármasa. Másodpercekkel a vége előtt Somogyi még eldobott egy triplát: a végig vezető hazaiak nyertek 84-76-ra.

Kiemelt kép: hunbasket.hu

HIRDETÉS
41 hozzászólás

41
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
9 Comment threads
32 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
22 Comment authors
hajraalbabajnokcsapatMentaOlajheart2ReddTardáltBballfan90 Recent comment authors
ReddTardált
Olvasó

Meccs után , szánalmas volt ahogy Voja a gyerekével a kezével folyamatosan a paksi szurkolóknak fuckolt , maradjunk annyiban nem mi tartozunk 15 mikulással a volt ugynöknek , azt h ezt poénként megkapja talán elkéne tudni viselni , majd csak telik neki ra .
Bohóc..

Olajheart2
Olvasó

Miért mit kiabáltak Vojanak szurkolók?

ReddTardált
Olvasó

Hogy dobnak be egy ezrest a tartozásba .

Olajheart2
Olvasó

Köszönöm

Bballfan90
Olvasó

Olvasva a kommenteket, nem értem, hogy miért ekézik ennyien Somogyit. Az utolsó Alba támadásnál nem járt volna még le a játékidő, ha lepörgeti a támadóidőt, tehát inkább el kellett volna adnia a labdát? Ez a szituáció szerintem inkább a Paksot minősíti, hogy nem küzdötték végig még az utolsó védekezésüket sem, úgy, hogy volt még egy labdájuk is támadni, és akár még faultolhattak is volna, mert csak pár pont volt a különbség… Ráadásul a pontkülönabség sem mellékes, így számomra inkább a Paks hozzáállása volt furcsa…

fanaticfantastic
Olvasó

Jó. Így már érthető.

törrögszultán
Olvasó

Azon gondolkodtam, hogy miért volt ennyi NÉZŐ ma Fehérváron…
Sajnos attól hogy szokatlanul “tömeg” volt a Gáz utcában nem volt igazi hangulat. Mintha moziban lettek volna, és ez érthetetlen!
Családok jelentek meg( min. 10 000 Ft/ család), de távol- Keleti csoport is volt, egyen öltözetben ..
Meccs végén -állítólag- a főbejárat előtt ingyen forralt bort osztották, amiről korábban nem tettek említést.
A meccs, bún rossz volt a helyszínen nézve, főleg a 3., 4. negyed!
Mintha nem lett volna edzés a meccs előtt.
De nyert az Alba, most ez a lényeg!
Jöhet a center, aki a padon ült most
Boldog új évet mindenkinek!

Boban
Olvasó

Volt kommunikálva a koccintás. Inkább tájékozódj egy kicsit a böffenet előtt. 🙂

Freebulletz
Olvasó

Mindig ez van év végén. Korongmeccsre is ilyenkor szabadul ki mindenki, aki életében csak a hűtőben látott jeget, az is.

Wilson
Olvasó

Ki a colos néger, lehet tudni?

hajraalbabajnokcsapat
Olvasó

Mbacke Diong

Papika
Olvasó

Ki az új center? Lehet tudni ,hogy ki Ő?

Rantotta
Olvasó

Ma az Alba legjobbja Edwin volt 😀 A három majom kritikán aluli… Voja végül maradt verekedni a primitív g..i paksiakkal? 😀

csocsa
Olvasó

Primitív g..i a húgod te böszmedék!!!

Rantotta
Olvasó

Nincs hugom 😀

ReddTardált
Olvasó

Primitív itt egyedül Vojvoda aki a meccs végén folyamat fuckolt a paksi szurkolóknak , ismerjuk nem az eszért szereti senki szegényemet .

Rantotta
Olvasó

Amikor Pakson játszott azért szopkodtátok a faszát rendesen. Foglakozzatok a pályán nyújtott teljesítményével. Pont annyi közötök van hozzá kinek tartozik és mennyivel, mint neki a te lakáshiteledhez.

ReddTardált
Olvasó

Max te szopkodod itt , neki ennyit elkéne tudni viselni , de mivel buta mint a tök , ez nem megy .

Menta
Olvasó

Miért kellene elviselni azt,amihez semmi köze. Amennyire tájékozott vagy tudhatnád, hogy az ügynöki díjat kinek kell fizetni. Kár, hogy az Albánál ezt máshogy kommunikálják. Amúgy meg tényleg foglalkozz a saját csapatoddal.

nyolcmegnyolc
Olvasó

Ezt így nem értem. Ha az Alba tartozik, Voja meg most a Real játékosa lenne, akkor nem játszhatna a Realban?

Pbask
Olvasó

Annyira nálunk nem jött ki, de Ádi egy elég egocentrikus játékos. Sajnos nagyon szépen asszimilálódott a Simon-Zollner duóhoz sportszerűség szempontból.
Csalódás.

Boban
Olvasó

Na igen, nálatok mindenki vajszívű, csapatcentrikus, kenyérre kenhető, Gyuri bácsi és Csulaci szeretetközössége a trónörökös könyöklős Váradival. Hogy nem szakad rád az ég.

Pbask
Olvasó

Tanulj meg értelmezni.
Ki beszélt Lacikáról, aki igen, sőt köpött is?
Vagy Beniről, aki zsiványságot is vitt bele a játékába? Mert ezeket én nem vitattam, és nem is erről szólt a fáma.
De az, hogy Ádi egy teljesen más arcát mutatja, akár sportszerűségből, alázatból, mint nálunk az fact.
Én ezen a main kikerekedett szemekkel lestem magam elé.
Milos ugy lebaszta volna ilyenért, hogy onnan koldulna. Ahogy szóvá tették a ciprusinál is tavaly. Egy szó,mint száz, jó helyen van nálatok, főleg miután a paksi játékosok elég érthetően jelezték a szándékukat.

Boban
Olvasó

Értem értem. Szóval soha senki nem dobott még rá a végén triplát. Zion is mennyire nagyképű primitív utálnivaló játékos nem? Bár nem csodálkoznék, ha fogalmad sem lenne, hogy mire utaltam.

Freebulletz
Olvasó

LOL, tudjuk szhelyen mindenki egy grál lovag fénylő páncélban, egy erkölcsi lángoszlop
muhahaha 😀

Boban
Olvasó

Sőt, Somogyiból is ők csináltak játékost, mint Márkóból, egy év alatt. 🤣

Freebulletz
Olvasó

igazából nem méltó a magyar kosártársadalom a filkóra

YoWassupFam
Olvasó

Mindig is egocentrikus volt. Nálatok volt aki megfegyelmezze és nem feltétlen a kopaszra gondolok ha érted:) Somogyi ezért nem fogja a benne rejlő potit 100%ban kiaknázni. Ellesnek a nagy sztároktól minden technikai tudást csak éppen a többi , pont ennyire lényeges dolgot nem teszik meg pedig sokszor ezek a “képességek” azok amik vízválasztóak egy szint felett… persze ezeknek a dolgoknak a hiányosságát videoról egy balfasz scout nem veszi észre így jöhet a della ugyanúgy…. Grat Fvárra holnap Zte húzd be , had nyerjek a tippszmixen😄

Tibor
Olvasó

Most a tv- be is lehetet látni milyen gyenge a magyar játékvezetés.Rengeteg lépés hibát nem vettek észre. Ha helyből indulás előtt páros lábbal felugrik a játékos, és utánna indul, vagy a második lépésre üti le a labdát az ugye lépés hiba, de a játékvezetők szerint nem. A faultokat össze vissza kövezkezetlenül fújják /ez a legrosszabb/, vagy nem fújják. Tönkre teszik a játékot.

Very Alba
Olvasó

Somogyi sportszerű játékos,de nem hűlye.Mivel nem lehetett lepörgetni a játékidőt,teljesen igaza volt.Ilyen pofátlan játékvezetést már rég láttam.Hajrá Alba.

donnarumma
Olvasó

Lerakhatta volna a földre is a labdát…

csocsa
Olvasó

Mondjuk az tény, hogy ha mindenki hátralép métereket(nagy naívan),nem dobom el.Ennyi.
Alapvetően megérdemelt az Alba sikere.

Apaboy
Olvasó

Somogyi utolsó kosarával újfent bizonyította, hogy távol áll tőle a sportszerűség!
Egyébkénzt megérdemelt hazai….

nyolcmegnyolc
Olvasó

Neked ez nem tetszik, nekem a fordítottja. Kifizetem a jegyem, ezért nem azt várom, hogy a jól fizetett profik letegyék a labdát és pacsizzanak 30mp-el a vége előtt. A kedvencem, amikor behozzák a fiatalokat ês ők, ahelyett, hogy megmutatnák magukat, ezt a fantadztikus labdalerakós, pacsizós sz..rt majmolják

fanaticfantastic
Olvasó

Amikor eldőlt már a meccs,kár emberkedni. Ennyi. (szerintem)

Boban
Olvasó

Valami egészen elképesztő volt ma a három spori ténykedése. Kapitány vezetésével olyan dolgokat néztek el, amit nem hittem el, hogy meg mernek csinálni.

donnarumma
Olvasó

Rengeteget tévedtek…de többet a Paks kárára..

Freebulletz
Olvasó

hogymi? XDDDDDDDDD

Boban
Olvasó

🤣

Tudodki
Olvasó

Nagy V. Se volt semmi… Egy sima u16-ot nem tudna lefújni szerencsétlen, nem hogy egy küzdős meccset…

Tadam
Olvasó

Sokan lebecsülik a utánpótlás bíróit, de amíg a felnőtteknek fix szabályrendszer van, az up.-ban akár korosztályonként is eltérő szabályok vannak.
Sőt, van olyan, hogy pl. a szezon első felében nincs visszajátszás, utána meg már van.
Volt, hogy a meccs közben szólt az ellenőr, hogy ebben a korosztályban nem lehet zónát védekezni.
Úgyhogy komoly problémák vannak, de amíg ezek a “sztárbírók” és levitézlett társaik oktatják a következő generációt, nem várható javulás.

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés