Connect with us
Hirdetés

Magyar válogatott

Apróbetűs rész miatt játssza délben sorsdöntő mérkőzését a magyar válogatott

Senki nem tolt ki a magyar válogatottal.:

:

Hétfőn eldőlt, hogy a magyar női kosárlabda-válogatott a nem túl sportoló  – és szurkolóbarát időpontban, csütörtökön 12.30-kor kezdi el az olimpiai selejtező szempontjából sorsdöntő negyeddöntőjét a belgrádi női kosárlabda Európa-bajnokságon. Holott az eredeti programban a C-csoport győztesének 18.00-kor kellett volna játszania. Márpedig a C-csoport győztese Magyarország volt. Megint kitoltak volna velünk? Az Origo foglalta össze, hogy miért nem.

A legjobb 4 közé jutás és a biztos olimpiai selejtezős hely elérése dől el a Magyarország-Nagy-Britannia meccsen.

A csapat jó hangulatban várja a mérkőzést – Fotó: FIBA

Ami a magyar (és a brit) csapattal történt, az nem egyedi. Az Európa-bajnokság előzetesen kiadott műsorában valóban az szerepelt, hogy a C1-es csapat negyeddöntője 18.00-kor kezdődik. Csakhogy az apróbetűs részben ott volt, hogy a FIBA és a helyi szervezőbizottság a műsorváltoztatás jogát fenntartja.

Ez történt ebben az esetben is. A hibát a FIBA ott követte el, hogy az előre megtervezett negyeddöntős időpontok mellé odaírta, hogy melyik időpontban játszik az A-csoport győztese, a B, a C és a D-csoport első helyezettje. 

A szerbek (D1) az egész Európa-bajnokságon kibérelték maguknak a 20.30-as kezdést, a napi utolsó meccset. Ezzel semmi baj nincsen, minden világversenyen általában ez a módi. Az is világos volt, hogyha bejutnak a negyeddöntőbe, akkor ott a házigazda viszi el a 20.30-as meccset. Ez így történt.

Határ jó játékára nagy szükség lesz- Fotó: FIBA.com

Plusz, sem a spanyolok, sem a franciák nem szívesen játszottak volna 12.30-kor.

Mindkettő sportpiaca nagyobb, mint a magyaroké (a britekkel szemben nem áll meg ez az összevetés, de Nagy-Britanniában meg a női kosárlabda nem tényező), mindkettő ország sporttelevíziós piaca nagyobb, mint a magyaroké.

Az Origo hangsúlyozza: ami Belgrádban történt, nem egyedi jelenség és nem azt jelenti, hogy már megint kitoltak a magyarokkal – akkor sem, ha tényleg van egy ilyen olvasata a dolognak. A 12.30-as kezdés amúgy tényleg senkinek sem jó.

Kiemelt fotó: FIBA

14 hozzászólás

14
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
9 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
lddArtur DokiOroszlanyi BanyaszKendeffy BotondSárgaPárna Recent comment authors
ldd
Olvasó

Nem minősítés csak tény …
Bodrogvári Iván ott van a FIBA “vezérkarában”

Artur Doki
Olvasó

Magyar sportdiplomácia.
Nagy büdös nulla.
Múltkor a Fradit szivatták meg a BL selejtező sorsolással,most itt van ez…

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Itt hiába lett volna erős a lobbink, a spanyol/francia erőkhöz nem értünk volna fel sehogy. A szerbek meg eleve kilőve. Szerencsétlen helyzet, de ez maximum minket, szurkolókat érint. Nem csak nekünk, a briteknek is fél egykor kezdődik a meccs. Ebből a szempontból nem jó a párhuzam a Fradi pályaválasztói jogával. De értem a dühödet, nekem sem lesz esélyem leülni a tv elé. 🙁

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

A bukiknál nem mi vagyunk az esélyesek: 2,60-1,55, az over/under egál line 135 pontnál van meghúzva. Egy magyar győzelem+over egész szép szorzót adhat. 🙂

Kendeffy Botond
Olvasó

Viszont a jó hír az, hogy a briteknek is egyformán korán lesz+Lettországból érkeznek Szerbiába.

Remélem, hogy a korai időpont ellenére a közeli helyekről lesznek magyar szurkolók.

Egy biztos, hogy brit szurkolók nem lesznek…

SárgaPárna
Olvasó

Nem az MKOSZ-t kéne baszogatni, hanem a FIBA-t…
Szerintetek ez fociban is így lenne, hogy ha Argentína lesz a csoportelső, akkor Ő eldönti, hogy mikor lesz a mérkőzése, mert jobb a sportdiplomáciája, mint a másik csoport győztesének Mozambiknak? A nagy lófaszt…
Amúgy meg kurva mindegy, hogy mikor lesz!
HAJRÁ MAGYARORSZÁG! HAJRÁ CSAJOK!
Kár, hogy ilyen messze van Szombathelytől, de ha éremért fogunk pályára lépni, útra kelünk mi is!

törrögszultán
Olvasó

Pedig már jó ideje van délszláv vonalunk a vezetésben…

derryl
Olvasó

Mint mindig, most is mi szívunk! Az MKOSZ-nek egy kis diplomáciára már nem futja? Ha csak ennyi tekintélyünk marad, mint most, mindig hendikeppel indulunk. Gondolom, most sem ragaszkodtunk, az eredeti kiíráshoz, pedig gyakorlatilag mindenki ott lubickol a csapat körül, aki tehetne ez ellen valamit!

Na mindegy, remélem jó rágós falat leszünk a briteknek ebédre, még egy hét múlva is hányingerük lesz tőlünk!
Hajrá Csajok!

Sergő Z. András
Olvasó

Tehát mégis kitoltak velünk, vagy legalábbis inkább velünk, mint tették volna a franciákkal vagy a spanyolokkal. Egész pontosan persze a britekkel és velünk, de hát ugye náluk a női kosárlabda nem tényező. Szóval leginkább velünk.

vasipasi
Olvasó

Magyarul: nulla a sportdiplomáciánk kosárlabdában!!!!

csocsa
Olvasó

Kajak-kenuban van.Miért is?

sargafekete
Olvasó

Talán azért, mert a kajak-kenu a kosárlabdához képest kis túlzással a kutyát sem érdekli. Értelemszerűen egy ilyen sportágban nagyobb az esély a sportdiplomácia szintjén magasabbra jutni, na és az eredmények is jóval komolyabbak, mint a kosárlabdában, de ez megint azért van, amit az elején írtam.

csocsa
Olvasó

Nekem a kosárlabda nagy kedvencem,de nagy túlzás,hogy a kajak-kenu a kutyát sem érdekli,persze a futball vb-vel ne hasonlítsd össze.

sargafekete
Olvasó

Annyira azért nem nulla, mert akkor a Sopron nem rendezhetett volna egymás után kétszer Final Fourt.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés