Connect with us
Hirdetés

FIBA Europe Cup

Továbbra is nyeretlen a Körmend a FIBA Európa Kupában

Nem sikerült megnehezíteni a Wloclawek dolgát.

Anwil Wloclawek – Egis Körmend 88-58 (27-17, 23-15, 16-14, 22-12)

FIBA Europe Cup, G-csoport, 3. forduló
Hala Mistrzów, Wloclawek
V.: A. Deman (francia), S. Manuel Rodriguez (spanyol), R. Helmsteins (lett)

Wloclawek: Greene 14/6, Laczynski 11/6, Bostic 19/12, Petrasek 10, Sobin 4. Csere: Dawdo 2, Nowakowski 3/3, Woroniecki 11/6, Slupinski 10/3, Lazarski 4, Szewczyk -.

Körmend: Chambers 9/3, Mitchell 8, Takács K. -, Moore 8, Cakarun 11. Csere: Durázi -, Omenaka 4, Parrish 7/6, Doktor P. 2, Balogh M. 5/3, Kiss M. 4.

Az Egis Körmend az első, a házigazda Anwil Wloclawek a második győzelméért szállt harcba a két együttes szerda esti FIBA Europe Cup-mérkőzésén.

Az első két percben csak a hazaiak jegyeztek pontot, szám szerint ötöt. Moore büntetői jelentették az első körmendi pontokat, Chambers egy triplával egyenlített. Nem változott a játék képe a következő támadások után sem: a hazai kosárra mindig volt vendég válasz. Egy tripla is érkezett a hazaiaktól, de erre két jó támadással reagált a vezetést megszerző Körmend (12-13). Felváltva vezettek a csapatok a sikeres befejezéseknek köszönhetően. A hazai hármasok kivétel nélkül ültek a negyed utolsó két percében, így 17-17 után pillanatok alatt 26-17-et mutatott a tábla. Még egy hazai büntető is beesett, 27-17 az első negyed.

A kosár nélküli első percet öt gyors lengyel pont követte. Többet hibázott a magyar csapat, a triplák rendre lejöttek a gyűrűről, így tovább növelte előnyét, és már a húszpontos különbségért is támadhatott a hazai együttes. A negyed közepén Cakarun jegyzett egy duplát – ez volt a Körmend első kosara ebben a játékrészben (35-19). A folytatásban is a hazaiak voltak pontosabbak, 45-25-nél érték el a felek a húszpontos különbséget – Parrish egy triplával kozmetikázott. Mitchell kísérlete nem sikerült, 50-32-es állásnál mentek pihenőre a felek.

A körmendi tripla lejött, a lengyeleké viszont talált, ráadásul egymást követően három is (59-32). Két és fél perc és egy időkérés után érkezett az első körmendi kosár, Moore jegyezte. További hat egység is a gyűrűben kötött ki, lengyel válasz nélkül (59-40). Állandósult a húsz pont körüli különbség, amikor a Körmend egy-egy kosárral közelebb jött, mindig volt rá lengyel felelet. Greene hármasával alakult ki a harmadik negyed végi 66-46-os állás.

Kiss kettesére Sobin közelije érkezett, majd ezúttal Bostic triplája ült (71-48). A záró negyed is a hazaiaknak sikerült jobban: négy perccel a vége előtt már harminc fölött volt az előnyük (83-49). Balogh triplájával egy támadás erejéig visszalépett a harmincas határ alá a Körmend, amely harmadik vereségét szenvedett el a sorozatban: 88-58 a vége.

Kiemelt kép: fiba.basketball

19 hozzászólás

19
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
8 Comment threads
11 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
14 Comment authors
CsabikaKendeffy Botondvoldemort97MTE00Luminas Recent comment authors
voldemort
Olvasó

Hát finoman fogalmazzunk úgy, hogy ez nem a vasi csapatok napja volt. Tiszta szerencse, hogy legalább a Celldömölk kiverte a Hepp kupában a SMAFC-ot ?????

97MTE00
Olvasó

Jaj, végig néztem. Leírtatok mindent előttem a játékkal kapcsolatban. Szerintem a szurkolói elvárásokat kell átértékelni. Nem ez a normális, de ezzel a légiós társasággal nem fogunk komoly eredményt elérni. Ráadásul nincs küzdelem, néha van egy kis pislákolás, de ez kevés, nagyon kevés. Nekünk szurkolóknak kell új célt megfogalmazni, keresni. Ez a keret nem képes az előző évek eredményeinek elérésére, illetve a korábbi játék szintet hozni. Ezt mindenki rendezze magában, és legyen első a csapat buzdítása. Meccseket nyerhetünk vele. Eddig is a csapat mögött álltunk, de most még fontosabb.

MINDIG ITT VAGYUNK

MTE,MTE,MTE

Kendeffy Botond
Olvasó

Ezzel a kupa kalandnak vége. A bajnokságban lépjünk előre. A Honvéd ellen sem lesz könnyű szombaton.

red-black01
Olvasó

Hát Hölgyeim/Uraim!
Gigászi küzdelemben ugyan, de 30:27-re vertük a Falco-t. ?
Szerintem mi nem akartuk hogy a Honvéd fel tudjon készülni belőlünk, ezért titkolóztunk egy kicsit.?

Xero
Olvasó

😀

Luminas
Olvasó

Ez mekkora már! 😀 😀 😀

p.borisz
Olvasó

Hát a mai nem a magyar csapatok napja volt…?

Csippa
Olvasó

Értelmes vitaindítónak. Véleményem szerint az u23as szabály bevezetése óta jelentősen gyengült a magyar klub kosárlabda, ez most már tisztán kivehető, köszönhetően a keretek kötelező feltöltésének szükséges fiatalokkal igazi verseny nélkül, ennek megfelelően a felnőtt játékosoknak nincs elegendő kihívás a fejlődésre, akárcsak szinten tartásra, mert így akaratlanul is gyengébbek az edzések. Szerintem a nemzetközi eredmények is ezt mutatják, sőt, hazai bajnokikon is rengetegszer nézhetetlen emiatt az első félidő(k), míg a második teljesen más minőségben zajlik. Ez hátrány a profi kosárlabdának egyértelműen, bérelt helyek a keretekben a kiharcolt helyett illetve a felnőtt magyar játékosok perceinek megkurtítása miatt is, akik munkával érték ezt… Olvass tovább »

SzhelY
Olvasó

jó amit irsz és van bent igazságde mit csinálnál az up val mert nem nagyon jönnek így swm a fiatalok,két minőségi csapatot meg ithon nem lehet fwntartani max úgy ahogy a fal o de ahhoz nincs elég minőségi magyar játékos

Csippa
Olvasó

Sztem mind klub, mind válogatott szinten jelentősen erősödött a magyar kosárlabda előtte, ez azt mutatja, hogy aki munka árán harcolta ki a helyét magyarként, az jobb is lett. Nem érzem, h ezzel baj lett volna, ezért kár volt belenyúlni. Az upt meg ne a felnőtt csapatok oldják meg, erre vannak az agyon tömött akadémiák papíron hiper szuper edzőkkel. Ez alapján ott kellene a változás, ez így csak tűzoltás a profik kárára…

SzhelY
Olvasó

oké de akkor a fiatal mikor és hogyan kerül a nagycsapatba ,próbajátékon vagy hogy?

Csippa
Olvasó

Ahogy előtte mindig is, tehetség+ extra meló…

Pumukli
Olvasó

Sajnos a magyar bajnokságba nem minőségi légiósok érkeznek. A magyar játékosok háttérbe szorulnak velük szemben is. Nem csak az u23as szabályban kell a problémát keresni. Idén Perl, Eilingsfeld, Keller Á., Tórh Á., tavaly Vojvoda, Révész totál alulteljesitettek. De mondhatnám példának a Pongó testvéreket is. Ettől a légiós helyzettől frusztráltabbak, mint a fiataloktól.

Csippa
Olvasó

Sok légiós innen európai top ligákba megy, szal ez nem igaz. Perl, Eilingsfeld extra, Keller hozza, amit kell, Révész sosem volt jobb, másik kettonél pedig már sok sok km van a lábakban, ez egy természet folyamat sajnos, de ettől még ők egyrészt nem lettek rosszabb játékosok, másrészt már bőven bizonyítottak. És azt is elfelejted, h a fiatal szabály az ő perceikből, ezáltal fejlődésükből v akár csak szinten tartásukból is elvesz…

Xero
Olvasó

Igen. Így nevetséges ez a szabály.. a 2 jó u23-asból ráadásul Somogyi jövőre szerintem már kiesik a szabályból. Lukács nem (?).
Szóval marad egy igazán használható. (Mondjuk, ha utána Lukács is kiesik, akkor nem úgy tűnik, mintha sok trónkövetelő várná a lehetőséget és elérünk oda, hogy egységesen minden csapatnàl lesz egy “lyuk” ?)
Ennek a szabálynak akkor lenne értelme, ha az u23-sok csak kicsivel lennének gyengébbek, mint a töltelék magyarok..

Twin Peaks
Olvasó

Dilettánsok! Lófasz az egész!

JR.Benitez
Olvasó

Bartosz Lazarski. Szerintem mki jegyezze meg ezt a nevet. 15 éves a srác…

Csabika
Olvasó

Tehetség itt kezdődik, aki maga tehetsége alapján, és nem mesterséges keretek között kerül a keretbe. Míg 20 év feletti játékosokban keressük a tehetségét a lengyeleknél 15 évesen első keretben van a gyerek.

Bikiki
Olvasó

Mindenhova égni járunk idén!
Elmúlt 15 év leggyengébb kormendje az idei!
Chambers gyereket meg kuldjek el Cakarunnal egyutt paraolimpikonokhoz jatszani!!!!!!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés