Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Antonisz Konsztantinidesz: Meglátjuk, hogy lehet ezt helyrehozni, hogy lehet Körmenden olyan csapatot csinálni, amit megérdemel

Edzői nyilatkozatok a playoff második köre után.:

:

Atomerőmű SE – Naturtex-SZTE-Szedeák 69-92 (22-24, 18-32, 14-22, 15-14)

Jan Pavlík, ASE: Gratulálok a Szegednek és jár a köszönet is nekik, hogy így kezelték a kialakult helyzetet. Szerintem a vendégek megmutatták nekünk, hogyan kell csapatként harcolni a rájátszsban. Van egy céluk, amit el akarnka érni, nem volt elég az alapszakaszbeli harmadik hely, többet szeretnének. Furcsa mérkőzés volt, mindkét csapatnak rossz volt ez a helyzet, a nagyszünet után szétsesett a csapatunk és nem találtuk a választ a jó szegedi csapatjátékra. Bízom benne, hogy tudunk javulni és csapatként működni. Szeretnénk megnehezíteni a Szeged dolgát, megteszünk mindent, ami lehetséges.

Szrecsko Szekulovics, Szeged: Először is gratulálok a csapatomnak. Hosszú ideje vagyok a kosárlabdában, de ilyen hosszú mérkőzést még nem játszottam. Nagy rizikó volt tovább játszani, de iszonyatosan motiváltak voltunk, jó a kémia, büszke vagyok a játékosaimra. Egy lépéssel közelebb kerültünk a célunkhoz, de még nem szabad ünnepelnünk.

Sopron KC – Szolnoki Olajbányász 94-77(15-12, 32-33, 20-15, 27-17)

Kostas Flevarakis, Sopron: Mindkét csapat nagyon jól küzdött. A mérkőzés nagy részében, vagy talán végig mi voltunk a jobbak. A második negyedben nem volt jó a védekezésünk, a mérkőzés többi részében viszont nagyszerűen működött, és ez volt a győzelmünk egyik kulcsa. Ugyanakkor, ha valaki 94 pontot tud dobni, a támadójáték csak még biztosabbá teszi a győzelmet. Tudjuk, hogy a Szolnok egy nagyon erős csapat, nem véletlenül nyerték meg az alapszakaszt. A következő mérkőzésen is küzdeni fogunk. Az előny még mindig a Szolnoknál van, de mi minden mérkőzésre felkészülünk, és a legjobbunkat fogjuk nyújtani, hogy újabb meglepetést okozhassunk!

Gasper Potocnik, Szolnok: Gratulálok a Sopronnak, mert az egész mérkőzésen jobbak voltak, megérdemelten nyertek! Talán voltak, akik azt gondolták, hogy ez a párharc nem lesz nehéz, én azonban az első pillanattól kezdve ezt mondtam mindenkinek, és nem csak udvariasságból, megvolt az oka. Ismét jól felkészültek belőlünk, mi pedig nem tudtunk jól válaszolni, a legnagyobb problémát azonban a védekezésünkben láttam, hiszen ha két negyedben is harminc pont körül dob az ellenfél, akkor nem lehet idegenben meccset nyerni egy ilyen jó csapat ellen. Az egész szezonban a védekezésünk volt a legnagyobb fegyverünk, de ha így folytatjuk, nem lesz esélyünk a továbbiakban.

Egis Körmend – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 80-97 (15-23, 19-21, 20-24, 26-29)

Antonisz Konsztantinidesz, Egis Körmend : Először is gratulálok a Falcónak a győzelemhez. Nagyon csalódott vagyok, mert ennek a párharcnak különösen az első két mérkőzésén jobb dolgokra számítottam. Legalább egy győzelemre. De tisztán látszik, hogy vannak alapvető különbségek a két csapat között. Például a keretek tekintetében. Azt hiszem, ezt mindenki láthatja a pályán. Személyesen engem ez nagyon bánt, mert egy ilyen klubnak, mint a Körmend, a rájátszásban ez – nem mondom, hogy elfogadhatatlan, mert a sportban benne van egy ilyen rossz szezon, mint a miénk most – de én ennél sokkal többet vártam, mint amit mutattunk. Sok mindent mondhatnánk, de ennek most nincs itt az ideje, majd ha vége lesz a szezonnak, akkor beszélhetünk sokat arról, mi történt itt az idényben. Hogy a klubunk miért ért el ilyen eredményt. Most van előttünk egy meccs pénteken, ahogy elmondtam a játékosoknak is, elmegyünk, és megpróbálunk életben maradni, esélyt teremteni arra, hogy lehessen negyedik mérkőzés itt nálunk. Megismétlem, ez, ami történik, nagyon nehéz, személyesen az én számomra is, hiszen itt voltam akkor is, amikor a klubnak teljesen más céljai voltak. Amikor első-második helyen voltunk a bajnokságban. Ez nagyon bánt, de történt, ami történt, igyekszünk olyan jól zárni az idényt, amennyire csak tudjuk. Meglátjuk, hogyan sikerül. De ha úgy alakul, hogy vége lesz a Falco elleni sorozatnak pénteken, akkor meglátjuk, hogyan lehet helyrehozni azt, hogy olyan csapata legyen Körmendnek, amelyet megérdemel.

Gasper Okorn, Falco: Több- kevesebb sikerrel igyekeztünk sokkal fizikálisabban védekezni, mint az első mérkőzésen. A mérkőzés elején ezt jól megvalósítottuk és ez adott kellő önbizalmat ahhoz, hogy mi tudjuk kézben tartani a meccset. A védekezésünk volt a kulcs. Ezt követően sikeresen tartottuk kézben végig a mérkőzést, de abban is egyetértek, hogy még csak 2-0 az állás, és ezzel még soha, senki nem jutott elődöntőbe. Szükségünk van még egy győzelemre, és ha meg akarjuk tenni ezt az utolsó lépést, akkor fenn kell tartanunk az összpontosítást, a felkészültséget, keménynek kell maradnunk és a legjobbunkat kell adnunk újra. Megpróbálunk bejutni az elődöntőbe pénteken.

Alba Fehérvár – DEAC 114-105 (24-17, 31-23, 22-23, 37-42)

Forray Gábor, Alba Fehérvár: Kalapemelés jár a játékosoknak, hiszen a Debrecen ismét bebizonyította, hogy nagyon jó csapat, és sikerült másodszor is legyőznünk őket. Örülök annak, hogy ilyen szoros lett a vége, mert sajnos hajlamosak vagyunk elhinni azt, hogy nagyon jók vagyunk, és bizony az utolsó öt percben a DEAC egy percig sem adta fel, és kaptunk öt, vagy hat triplát. Kemény mérkőzés volt, az első félidőben inkább a védekezés dominált nálunk, a második félidőben pedig egyik oldalon sem, inkább mindketten támadtunk.

Kovács Adrián, DEAC: Megérdemelten nyert az Alba! Ez a mérkőzés katasztrófa volt sajnos, védekezésben. Amit az egész évben jól csináltunk, most valamiért az utolsó két mérkőzésen nem tettük, és hibáztunk. A következő mérkőzése fel kell tennünk mindent nekünk ez, lesz az utolsó esélyünk arra, hogy életben maradjunk. Mindent ki kell tennünk a pályára, főleg egyéni védekezésben és onnantól kezdve beszélhetünk majd csapatvédekezésről. Ha ez megvan akkor egy nagy lépést tudunk előre tenni. Karakterre, védekezésre van szükségünk, akkor lehet sanszunk arra, hogy hazai pályán megverjük a fehérváriakat.

19 hozzászólás

19
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
5 Comment threads
14 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
13 Comment authors
Rougejozsi67MadisonSzhelYMásikVégétFújdMeg Recent comment authors
Madison
Olvasó

A világon semmi baj nincs önmagában az idei eredményekkel. Azzal viszont már annál inkább, hogy a valós és reális célból, a fiatalok fel- és beépítéséből sem lett semmi… Pedig milyen szépen hangzott, lelkes is voltam, de ebből csak a teljes kiábrándultság maradt a szezon végére…

mte7
Olvasó

Bla,bla,bla…

hopehely
Olvasó

Körmendi edzőket Körmendre!

Baszketboll
Olvasó

Magadra gondoltál? Netán csökken a befolyás? Inkább igyunk egy fröcsöt!

Csippa
Olvasó

Láttam, olvastam, tegnap voltak viták rendesen az olaj meccs után. ahogy én gondolom: Zsiros a szolnoki kirakatember, annak a nyertese, h 15 év alatt nem tudtak egy vmire való As játékost kinevelni Szolnokon és hazahozták, mert kell a népnek, de ettől még nem olaj szint. Erőltették ezt a Rudner, Taiwo vonalat 1-2 évig, mindkettő zsákutca és kb 18 évesen kerültek oda, bhogy is akarták saját nevelésként nyomni őket. Az meg, h ki mire van használva, ennél többet nem tudnak, elárulom… A másik, h Potocnik hasonlóan rotál, mint az alapszakaszban, a legtöbb csapat viszont nem, mert nem kötelezi a szabály. Jó… Olvass tovább »

Rouge
Olvasó

Pallai nem játszott,
Taiwo 4 percet játszott, Rudner 8-at,
nem hiszem hogy ezen a 12 percen bármi is múlott volna.

A többi csapatnál a fiatalok több játékpercet kaptak, nézd meg a statot.

SárgaPárna
Olvasó

Az a lényeg, hogy továbbra sem szabad egyetlen jó szakembert sem a csapat közelébe engedni! A körmendi legendákat jó távol kell tartani a csapattól továbbra is! Továbbra se merészelje senki kétségbe vonni a kopasz egyetlen döntését sem!
Az ifjúsági programban további játékosokat kell Ralf Martinezhez hasonlóan felhizlalni!
De nem akarok szemét lenni: nyugi mindenkinek! Jövőre lesz Alpok Adria Liga, lesz sikerélmény is!

Kendeffy Botond
Olvasó

Ügyes vagy párna! Megdolgozol a pénzedért! Mindjárt jár a csont! De még egy kicsit kell ügyeskedni…

YoWassupFam
Olvasó

Az a baj, hogy igaza van… fájó szívvel mondom (nem vagyok Körmendi ) de igaza van. Nyers de szó kimondó…

Kendeffy Botond
Olvasó

Ezt nem tudom. A szókimondással nincs gond. A mániával és rossz indulattal van. Érdekes, hogy ha akkora Falco-szurkoló, akkor oda miért nem ugat?!

Redbid
Olvasó

Látatlanban mindenképpen 🙂 Az meg, hogy másról sem beszél itt, az azért lehet picit más megvilágításba is helyez dolgokat! Szóval kezdjük azzal, a kopasz egy f@sz ezt mindenki tudja, de biztosan nekünk az a legnagyobb gondunk és nem az, hogy kevés a pénz és így pl. nem tudunk összevásárolni válogatottakat, nem tudunk megtartani drága edzőt, légiósokat? Anyagiakat tekintvei mindig pengeélen táncolunk, és ez a kiindulópont! Onnantól két választás van, vagy elfogadjuk ezt és beleülünk egy átlagos csendes kiscsapat képébe, vagy a kopasz variál, és a kis pént ellenére próbálunk meg nagyobbat alkotni! Elárulom az előbbi csak idő kérdése mikor hozná… Olvass tovább »

YoWassupFam
Olvasó

Értelek Redbid kollega és igazad van. Én személyes véleményem szerint bőven lehetne kilincselni ha nem is önkorinál de szponzoroknál. Kilincselni az Egisnél ( gyógyszeripar…) vagy új szponzorokat hozni csak az azzal járna hogy a “kopasznak” picit háttérbe kéne vonulnia és a megamegmondó szerepről lemondania. Nem hiszem el , hogy egy ilyen nagy név mint az MTE akik a Magyar kosárlabda úttörői közt szerepelnek és ekkora tradíciókkal rendelkező csapat nem képes erre… számomra abszurd és csak erre tudok gondolni hogy “kopasz Úr” személye sokakat elborzaszt. Úgy gondolom hogy Fepu utódja meg van ( remélem ) Mócsán személyében akire már lehetne alapozni… Olvass tovább »

SárgaPárna
Olvasó

Mócsán utolsó szezonja nálatok, bár nem kell messze menni, hogy láthassátok!
Tudom, tudom 30 éves szerződése van. 🙂 🙂

SárgaPárna
Olvasó

Jól van, kisírtad magad, gondolom a gazdád most szólt, hogy nem fizet tovább. 1. Ha a kopasz igazán szeretné ezt a csapatot, már régen nem pofázna bele mindenbe is. Szerezne amennyi pénzt tud és a szakmára bízná, hogy abból hozza ki a maximumot. Ha én szerzek pénzt és a Mátyus Janit akarom edzőnek, meg a Béres Timit magas posztra, akkor nektek az is rendben van? Mert az én meglátásom szerint ez lenne jó nektek, tudnék röhögni minden meccsen. 2. Ha egy csapatnak nincs pénze nem balfasz külföldi edzőket hoz, hanem helyi kötődésű, hozzáértő embert ültet a padra (Patonay, Zsebe, Hencsey,… Olvass tovább »

SzhelY
Olvasó

Mivan te vagy a managerük?

SzhelY
Olvasó

Lett volna esély elzavarni de Körmenden nem tették

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Talán nem kellett volna szétkergetni a tavalyi, minden poszton (beleértve az edzői posztot is) rendben lévő csapatot!!! Talán nem kellett volna rábízni az edzői feladatokat 3 évre egy teljesen kezdőre… az irányítást a 18 éves Takácsra… az 5. légiós posztját az ismeretlen Baloghra…. és még sorolhatnám.

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Lehet, de most ebben tökéletesen igaza van.

jozsi67
Olvasó

Rég nem írtam neked, nem is terveztem. Inkább a többiek felé, az általad leírtakra…. Lehet legendázni, meg körmendizni, de ma már más idők járnak. Ezt a játékot nem lehet már haveri alapon, magas szinten tartani. Legalább 200 millióval kevesebből gazdálkodott a Körmend idén, mint az elmúlt években. Ez csak egyik ok az idei szereplésre. Egy körmendi csapat, ha élvonalban akar lenni, 500 millió alatt nem áll meg, évente. Erre a pénztelenségre jött még a vezetés tétovasága ősszel, amikor váltani kellett volna. Lehet a polgármester sara ez, de nem tudjuk az okokat. Nem tudom a jövőt tekintve melyek a városvezető szándékai… Olvass tovább »

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés