Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Antonisz Konsztantinidesz: Körmend mindig különleges helyen lesz a szívemben, a második otthonom

A körmend korábbi, az Anorthosis jelenlegi vezetőedzője adott nekünk interjút.:

:

Kezdjük ott, ahol legutóbbi beszélgetésünkkor abbahagytuk. Tavaly Decemberben lemondott, mint a Körmend vezetőedzője, azután, hogy az előtte lévő szezonban döntő meccsen kaptak ki a fináléban a Falco ellen és 5-3-as mérleggel kezdtek, ami nem mondható rossznak. Az tény, hogy súlyos vereségbe szaladtak bele a DEAC ellen, mégis mi volt az a töréspont, ami miatt meghozta a döntését, hiszen az Ön nézőpontját a történetről sosem hallottuk.

Ez így van. Mindenki megszólalt akkoriban rajtam kívül, igazából nem is nagyon kérdeztek engem, hogy mi történt az utolsó időszakban, különösen az utolsó hónapban a Debrecen elleni meccs előtt. Nézze, mivel Körmendet a második otthonomnak tartom és imádom a csapat szurkolóit, nem szeretnék az utolsó három hónapomról beszéni. Hamarosan újra összecsapunk a FIBA Europe Cup selejtezőjében, ez még egy plusz indok arra, hogy erre most ne térjünk rá arra, ami 9 hónappal ezelőtt történt. Egynap majd ezek a fantasztikus szurkolók mindegyike megtudja a teljes történetet, ennek azonban nem most jött el az ideje. Aki közel álltak hozzám és ott voltak velünk, azok tudnak mindent. Rengeteget kaptam a klubtól, a fanatikusoktól, és én, mint edző sokat adtam nekik, főleg az eredményekkel amiket együtt értünk el. Egy dolgot azért elárulnék, nem érdemeltem meg azt a szituációt, amibe kerültem az utolsó 2-3 hónapban a klubon belül, maradjunk ennyiben.

Hollandiából köztudottan is volt ajánlata, végül mégis hazatért Ciprusra, az Antorhosishoz. Mi döntött mellettük januárban?

Itt volt az ideje, hogy hazatérjek. 8 évet dolgoztam külföldön, egyszerűen sok lett abban a helyzetben. Két gyermekem van, akiknek szüksége van rám, rengeteg időt vesztettem velük, amíg nem voltam otthon, ez volt a fő indok. Mindemellett, az Anorthosis egy új erő a ciprusi kosárlabdában. Egy professzionális klub, ami minden lehetőséget megteremt az edzőknek és a játékosoknak egyaránt. Egyszerű volt igent mondani nekik, mikor felkértek.

fotó: MKOSZ

fotó: MKOSZ

Amikor megérkezett a csapathoz, 5-8-as mérleggel állt, ám egy fantasztikus fordulattal, irányításával 5-2-vel fejezte be az alapszakaszt a gárda és bejutott a rájátszásba. Mi volt a siker titka?

Kemény munka és, hogy megváltoztattuk a játékosaink gondolkodását. Teljesen más lett mentálisan a csapat a változtatásaink után. Korábban önmagukért játszottak, ez nem maradhatott így. A csapat került előtérbe, ezért jött össze a jó mérleg. Itt az Anorthosisnál mindenem megvan és élvezem a munkámat, egy boldog edző vagyok.

A rájátszásban az első körben meglepetést okoztak, hiszen hatodik kiemeltként két sima meccsen kiütötték a harmadik APOEL-t, végül az elődöntőben a későbbi bajnok AEK jelentette a végső állomást. Mondhatjuk a körülményeket figyelembe véve, hogy mindent kihoztak, ami a tavalyi szezonban benne volt?

Igen, így gondolom, az elmúlt szezonban számunkra nem volt több. Az AEK egyszerűen jobb volt és tapasztaltabb nálunk, ez volt az az előny, ami a sikerüket eredményezte.

Mondhatjuk, hogy kapcsolatban maradt a magyar bajnoksággal, hiszen nyáron a Paks az Ön csapatától igazolta le a vb-n is megforduló Duda Sanadzét, míg Jimmy Taylor, aki tavaly a DEAC centere volt, Önöknél kötött ki. Mit tud mondani nekem arról, hogy a paksi szurkolók mit várhatnak Dudától és Önök mit várnak Jimmy-től?

Duda egy remek shooter, aki bármelyik csapatot képes megölni a jó napjain. Egy igazi profi, aki mindent tud erről a sportágról, szerintem a Paks remek döntést hozott, mikor úgy döntöttek leigazolják. Egy olyan játékos, a különbséget jelenthet meccseken a magyar bajnokságban, ebben biztos vagyok.

Rátérve Jimmy-re, ő egy olyan stílusú center, amilyet mindenképp szerettem volna a csapatomba, mert passzol a támadó és védekező filozófiámba is. Már ismertem őt korábban is a francia és a görög bajnokságból, korábban is célpontom volt már, szerettem volna vele együtt dolgozni egy ideje. Az egyik legjobb karakter, akivel valaha dolgoztam, 100%-ig professzionális a pályán.

A hétvégén visszatért Körmendre, először azóta, hogy távozott. Milyen volt ez a visszatérés oda, ahol olyan sok sikert elért és milyen volt találkozni újra a szurkolókkal?

Ahogy korábban is mondtam, Körmend a második otthonom, mélyen a szívembe zártam. Imádom egyszerűen a várost és az embereket a csapat körül. Professzionális edző vagyok, de Körmend mindig különleges lesz nekem. A feleségem is onnan származik, szóval ez a kötődés még rátesz az egészre egy lapáttal. Elsőre persze furcsa volt a vendég kispadon ülni, az ellen a csapat ellen, amelyet ennyire szeretek. Az igazi feladat még csak most jön, amikor majd visszatérek a FIBA Europe Cup selejtezőjére, azt hiszem az még különösebb lesz. Ez csak 40 perc lesz számomra, ahol mindent meg fogok tenni azért, hogy az Anorthosis továbbjusson, de semmi nem változtathatja meg az, ahogy Körmend iránt érzek, egy történelmi, nagy klub iránt.

fotó: Bálizs Zsuzsa

fotó: Bálizs Zsuzsa

Megnyerték a tornát, ugye pont az Egis Körmend ellen. Hogy látta a csapata teljesítményét és mennyire elégedett a felkészülési időszakkal kapcsolatban?

Azt gondolom összeségében jó felkészülést zártunk. Keményen dolgoztunk, mi edzők és a játékosok egyaránt. Biztos vagyok benne, hogy sikerülni fog elérni a céljainkat, amiket kitűztünk magunknak. Hiszem, hogy a hétvégén még csak nagyon kevés részét mutattuk meg az igazi erejünknek.

Hamarosan visszatér Körmendre, hiszen csapata részt vesz azon a selejtezőtornán, amit pont a vasi városban rendeznek. Mik az elvárásai a csapattal szemben a FIBA Europe Cup-ban?

Szerintem a Körmend hasonló szintű csapat, mint a miénk, de nálunk van az előny, mert a legjobb játékosaink tapasztaltabbak. Az izraeli csapat a legerősebb a csoportban, de ők sem lógnak ki nagyon. Úgy hiszem, hogy a Körmend – Anorthosis meccs győztesének bőven lesz esélye őket is elkapni. Mindenesetre ez egy nagyon erős csoport, de mindent megteszünk a legjobb eredményért.

Fő kép: Bálizs Zsuzsa

5 hozzászólás

5
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Twin PeaksKovàcsIstvànBorn2Balldonnarummaszurkoló Recent comment authors
KovàcsIstvàn
Olvasó

Oda való! ?

Born2Ball
Olvasó

Köszönök mindent, amit a magyar kosárlabdáért tett minden hazai kosárszerető nevében!❤️?
Mert a ciprusi szív, a ciprusi szív örökké dobog!?
??

donnarumma
Olvasó

Ezek szerint Körmend lesz a “hatodik” második otthona…..mert 5x ezt már lenyilatkozta máshol is…

Twin Peaks
Olvasó

Az új asszony körmendi! Merne mást mondani! ?

szurkoló
Olvasó

Mr. Papp viszont szégyen a magyar kosárlabdára. felejthetetlen!!!!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés