Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Antonisz Konsztantinidesz: Ez a teljesítmény nem méltó a klub nevéhez

Edzői nyilatkozatok a szerdai mérkőzések után.:

:

Atomerőmű SE – Egis Körmend 106-87 (23-17, 29-20, 30-30, 24-20)

Teo Hojc, ASE: Úgy gondolom hatalmas gratuláció jár a csapatomnak a teljesítményért, a hozzáállásért. Nem nekem, hanem a játékosoknak. Hatalmas energiával küzdötték végig a mérkőzést. Két mérkőzésünk volt korábban, amiket a hosszabbításban buktunk el, ilyenkor mindig nehéz meggyőzni a játékosokat, hogy közel állunk a sikerhez. Most csapatként játszottunk, megérdemelték a fiúk a győzelmet. Készülnünk kell a szombati megmérettetésre, hiszen nincs sok időnk. Szeretném megköszönni a szurkolóknak is, hogy eljöttek és bíztatták a csapatot. Nem könnyű Paksról Szekszárdra járni hétről-hétre, de megteszik értünk és ezért nagyon hálásak vagyunk, remek hangulatot teremtettek.

Antonisz Konsztantinidesz, Egis Körmend: Az én döntésem az, hogy nem nyilatkozik egy játékos sem a csapatomból, én szeretném csak elmondani a mérkőzésen látottakat. Jár a gratuláció a Paksnak, ez a mérkőzést 100%-ban a hazaiaké volt. Az egyik csapat készen állt a mai napon, a másik csapat nem. Úgy érkeztünk ide, hogy az ASE 0-3-as mutatóval állt, ami mindig nagyon veszélyes, mert ilyenkor extrán felszívja magát a csapat, hogy elkerülje a negyedik vereséget. Ez is történt és tulajdonképpen végig motiváltan játszottak, aminek az eredménye egy könnyű győzelem lett. A mieink semmit nem teljesítettek abból, amit megbeszéltünk, ezért iszonyatosan csalódott vagyok. Úgy gondolom, hogy ez a teljesítmény nem méltó a klub nevéhez. Nincs sok időnk, mindösszesen két nap felkészülni a Falco elleni találkozóra, ahol nagyon remélem, hogy javítani tudunk.

Szolnoki Olajbányász – DEAC-Tungsram 79-78 (21-22, 22-15, 16-13, 20-28)

Gasper Potocnik, Szolnok: Igazi egylabdás mérkőzés. Mindkét felet megilleti a dicséret! Megértem a kollégámat a technikai hiba kapcsán. Annyi mindenre kell figyelni és elég egy apró hiba, miközben az ember a taktikán gondolkozik. Ami a játékot illeti, az első részben nem voltunk jók a lepattanózásban, ezt a második félidőre kijavítottuk. Majd jobban uraltuk a labdát és a játékot is, mint Szombathelyen, és feljavultunk a lepattanókban. Ez lett a döntő a végére, így győztes helyzetet teremtettünk.

Milenko Topics, DEAC: Gratulálok a Szolnoknak! Tudtuk, hogy jók, ma is remekül játszottak! Hibáztam a technikaival, elnézést kérek a játékosaimtól és a szurkolóinktól. Döntő pillanat volt, igazán sajnálom! Sok könnyű kosarat kaptunk leindításból, elzárásokból, ez lehet a legmeghatározóbb, ha elemezni akarjuk a ma esti játékot. Másrészről örülök, hogy nem adtuk fel, volt 10-11 pont hátrányunk is, és abból szívós munkával felálltunk, küzdöttünk. Egy pont, egy labda lett a különbség. Készülünk a következő mérkőzésre.

Naturtex-SZTE-Szedeák – Kaposvári KK 75-76 (13-26, 16-23, 20-17, 26-10)

Simándi Árpád, Szeged: Egyetlen csapat ellen sem lehet így játszani, ahogy mi játszottunk az első félidőben. A második félidőben küzdöttünk, de ez ma kevés volt.

Nikola Lazics, Kaposvár: Úgy érzem magam, mintha kikaptunk volna. Az első félidőben minden jól nézett ki, sok könnyű pontot szereztünk, de az utolsó negyedben ismét nem voltunk pályán, akárcsak az Oroszlány ellen. Óriási hullámok vannak a játékunkban, a Szeged sokkal agresszívabb volt a szünet után. Számunkra ez egy nagy győzelem, mert biztos vagyok, hogy akárcsak tavaly, nehéz lesz Szegeden nyerni bárkinek. Gratulálok a tavalyi eredményhez a szegedieknek! Ha valamit szeretnénk elérni ebben a szezonban, akkor javulnunk kell, ha tovább tartott volna a meccs, talán a kórházban kötök ki…

MVM-OSE Lions – Zalakerámia ZTE KK 86-84 (22-31, 23-17, 21-24, 20-12)

Sebastjan Krasovec, OSE Lions: Kemény meccs volt! Abszolút! Azt hiszem, ebben a szezonban minden mérkőzés ilyen lesz. Fizikális a bajnokság és nekünk készen kell állnunk a kemény játékra. Nagy mínuszunk volt, 12 pont, de Mucza megmentett minket az első félidőben. Visszahozott minket a hárompontosokkal, és ez nagyon jó volt nekünk. A második félidőben harcoltunk minden pozícióért, és a végén tulajdonképpen 2 pont volt, egy kosár döntött. Nagyon örülünk, fontos győzelmet szereztünk, folytatjuk az utat.

Teo Cizmic, ZTE: Gratulálnom kell az Oroszlánynak a győzelemhez. Természetesen meg volt az esélyünk, hiszen sok percen keresztül vezettünk a mérkőzésen, jó ritmusban voltunk, de végül valahogy kiengedtük a kezünkből a mérkőzést, apróságokkal, amiket Parrish megbüntetett, talán egy lepattanó hiba is volt és így elvesztettük a magabiztosságunk, megvolt az előnyünk is, amit nem használtunk ki megfelelően, és a sok kihagyott helyzetünk lett a kulcs a végeredményhez.

Pécsi VSK-VEOLIA – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 95-74 (25-26, 18-21, 29-12, 23-15)

Dragan Alekszics, Pécs: Az első félidőben a Kecskemét jobban tudta diktálni a tempót, több hibával játszottunk, voltak hibák a támadásunkban, a második félidőben jobban kezdtünk. Jól támadtunk, védekeztünk, volt néhány könnyű kosarunk, amit egy remek dobóforma követett. A második játékrészben megmutattuk, hogy mit kell játszani, sok sikert a Kecskemétnek a folytatáshoz!

Váradi Kornél, Kecskemét: Az első félidőben tudtuk kontrollálni azt a ritmust, amiben a Pécs szeret játszani, másofik félidőben pontatlanul játszottunk, megtörtük a figuráinkat, ezáltal egy olyan helyzetbe kerültünk, amiből rossz dobás után a Pécs tudott indítani, gyors kosarakat szerezni, majd elkapták a ritmust, ami mellett egy extra dobóteljesítményt is produkáltak. Nincs sok időnk, két napunk lesz felkészülni a következő ellenfélre. Remélem, hogy jobban fogunk tudni koncentrálni és hazai pályán győzni tudunk.

Alba Fehérvár – HÜBNER Nyíregyháza BS 93-78 (25-20, 21-17, 28-14, 19-17)

Dejan Mihevc, Alba: Kétarcúnak mutatta magát a társaság ezen az estén. A második félidőben szerencsére sikerült kijönni egy olyan játékkal mind védekezésben, mind támadásban, amivel tudtunk könnyebb kosarakat elérni. Ez a kétalakúság egyrészt abból fakad, hogy több sérültünk van, illetve sérülésből visszatérő játékos, és ez a hullámzás egy kicsit érthető is. A nagyszünet után megtaláltuk azt a ritmust, ami a mi játékunk és ezt a mérkőzés hátralévő részében tudtuk játszani.

Pethő Ákos, Nyíregyháza: Nagyon jó kezdtünk, felvettük a kesztyűt, és nyomást is tudtunk gyakorolni az Albára az első félidőben. Sajnos a második félidőben elvesztettük a fonalat. Bizonyítjuk, hogy tudunk játszani, de meg kell tanulnunk nyerni. Amennyiben olyan teljesítmény tudunk nyújtani, mint az első félidőben és azt egy kicsit tudjuk tolni a második félidőre, akkor előbb utóbb jönni fog a győzelem.

HIRDETÉS

4 hozzászólás

4
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
RedbidBaszketbollred-black01 Recent comment authors
Redbid
Olvasó

Valamilyen szinten igaza van Konstantinidesnek, mert egy csapat úgy játszik ahogy hagyják, és mi a rengeteg bosszantó hiba révén hagytuk őket lendületbe jönni. Viszont másrészről meg a Paks kiemelkedõen dobott, kis tulzással de aki ahonnan bármilyen helyzet nélkül is, akár egy szoros védekezés mellett is ráemelte, az minden be is ment. A faultok utáni, sokszor érdekesen gyürübe jutó labdákat meg már ne is említsük! 🙂 Ez meg így azért eléggé demoralizáló tud lenni! Grat az ASE-nak! Sok mérkõzésnél láttam, hogy a bíró sporik “idény eleji” formát mutattak, hát itt is volt alkotás rendesen. 🙂 Ha jól láttam a csúcs az… Olvass tovább »

red-black01
Olvasó

Le vagyok maradva.
Mi volt a sztori a mindkét edző által emlegetett technikainál?

red-black01
Olvasó

Közben megnéztem az nso-n.
5 külföldi volt egyszerre a pályán.

Baszketboll
Olvasó

Hirtelen nem tudtam, hogy milyen edzői nyilatkozatról beszélsz! Aztán rájöttem, hogy a Szolnok-DEAC-ról, és nem a Paks-Körmendről.? Mert tegnap a Paks is elkövette ezt a hibát, és ők is technikait kaptak. Gondolom ritkán fordul elő az ilyen, tegnap este meg kétszer is.?

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés