Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Antonisz Konsztantinidesz: a döntőnek nincs még vége

Edzői nyilatkozatok a döntő harmadik mérkőzése után.:

:

Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely – Egis Körmend 78-81 (23-20, 19-13, 19-23, 17-25)

Milos Konakov, Falco: Nagyjából ugyanaz történt ma, mint 3 nappal ezelőtt. Nagyon sokáig vezettünk, a végén szorosabb álásnál is voltesélyünk lezárni a mérkőzést. Másodszor sem sikerült. Lényegében megcsináltunk mindent, amit elterveztünk, a helyzeteink most is meg voltak, de 10% körül tripláztunk. Nem fért bele. Egyet ígérek, mindent meg fogunk tenni, hogy vasárnap itt dőljön el a bajnokság.

Antonisz Konsztantinidesz, Egis Körmend: Gratulálok a Falconak ismét egy remek mérkőzésen vagyunk túl. Igazi döntő hangulat, igazi döntő végjáték. Nagyon mélyről jöttünk vissza akkor is ha a bajnokságról beszélek, és akkor is, ha a mai meccsről. Egy nagy hibát nem követhetünk el. A döntőnek nincs még vége. Igen, vezetünk 2-1re, de a Falco egy profi, nagyon rutinos csapat, aki mindent meg fog tenni pénteken. Nagyon fegyelmezetten kell játszanunk, és nem elfelejteni, hogy jutottunk el idáig.

HIRDETÉS

41 hozzászólás

41
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
16 Comment threads
25 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
24 Comment authors
EndreMotorosMendezszombathelyiasszonykorusDallas Recent comment authors
Pbask
Olvasó

Gratula Körmendre még egyszer.
Stokesnak minden tiszteletem, ritkán látni ilyen légióst,szimpatikus srác, évek óta nem fordult meg hasonló karakter nem csak Körmenden, ha nem összeségében a honi bajnokságban.
Ciprusit megkövetem, bár nem tartom egy nagy kvalitású edzőnek, de most valami nagyon összeállt.
Bárki nyeri a döntőt, megérdemli: Körmend: Nem kérdés, csapatjáték.
Ha mi nyerünk a pénteki piros-fekete pokolban, és vasárnap, 2-1ről, akkor pedig azért.
Jövőre pedig egy normális edzőt please.
Itthon a kevés edzői tapasztalattal rendelkező edzők sorra elbuktak. Körmend(Z.Mravljak), Debrecen, mi.

Redbid
Olvasó

Köszönjük Pbask!! Annyi hozzáfűzni valóm lenne, hogy ezeken a Rátgéberes sztáredzői kurzusokon is rendre elhegzott, hogy a kosárlabdaedző kb. fele a padagógiai érzék, és a másik felet hozza, az erőnlét, az akarati tényezők megfelelő kezelése, szakmai részletek, taktika és regeneráció, és mindezek helyes arányainak megtalálása adott sorozatok állásához!! KONSZTANTINIDESZ az első pillanattól látszott, hogy jól tudja úzni hajtani, tüzelni a csaptot, hát most elérkezett, hogy ez megfelelő helyen és időben történik, 🙂 és ilyenkor az esély is nagyobb, hogy a játékosok veők erre! Persze ez csak úgy lehetséges, ha már máskor is megtapasztalták, hogyha hallgatnak rá, akkor az eredményre vezet!!… Olvass tovább »

Pbask
Olvasó

Igazából akarat, csapatjáték nagyon egyben van nálatok. (Nálunk is még ősszel)
Triplát nem tudunk dobni, benn tömörül a kontingensetek, ez miatt Zozó haloványabb. Konakovnak kéne újítani, nem sablon szerint építkezni. Nagyon jól felismertétek a helyzetet, plusz Kiss Matyi hamar beüti a faultokat, de Zozót nagyon kiszipolyozza. Tördelt játék ellen kéne kitalálni taktikát, de Alba ellen sem tudott.
Durázi meg olyan játékos lett, hogy én nem emlékszem olyan magyarra, aki 1 év alatt ekkora upgrade lett. Tripla, támadás, védekezés, őszre meg ne hogy leigazolja az Adidas sapkát kötögetni 😉

Redbid
Olvasó

Az van, hogy akkor tudna újjítani, ha bemennének azok a triplák, mert az a védekezésünkben váltásra kényszerítene bennünket, és Zozónak újra jobban megnyílna a terep, de ez egyébként sokkal több variációt biztosítana, mivel sok lábon álltok! Én kicsit tartok ettől a meccstől, mert emlékeim szerint volt már ilyen szakaszotok az ősszel, majd egy nemvárt vereség után assszem Szolnokon szakadt ki a triplazsák. Na azt most nagyon nem szeretném! Durázi pedig tényleg hatalmas fejlődésen ment keresztül, és sajna valóban kevés az ekkorát lépő magyar játékos!! Állítólag ez annak is köszönhető, hogy a ciprusi kertelés nélkül megmondta neki is és Henrynek is,… Olvass tovább »

O1G
Olvasó

Bármi is lesz, a bajnokság 5. legnagyobb költségvetéséből nem rossz eredmény egy kupa 8-ba meg egy döntőbe kerülés ! 🙂

Praenoricum
Olvasó

Bajnokság döntőjében kétszer ugyanazt a hülyességet megcsinálni elképesztő butaság. Mindkét meccs a Falco kezében volt és sikerült mindkétszer elrontani. A harmadik negyed közepétől a védekezés nulla volt, gyakorlatilag minden támadásból pontott kapott a Falco. 23 és 25 pont abban a két negyedben. Zóna ellen látványos tanácstalanság. Ezt végignézi az edzői stáb. Ha a BL-ben így játszott volna a csapat, akkor egyetlen meccset sem nyert volna. Azt meg ne mondja nekem senki, hogy a Körmend jobb azoknál a csapatoknál. Nem úszott el még minden, de látva a mostani formáját a csapatnak nagyon nehéz lesz a pénteki meccs. A Körmend ha nem… Olvass tovább »

Cibona5
Olvasó

Számomra érdekes ez a szombathelyi sírás-rívás. Amikor a BL-ben verték az AEK Athént, Trevisot, Rigát, meg a Rytas Vilniust, akkor is Konakov volt az edző. Ezek szerint ott még jó edző volt, vagy ott magától nyert a csapat. Számomra a két Körmend győzelem oka egyértelmű: mindkét utolsó meccsen 10 ponton tudták tartani Perlt. Ha ez így marad, akkor pénteken behúzza a Körmend.

Bballfan90
Olvasó

Igen, de itthon már teljesen kiismerték a csapatok a Falco játékát. Épp ezért kellene ilyenkor változtatnia Konakovnak, és nem minden áron azokat a játékosokat erőltetni, akiknek épp nem megy, hanem azokra építeni, akik épp jó ritmusban vannak (legutóbb pl. Somogyi vagy Benke). De ezt képtelen felismerni vagy meglépni, ami a bajnoki döntőbe kerül sajnos.

Csakaszombathely
Olvasó

Így van, ha kiveszik Zozót a játékból + rendkívül rosszul dobjuk a triplákat, akkor annak vereség a vége.
Talán pénteken javítunk.

Praenoricum
Olvasó

A tegnapi meccs az utolsó 10-15 perc pocsék védekezésén és s triplákon ment el. Rossz védekezésből kapott könnyű kosarak után nem tudta a csapat játszani a gyorsindításos játékát. Folyamatosan felállt védelem ellen ment az erőlködés, és mivel a kinti dobások nem mentek így nyugodtan behúzódhatott a Körmend elvéve a helyet mind a magas emberektől, mind a betörésektől. Ha Zozónak nincs helye betörni, vagy folyamatosan be lehet segíteni ellene a védekezésben, mert ha kint üresen marad valaki, az veszélytelen, akkor elfogy a lehetősége. Triplák jelentik a kulcsot. Ha az nem javul, akkor reménytelen döntőt nyerni.

Pbask
Olvasó

Konakov volt az edző, csak ott volt mögötte Okorn. Második körben Okorn nélkül csak a Rytast vertük, de akkor semmi tétje nem volt.
Tétmeccseken végig elbukott.

Praenoricum
Olvasó

Jogos!

Mendez
Olvasó

Rosszul látod.
1.Perl betegen játszott.
2.Ha nem 15, hanem 30%-al dobjuk a triplákat ami még mindig csak egy gyenge közepes teljesítmény akkor most a szokásos 3-0 az eredmény a Falconak.

Motoros
Olvasó

Ha játszik Delas, ha játszik Mócsán,ha mi is 40% felett dobjuk a trít, ha nem 33% az össz dobásunk, ha nem sérül meg Stokes stb, stb, akkor már rég 3:0 ide????

Endre
Olvasó

Nem öreg a baj az, hogy tùl nagy volt az arc nem csak a játèkosoknak, nektek is. 😉 Továbbra is ùgy gondolom, hogy bármi lehet a vège. Az biztos, hogy mi csapatként jòl teljesìtünk, illetve hogy pènteken a pokol fog várni a csapatodra!

MTE

Rolex
Olvasó

Lehetne itt egy közvéleménykutatást végezni,hogy ebben a döntőben SEMLEGES szurkolóként ki kinek drukkol?
1:❤️?
2:??

Redbid
Olvasó

Most mindenki szerencsétlen Konakovot teszi felelőssé, de kérdezem én, hova lett a nagy mellénnyel, sokat hangoztatott “Falco modell” támogatása, ami a magyar játékosokat helyezi előtérbe?!
Ezt nem ő döntötte el, erre mindenki klubbszinten hivatkozott, és akkor most miért csodálkozik mindenki, hogy Perl személyében nagyjából “egyemberes” ez a Falcó??
Mindenki más, elfogadta, “beállt a sorba” hangoztattátok!

Szép és jó, de úgy tűnik most ez meg is látszik!

Ahogy 5 amerikaival is lehetnek gondok valóban, úgy tünik mindenki csak emberből van, és igaz a magyarra is a mondás:
6 dudás sem biztos, hogy jól megfér egy csárdában 🙂
Pláne ha a csaposra sem hajlandóak hallgatni!

Hunbasket Highlight
Olvasó

Döntő 3. mérkőzés
2-1 a Körmendnek

Falco KC vs Egis Körmend
?78 -81?
(23-20, 19-13, 19-23, 17-25)

https://youtu.be/QXw22d-0KV4

Rolex
Olvasó

Mennyire szànalmas,és egyben vicces is,hogy a sok sárga moslék Ökörnért könyörög….????
❤️?

2lee14
Olvasó

Tényleg mennyire gáz hogy még küzdeni akarunk és megnyerni a bajnokságot, nem pedig feladni. De gáz tényleg. Pénteken ki se álljunk szerintem. Bohóc ?

Piros Takaró
Olvasó

hát te igen lüke vagy xdd

Rolex
Olvasó

Sárgácska.
Ahogy azt már említettem..
Ekkora büdzsével,válogatott gerincével már az nagyon gáz amit a kupában csináltatok.
Tegnap megkaptatok minden segítséget,hogy behúzzátok azt a meccset,megint csak nem sikerült.
Ha őszinte akarsz lenni,nektek ez a döntő ujjgyakorlat kellett volna,hogy legyen.
Az a mérhetetlen nagy arc,gőg most üt vissza.
❤️?

Endre
Olvasó

Ha jòl emlékszem kicsit több mint egy hete az edzőnkön nevettetek, amikor azt nyilatkozta hogy minden meg fogunk tenni azèrt, hogy bajnokok legyünk. 😉

JólnézünkMIKI
Olvasó

Nemény András Polgármester és Tóth Kálmán szégyellje magát, egyrészt mert Bebesék fele pénzből “oktatják” a Falcot, másrészt meg a 71 éves Grázer Gyuri Bácsit tartják még mindig GM pozícióban! Plusz kb fél éve nézik Konakov “szerencsétlenkedését”?
Ébresztő, Elvtársak!

egismte1
Olvasó

Azt sem kell elfelejteni, hogy ennek nem csak a szombathelyi MTE szurkolók örülnek, hanem sok kisebb költségvetésű egyesület, civil szervezet, akiktől részben, vagy teljesen elvonták a támogatást, hogy minél több jusson a Falconak. Azt a legutóbbi 320 millát le kellett akasztani vhonnan.

2lee14
Olvasó

Tudjuk, csak nálunk fizetnek pénzben, mindenhol máshol kiló kenyerekben.

Dallas
Olvasó

Lehet az öreg még úgy tudja a GM GeneralMotors vagy Génmódosított , de élvezi a beosztást 🙂

Tampa
Olvasó

Konakov rendre fosik belenyúlni a második félidőben az előre megírt rotációba, bármi is történjen, így majd pénteken is elmondhatja, hogy “Lényegében megcsináltunk mindent, amit elterveztünk”. – Sic transit gloria mundi

Chikán Sándor
Olvasó

Napok óta kértem ne basszon el több meccset!!!!! Azonnal leváltani.Okorn ha jönni tud gyere mentsd meg a Falcónak a bajnoki címet.Hihetetlen hogy ez történik a sokkal esélyesebb csapattal.Konakov nem tud váltani nem idevaló.De ezt már régebb óta tudtuk.Természetesen Körmenden nyerni kell pénteken.Váltani kell!!!!!! Ha Okorn nem tud jönni akkor Váradi Attilát kell megbizni!!!!!Hajrá Hajrá Hajrá FALCÓ

szombathelyiasszonykorus
Olvasó

Persze, esetleg Steve Kerr-t ne hozzuk??

Bballfan90
Olvasó

Konakov: “Nagyjából ugyanaz történt ma, mint 3 nappal ezelőtt.”
Meg mint előtte oly sokszor. Még szerencse, hogy a döntő utolsó mérkőzéseire sikerült ezt megállapítania. A baj csak az, hogy semmi változás nem lesz, mert képtelen felnőni a feladathoz, így nézhetjük pénteken is, ahogy a ciprusi lemeccseli a pályáról. KONAKOV OUT!

2lee14
Olvasó

Ne legyen igazad, de valszeg ez fog történni ha nem kap észbe.

Rouge
Olvasó

Nálam Konakov már fél éve OUT,
a kupát már elbukta, és most jó eséllyel a bajnoki címet is fogja.

Mert nehéz azt elképzelni,
hogy a mindent eldöntő körmendi mérkőzésre
a “mester” úgy fel tudja tüzelni a játékosokat,
ahogy azt teszi a ciprusi a másik oldalon;
most már megremegnek a kezek
(12%-os triplamutató) és lefagynak fejben
(lsd Barac ziccerét mínusz háromnál).

Egy dolog segíthetne a Falcón:
ha most az utolsó meccs(ek)re visszahoznák
Mr. Okornt.
Kíváncsi vagyok, vajon meglépik-e.

Mindenesetre az esélyek most már
70:30 a Körmendnek,
a ?⚫️ pokol vár a Falcóra pénteken.

Bencur2021
Olvasó

+1
És Okorn jönni fog, az más kérdés, hogy nem túl késő e.

2lee14
Olvasó

Nem gyakran történik ilyen, de most egyet tudok érteni veled! De mi mást nem tudunk tenni mint bízni és remélni!

Csakaszombathely
Olvasó

Igen, ez nagyjából így van.
Ami talán mellettünk szól: utolsó két meccsen végig mi vezettünk, tehát játékban nem jobb a Körmend.
A fejekben kellene rendet tenni. Hogy ez sikerül-e, majd pénteken kiderül, mindenesetre szombathelyiként mi mást tudok tenni, mint bízni az egyenlítésben.

Redbid
Olvasó

Ez teljesen így van, ezzel csak az a gond, hogy a Körmend tisztában van ezzel, hogy játékban ti lennétek a jobbak, de pont ezért van ez az eszméletlen küzdés, meghalás a pályán, mert amint látszik ez képes pótolni is, és törni is a játékot!
Ezért nem tudtok játszani, a küzdés felébresztése meg ilyenkor már nem egyszerű feladat, pláne, hogyha az van, hogy a Zoli old meg mindent.
Pont az a dac látszik, hogy akkor most a Zoli oldjon csak meg mindent!

A Körmend lehet nem a legjobb csapat, de jelen pillanatban sokkal inkább csapat mint a Falcó!!
Ez pedig akár döntő is lehet!

Pbask
Olvasó

Adom nagyon. Én is mióta hangoztatom..

2lee14
Olvasó

Tyű bakker, csak remélni tudom hogy nem közhely, és tényleg mindent megteszünk egy ötödik meccsért!
Egy jobb meccseléssel még talán össze is hozhatjuk..

mte7
Olvasó

Nagy gratuláció!!!
Körmendi szív diadala!!!

Savariás
Olvasó

Konakov b+ elég baj ha így tervezted……

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés