Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Ante Nazor szeretné befejezni a munkát, amit elkezdett Zalaegerszegen

A szakember már tárgyalt a klubbal a folytatásról.

  •   :

:

Ante Nazor a szezon közben érkezett a Zalaegerszeg kispadjára és hamar belopta magát a szurkolók szívébe. A szakember jelenleg Splitben tartózkodik, és a zaol.hu-nak adott interjút.

– Hogyan értékelné az itt eltöltött időszakot? 

– Csak nagyon visszafogottan tudok értékelni ZTE-nél eltöltött időmmel kapcsolatban. Nem akarom ezt mérni győzelmekben vagy vereségekben, mert számomra ezek azonos szintet képviselnek. A közös munka elején jó ritmust kaptunk el, de akkor jött az egy hónapos szünet, ami kétségtelen, hogy kizökkentett bennünket. Sikerült kijavítanunk néhány hibát a játékunkban, és hiszem, hogy folytatásban egyre jobbak és jobbak lettünk volna az utolsó két vereség ellenére is.

– Mit csinál most?

– Családom van, szülő vagyok és a munkám természete miatt, sokat kell távol lennem tőlük, így ez a szerepkör hiányzott a mindennapjaimból. Az iskolák és az óvodák nálunk is bezártak, megpróbáljuk ezt az időszakot kitölteni az otthoni tanulással és persze sok játékkal. Ugyanakkor ebben a pillanatban a kosárlabdára is gondolok, ami hasznos lehet majd számomra, hogy felkészüljek.

– Miben maradt az egerszegi csapatvezetőkkel?

– Velük tökéletes kapcsolatot ápoltam, ez jellemezte az ott eltöltött időszakot. Azt gondolom, hogy bíztak bennem és segítettek abban, hogy a lehető legjobban végezzem a munkámat, amit én megpróbáltam a lehető legjobb tudásommal viszonozni.

– Árulja, el, visszatérne, vagy más feladat érdekli?

– Én nagyon remélem, hogy visszatérhetek Egerszegre, ugyanis szeretném befejezni azt a munkát, amelyet kezdtem. Azt is tudom, hogy ez nem csak az én akaratomon múlik majd.

– Milyen volt a csapattal dolgozni?

– Én teljes mértékben elégedett vagyok az együttessel. Volt pár dolog, ami persze nem úgy működött, ahogy én elképzeltem, de ez normális az ilyen helyzeteknél, amibe én is belekerültem szezon közben. Ám a legfontosabb, hogy a csapat folyamatosan azt mutatta, hogy ezeket ki akarja javítani és azt hiszem, hogy egyre jobb játékot mutattunk volna, ha folytatódik a bajnokság.

– Elgondolkodott azon, hogy mire lett volna képes a csapat, ha nem így ér véget a szezon?

– Nézze, ez a kérdés hipotetikus, hiszen nincs senki, aki képes lenne ezt most már megválaszolni.

– Tárgyaltak a folytatásról a ZTE csapatával?

– Természetesen igen, és azt látom, hogy mindkét oldalt érdekeli a dolog… Ám, amint mondtam, nagyon sok minden lóg még a levegőben és semmi nem lett papírra vetve. A legfontosabb viszont most az, hogy mindannyian maradjunk otthon, maradjunk egészségesek és éljük túl ezt az egészet.

– Ha már itt tartunk, mit gondol, milyen jövő vár a kosárlabdára Európában?

– Jelenleg nagyon nehéz erről beszélni. Az biztos, hogy nagyon sok klubnak újra kell majd kezdenie. Az lesz a közös feladatunk, hogy a kosárlabdát a megszokott kerékvágásába zökkentsük vissza.

– Végezetül árulja el, milyen tapasztalatokat szerzett Zalaegerszegen?

– Csak azt tudom mondani, hogy nagyon hasznos és nagyon jó élményekkel gazdagodtam. Kedves és jó emberekkel találkoztam, ráadásul egy szép helyen. Szeretném kiemelni azt a fajta energiát, amit a szurkolók az utolsó hazai mérkőzésünkön, az Atomerőmű ellen képesek voltak átadni nekünk a pályára. Ennek az összhangnak visszajelzésnek is kell lennie, mert ez szolgálhat egyfajta „üzemanyagként” a jövőben is a ZTE csapatának.

Fotó: zaol.hu

  •   
Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés