Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Ante Nazor: közös siker volt a mai

Okorn a csapata védekezését dicsérte, Shivek a Falcót. Edzői nyilatkozatok a szombati játéknap után.

  •   :

:

A 19. forduló szombati játéknapján három találkozót rendeztek a férfi élvonalban. Edzői nyilatkozatok:

Zalakerámia ZTE KK – Atomerőmű SE 111-85 (34-20, 25-17, 23-24, 29-24)

Ante Nazor, a Zalakerámia ZTE KK vezetőedzője: Az elmúlt négy mérkőzésen a csapat harcosan és dinamikusan játszott, jó ritmusban, aminek ez a remek győzelmi sorozat az eredménye. Láttam hibákat a meccsen, amiket a szünetben megpróbálunk kijavítani. Köszönöm a játékosoknak és a szurkolóknak is, közös siker volt a mai.

Braniszlav Dzunics, az Atomerőmű SE vezetőedzője: A ZTE a játék minden elemében felülmúlta csapatomat. Sajnálom, hogy nem tudtunk jobban játszani, hiszen nagyon korán eldőlt a találkozó. Jó mérkőzést játszottunk, igazi kosárlabda élmény volt a szurkolóknak.


Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Alba Fehérvár 89-63 (21-13, 21-14, 24-20, 23-16)

Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Köszönöm a szurkolóink támogatását, nem csak ma este, a szezon egész eddigi részében nagyszerűek voltak. Nagyon büszke, hálás és elégedett vagyok ezért. Fontos meccs volt a mai, amit meg akartunk nyerni a hosszú szünet előtt. Elégedettnek kell lennem azzal, amit mutattunk. Teljesen megérdemeltük a győzelmet, mert jól felkészültünk az ellenfél két legjobbjából, Govensből és Guytonból. Az ő levédésük során különösen extra munkát végeztünk. A fehérváriak ma csak hatvanhárom pontot dobtak, pedig a bajnokság legjobb támadó csapata az övék. Az energiaszintünk és a védekezésünk rendben volt, sok könnyű kosarat tudtunk szerezni támadásban. A bajnokság eddigi szakaszából két mérkőzésért vállalom a felelősséget: a Besiktas és az Oroszlány elleniért. Azok teljesen másak voltak, ott én is hibáztam, a többi nagyjából rendben volt. Lement egy elképesztően hosszú sorozat, túl vagyunk közel negyven tétmérkőzésen, de soha nem mondtuk, hogy fáradtak vagyunk, soha nem sírtunk amiatt, hogy éppen ki sérült, még most is az utolsó leheletünkig küzdöttünk. Nagyon nehéz volt, mert fizikálisan és mentálisan is elfáradtunk. Szükségünk van erre a szünetre. Itt az idő pihenni, frissíteni magunkat, és aztán felkészülünk a szezon hátralévő részére. Nagyon komoly céljaink vannak. Nagyon nehéz időszak jön, de optimista és pozitív vagyok. Egy dolgot bátran megígérek, hogy keményen fogunk dolgozni a továbbiakban is és a legjobbunkat fogjuk kihozni magunkból.

Arik Shivek, az Alba Fehérvár vezetőedzője: Tudtuk, hogy a Falco a legjobb csapat Magyarországon, láttuk, mire képesek a nemzetközi mérkőzéseiken és a bajnokságban is. Ma európai színvonalon játszottak, ez volt a legnagyobb különbség a két csapat között. Főleg védekezésben ütközött ki. Az eladott labdáink után jöttek a gyorsindítások és a zsákolások. A védekezésünk nem volt olyan rossz, de támadásban nem találtuk meg a jó megoldásokat, ezt pedig könyörtelenül megbüntette az ellenfél. Tanulni kell ebből a mérkőzésből is, nekünk is hasonló intenzitásra lesz szükségünk, hogy elérjük a céljainkat, továbbra is szeretnénk bejutni a legjobb öt közé. A szünet után ezen dolgozunk, remélhetőleg jobbak leszünk. Vannak még jó csapatok a Falco mellett, de én azt mondom, a Falco a legjobb, intenzitásban mindenképp.


OSE Lions – Sopron KC 91-75 (24-22, 18-23, 20-17, 29-13)

Sebastjan Krasovec, az OSE Lions vezetőedzője: Ahogyan előzetesen is készültünk, egy nagyon kemény mérkőzés volt. A Sopron megnyerte az utolsó hat meccsét a nyolcból, jó sorozatuk volt. Ők egy olyan csapat, aki ellen nagyon nehéz játszani. Szoros mérkőzés volt az első három negyedben majd utolsó játékrészben néhány változtatást eszközöltünk a védekezésben és néhány tiszta hármast is értékesítettünk. Ezzel a változtatással meg tudtunk lépni. A mérkőzés elején problémáink voltak az eladott labdákkal, ami után sok könnyű kosarat kaptunk. Nagyon hullámzó volt a mérkőzés, de a fantasztikus szurkolóink támogatásával sikerült ezt a fontos győzelmet megszereznünk. Egy hónap szünet jön, fel kell tölteni az elemeket, mert a folytatásban heti két mérkőzés jön, nem lesz sok idő edzeni sem.

Kosztasz Flevarakisz, a Sopron KC vezetőedzője: Gratulálok az ellenfélnek és edzőjüknek! Úgy gondolom, hogy az első 35 perc játéka alapján győzelmet érdemeltünk volna, de a mérkőzés egészét tekintve az nyer, aki az utolsó 5 percben jobban teljesít. Elég sok téma van, amit a magyar kosárlabdával kapcsolatban fel tudnék hozni, de nem akarok semmit sem elvenni a munka érdeméből amit a játékosok és az edző elvégez. Gratulálok a szurkolóknak a hangulatért, eltekintve attól az incidenstől nagyszerű volt a szurkolás. Gratulálok az OSE edzőjének az eddigi szezonhoz!

Fotó: Bálizs Zsuzsa

  •   
7 hozzászólás

7
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
donnarummaLaBederrylDowntownMimégmindigkitartunk Recent comment authors
LaBe
Olvasó

Nem Nazor! Ez a Te sikered!

donnarumma
Olvasó

Én láttam a Fehérváron az akarást-szerintem küzdöttek becsülettel, csak pocsék volt a doboforma..
Nagyon jó volt azt látni,hogy mennyire együtt van a csapat!
Curry zsákolásánál tombolt az egész kispad(+25-nél), Gaspert is úgy kellett lefogni.
Olyanok voltak, mint a gyerekek….egy nagy CSALÁD
Jó pihenést mindenkinek, a sérülteknek minden csapatban jobbulást.

Downtown
Vendég
Downtown

Nalunk ugyanilyen tombolas van egy szep alleyoop utan 😊

derryl
Olvasó

Ez ott még nem megy, az alleyop ismeretlen fogalom!

donnarumma
Olvasó

Kb. 10 volt a meccsen…

donnarumma
Olvasó

Szívesen megnézem,hogy huzzák vissza a tomboló Zolnert+25 nél a játékosai,hogy be ne fusson örömében..✌️

Mimégmindigkitartunk
Olvasó

Nagyon izgalmas 7 forduló van még hátra az alapszakaszból.Gyakorlatilag Falco,Körmend szerintem bennt van.Pakstól kezdve az Oroszlányig viszont bárki bejuthat a felsőházba.

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés