Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Anotnisz Konsztantinidesz: ez a mérkőzés megmutatta, hogy nincs könnyű mérkőzés a magyar bajnokságban

Edzői nyilatkozatok szombatról.:

:

Szolnoki Olajbányász – Alba Fehérvár 71-74 (13-14, 22-22, 22-15, 14-23)

Gasper Potocnik, Szolnoki Olajbányász: Gratulálok az Albának! Ahogy számítottunk rá, keményen, agresszívan jöttek ki. Sajnos nem jól reagáltunk a keménységükre az elején, aztán a második félidőben már tudtunk javítani. Megteremtettük a helyzetet, hogy megtörjük őket és lezárjuk a meccset, de néhány rossz döntésnek és hibának köszönhetően visszajöttek. Sokszor hagytunk nekik második esélyt. Tizenhat támadó lepattanójuk megbosszulta magát. Erről sokat beszéltünk a felkészülés során, de sajnos nem tudtuk végrehajtani a feladatot jól. Ez az egyik fő oka, hogy ma alul maradtunk.

Matthias Zollner, Alba Fehérvár: Gratulálok a fiúknak! Nem könnyű úgy idegenbe érkezni, hogy csak kilenc emberrel tudunk készülni és pályára lépni is. A ma esti győzelmet Szabó Zsoltinak ajánljuk, aki a múlt héten nagyot játszott a Kecskemét ellen és most a törött orrával lábadozik. Ahogy a mérkőzés előtt is mondtam, amikor ilyen rövid a pad, akkor valakinek elő kell lépni. Védekezésben nagyon jól játszottunk, ez hétről-hétre úgy alakul, ahogy én látni szeretném. Támadásban pedig Jonathan ma remek napot fogott ki. Fontos dobásokat értékesítettünk fontos pillanatokban. Megadtuk magunknak a lehetőséget a győzelemre és meg is ragadtuk azt. Ez a legfontosabb amikor idegenben vagyunk. Ha van esélyünk nyerni, élni kell vele. Mi ezt tettük. Gaspernek és az Olajnak a legjobbakat kívánom! Valahogy van egy olyan érzésem, hogy hamarosan újra találkozunk!

Atomerőmű SE – MVM-OSE Lions 73-82 (15-16, 17-21, 18-22, 23-23)

Petar Mijovics, ASE: Nem volt nagy meglepetés, ami ma történt a pályán. Nagyon nehéz hét áll mögöttünk, három sérült játékosunk is van, akik keveset tudtak a csapattal készülni a héten és én is csak a hét második felében csatlakoztam a gárdához. Kis rotációval tudtunk játszani, főleg a palánk alatt, a magasemeberek az OSE-ból ezt ki is tudták használni. Nagy energiával játszottunk, próbálkoztunk, visszajöttünk 3-4 pontra is. Amikor 20 másodpercig jól védekeztünk, akkor megtalálták azt a pozíciót, amiből kosarakat tudtak szerezni. Egész szezonban nehéz a helyzetünk, a túlélésért küzdünk, de így fogunk hajtani a szezon utolsó mérkőzéséig. A legfontosabb dolog most, hogy próbálkozzunk, nem vagyok optimista Eilingsfeld Jánossal kapcsolatban sem, mert nagy fájdalmai vannak, Kenny Goins nem edzett szinte egész héten és ki kell derítenünk mi történt Martynas térdével. Egészségesnek kell lennünk és agresszívan és okosan kell tovább mennünk.

Sebastjan Krasovec, OSE: Gratulálok a csapatomnak, nagyon fontos gőyzelem a mai! Természetesen tudom, hogy az ASE milyen nehéz helyzetben van, két kulcsjátékosunk nélkül kellett ma pályáralépniük, ez nekünk kedvezett ma este. Koncentrálnunk kell a következő találkozóra, mindenkinek a legjobbakat kívánom.

Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely – Zalakerámia ZTE KK 86-73 (16-16, 28-20, 19-20, 23-17)

Milos Konakov, Falco: Jó volt végre úgy végig nézni az öltözőben, hogy közel 100%-os a csapatom. Meg lehet nézni, szépen elosztottuk a perceket, és mindenki élni is tudott vele. Voltak hibák, de az elmúlt hónap hullámvasútja után ez a mai játék azt mutatja, hogy jó úton haladunk és egyre jobban játszunk. Sok mérkőzés vár még ránk, de ez ma jó volt!

Emir Mutapcic, ZTE: Gratulálok a Falconak, remek csapat. A magyar bajnokság legjobb együttesével játszottunk, aki a BL-ben és az Eurocupban is top csapatnak számítana ez a Falco. Két kulcsmozzanata is volt a mérkőzésnek és mindkettő a 3. negyedben volt. A magas ötössel nem tudtunk mit kezdeni, lassúak voltunk elől-hátul, majd a negyed végén vissza tudtunk jönni 4 pontra. Utána másfél perc alatt engedtünk a hazai csapatnak egy 8-0-át. Eladott labda, könnyű tripla, még egy eladott labda, egy könnyű kettes és a máris 10 pont fölött volt a különbség. Voltak kihagyott üres dobásaink, amiket ma nem tudtunk értékesíteni.

Egis Körmend – HÜBNER Nyíregyháza BS 107-99 (35-25, 22-21, 22-30, 27-23)

Anotnisz Konsztantinidesz, Egis Körmend: A mai mérkőzés megmutatta, hogy nincs könnyű mérkőzés a magyar bajnokságban. Nagyon kemény meccset játszottunk. Nagyon jól dobott a Nyíregyháza kintről, ezért is különösen fontos, hogy nyerni tudtunk a mai napon. A negyedik negyedben nem ment túl jól a játék, de a lényeg, hogy sikerült győzelemmel lejönnünk a pályáról, és a mérkőzés után az első négyben van a csapat. Ez önbizalmat adhat a hátra lévő alapszakasz mérkőzésekre. Nem lesz egyszerű feladat, hiszen a többi csapat is a felsőházba igyekszik.

Pethő Ákos, Nyíregyháza: Főleg az első negyedben volt gond a védekezésünkkel. A második félidőben feljavult a játékunk. 99 dobott ponttal idegenben nyernünk kellett volna. Bármilyen jó csapat is a Körmend, főleg haza pályán, nem szabad egész egyszerűen 107 pontot kapni. A csapat karakterét azonban jól mutatja, hogy szépen visszajöttünk a meccsbe. A csapat küzdött és nyerni akart, de sajnos ma nem sikerült.

Naturtex-SZTE-Szedeák – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 102-67 (34-15, 24-16, 25-21,19-15)

Simándi Árpád, Szeged: Gratulálok a szegedi közönségnek, mert nagyon jó hangulatot teremtettek! Nagyon jól kezdtük a meccset, ahogy a kolléga is mondta, lényegében már az első negyedben eldőlt, bár nekem még nincs olyan tapasztalatom, hogy ezt el is higgyem. Büszke vagyok a srácokra, mindent megcsináltunk, amit megbeszéltünk! További sok sikert kívánok a Kecskemétnek a bajnokságban!

Forray Gábor, KTE: Gratulálok a Szegednek, jól játszottak! Az első negyed megadta az alaphangot, hiszen hatból hat triplával kezdtek. Itt tulajdonképpen el is dőlt a meccs. Számunkra az egyetlen pozitívum, hogy a fiataljaink megérezték az A csoport ízét, értékes perceket tudtak tölteni a pályán, jó játékosok ellen. Külön gratulálok a szegedi B-középnek, mert jó hangulatot varázsoltak! Ehhez persze kellett a csapat játéka is, de azt gondolom, fontos, hogy a keleti országrészben is felzárkózzunk a szurkolásban is.

DEAC-Tungsram – Kaposvári KK 82-80 (22-23, 25-17, 19-23, 16-17)

Jorgosz Vovorasz, DEAC: Elképesztően fontos diadalt arattunk, különösen az elmúlt hetek negatív szériájának fényében. Ez a mérkőzés egy döntővel ért fel számunkra. Sajnálatos módon a találkozó előtt két fontos játékosunk is kidőlt a sorból, így a fiúkra extra teher hárult, különösen a centerposzton. A fáradtság érzékeltette is hatását a végjátékban, de szerencsére Xavier Thames kulcspillanatban elengedett triplájával megmentettük a bajnoki pontokat.

Nikola Lazics, Kaposvár: Nekünk is voltak nehezítő tényezőink, hiszen meglehetősen hiányos kerettel készültünk erre az ütközetre. Összességében a DEAC megérdemelten nyert, sok hibával játszottunk, és helyenként nagyon türelmetlenül kosárlabdáztunk. Ennek ellenére is meccslabdánk volt a legvégén, amit azonban sajnos nem tudtunk kihasználni.

3 hozzászólás

3
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Miska*Z*T*E*Vulcano Recent comment authors
Miska
Olvasó

Igaza van, nincs könnyű mérkőzés.
Van 8-9 egyformán gyenge csapat.
Szerintem az utóbbi évek leggyengébb bajnoksága.

*Z*T*E*
Olvasó

Megint egy bullshit nyilatkozat a Falco negyedgozzel is simán nyert! Az tény hogy nekünk nem a Falco ellen kell nyernünk de ilyen játékkal senki ellen sem fogunk!

Vulcano
Olvasó

Milos🟡⚫🔥

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés