Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Andjelko Mandics: Sajnos itt nem minden a kosárlabdáról szólt

Edzői értékelések a kupamérkőzések után.



:

:

Egis Körmend – SZTE-Szedeák 91-98 (31-16, 19-28. 17-23, 24-31)

Kocsis Tamás : Először is gratulálok a Szegednek és sok sikert kívánok nekik a final fourba. A magunk részéről nyilván volt egy első negyedünk, ahol megmutattuk, hogy is tudunk kosárlabdázni. Utána kezdett megtörni valami, leginkább védekezésben. Tudtuk nagyon jól, hogy milyen kosárlabdát játszik a Szeged, külső dobásokra épít és egyszerűen többször hagytuk üresen a jól dobó játékost és ha egy jól dobó játékost üresen hagyunk és elkapja a fonalat akkor utána már kézen keresztül is bedobja, ebből láthattuk szerintem vagy négy-ötöt. A lepattanók bár 37-37 lett, de úgy érzem, hogy kulcsmomentumokban tudtak ők lepattanót szedni és abból kosarat dobni. Nem adhatjuk fel. Én úgy gondolom, hogy sokkal több van nyilván ebben a csapatban. Menni kell tovább és küzdeni, mert ha leszegjük és meghalljuk a folyamatos – nyilván jogos – kritikát, és azzal leszünk elfoglalva, akkor nem fog működni, úgyhogy össze kell zárni csapaton és klubon belül és meg kell oldani ezt a helyzetet, ki kell jönni ebből a nehéz helyzetből.

Nikola Lazics : Én is szeretnék gratulálni a saját csapatomnak, mert szerintem ez egy szép eredmény, a legjobb 4 között vagyunk most a kupában. Nem kezdtünk jól az első negyedben, ugyan ez volt múlt héten a Falco ellen, de szerintem itt elkezdtünk sokkal jobban védekezni, sokkal okosabban támadni, egyszóval sokkal jobban kosárlabdázni. A 3. és a 4. negyedben változtattunk a védekezésen, ez fontos volt. Tudom, hogy Körmenden vannak problémák, mi most kihasználtuk a saját esélyeinket, boldog vagyok, mert küzdöttünk a meccsen és megyünk tovább. Még egy dolog, nálam nincs ilyen hagyomány, de ezt a győzelmet Gellért Úrnak szeretném adni, a Naturtex tulajdonosának, mert megmutatta, mennyire szereti a klubot és segít, amikor az nehéz helyzetben van.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Arconic-Alba Fehérvár 95-73 (21-19, 33-21, 25-16, 16-17)

Milos Konakov : Puhán kezdtük a meccset, amiből könnyű kosarakat szerzett a Fehérvár, de úgy érzem már az első negyed 2. felétől váltani tudtunk és kontrolláltuk a mérkőzést. A fiúk előtt le a kalappal, mert 40 percen keresztül nyomták, fegyelmezetten játszottak. A félidőben megbeszéltük, hogy jobban ki kell zárnunk az Albát, mert a támadólepattanókkal tudnak meccsben lenni. Ez sikerült is, mert a második 20 percben nem szedtek támadólepattanót. Hatalmas élmény meccsről-meccsre ilyen hazai pályán játszani, nagyon hálás vagyok ezért. Most nagy ünneplés nem lesz, hiszen szombaton Pakson lépünk pályára.

Alejandro Zubillaga : Úgy érzem csalóka a végeredmény, mert bár 22 ponttal kaptunk ki, de úgy érzem, jól játszottunk és még küzdött is a csapatom. A Falco minden hibát kihasznált, és tényleg úgy mentünk félidőre, hogy bár vezettek, de mi is jól játszottunk. Mentálisan mindig nehéz ezt kezelni, hogy maximumot játszol, mégis az ellenfélnek komolyabb előnye van, de a játékosaim nem adták fel küzdöttek, és a negyedik negyedben is még 13-14 pontos különbségre visszakapaszkodtunk, de ott a Falco megint keményebben tudott védekezni és a végén nyertek. Ebből a meccsből is tanulnunk, fejlődnünk kell. Végén gratulálok a Falconak, Milosnak és sok sikert kívánok a négyes döntőben. Mi remélem újra megmérkőzünk, nagy dolog lenne.

NHSZ-Szolnoki Olajbányász – DEAC 85-78 (20-18, 16-23, 23-17, 26-20)

Szarvas Gábor : Elképesztően boldogok vagyunk, hiszen bejutottunk a Magyar Kupa legjobb négy csapata közé! Ha az alapszakasz első körét nézzük, akkor ez a találkozó hab volt a tortán. Bent voltunk az első háromban, így a sorsolás után szerencsére hazai pályán játszhattunk. Nagyon jó érzéssel tölt el, hogy örömet tudtunk hozni a szurkolóinknak is! Ezzel együtt is, sajnos egy pillanatra sem lehet leállni, mert rögtön itt az Alba elleni rangadó. Nem lehet más cél, mint legyőzni a Székesfehérvárt. Összességében, nagyon boldogok vagyunk, rendkívül büszke vagyok a csapatra és köszönjük a szurkolóinknak a fergeteges biztatást.

 

Andjelko Mandics : Gratulálunk a Szolnoknak! Kemény meccs volt, ahogy azt vártuk is. Sajnos más is történt, olyan, ami már nem is a kosárlabdáról szólt. A bajnokság fiatal szabálya azért van, hogy fújjunk személyit a fiatalnak, és nem csak a DEAC-ról beszélek. Vagy ha valaki pofon vágja támadásban, akkor az ne kapjon személyi hibát!? Emellett érdekes büntető arány született, 26-11. Tizenöt büntetővel többet dobhatott a hazai csapat. Így nagyon nehezen lehet nyerni. Nem csak idegenben, bárhol! Ez nagyon nagy különbség. Olyan érzésem volt, talán nem elég attraktív, hogy a DEAC jusson a Magyar Kupa négyes döntőjébe. Sajnos itt nem minden a kosárlabdáról szólt!

Zalakerámia ZTE KK – NKA Universitas Pécs 75-78 (20-21, 21-15, 15-16, 19-26)

Lubomir Ruzicka : Gratulálok a győztes csapatnak. Ma nem kezdtünk elég élesen és koncentráltan, később viszont jól játszottunk. Ezt követően aztán ismét rossz döntéseket hoztunk, rossz dobásválasztásokkal, és a Pécs megérezte, hogy visszajöhet a mérkőzésbe. Nagyon sajnálom ezt a vereséget, de szombatra készen kell állnunk, hiszen egy nagyon fontos mérkőzés jön számunkra.

Goran Tadics : Pát hónapja játszottunk ugyanitt, akkor az egyik csapatnak volt szerencséje, ma pedig nekünk. Ma különösen fontosak voltak a három pontos kísérleteink. Úgy érzem viszont, hogy megérdemeltük a győzelmet, hiszen mi is keményen dolgozunk ezekért a sikerekért hét közben. Egy rövid ünneplés vár most ránk, legközelebb pedig Pécsen találkozunk az egerszegiekkel.

18 hozzászólás

18
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
10 Comment threads
8 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
17 Comment authors
donnarummaSerif1Flat boatWSrebornSzhelY Recent comment authors
donnarumma
Olvasó

Megnéztem az Olaj Deac meccset…
Semmi extra fújást nem éreztem..az Olaj jóval többet támadta a gyűrűt- tempó dobálásokra ritkán fújnak faultot-büntetőt.
Az fiatal szabályos rész régi történet, de szerintem ez mindenhol így van-az “ifistára”sokkal könnyebben fújják a faultokat…
A mérkőzésen max. Enyhe hazai pályás fújás volt, de semmi több.
Szerintem

Serif1
Olvasó

Nem tudom miről beszél Mandics edző! Fer játékvezetés esetén 4-5 technikait is kaphatott volna ő és Drenovac is! Ide vezet, hogy a játékvezetők igen kedélyesen beszélnek egy-egy itéletet követően a játékosokkal, az edzővel. Pl a 4. negyedben a DEAC másodedzője 2-3 m-rel a pályán belül ugrált, hevesen gesztikulálva, a jv-k semmit sem tettek!

olajos001
Olvasó

Mandics! Az 5 légiósodból 3 kalap szart se ért tegnap. Erről miért nem beszélsz? Mindenki más hibás! Évek óta az egyik legmagasabb költségvetéssel dolgoztok, eredmény meg semmi. Aki akart valamit elérni, azt meg elzavartátok!

Evandro
Olvasó

Mandics Úr!
Ugye nem gondolta komolyan, hogy a nemzethy kukabiznisz zászlóshajója ellen fair meccset játszhatnak?

YoWassupFam
Olvasó

Ember inkább nőj fel és tanuld meg felnőtt ember módjára viselni a balszerencsét és a vereséget. Nem késő ha már szégyenszemre kimaradt a gyermekkorban.

Evandro
Olvasó

Értetlenül állok a támadások/személyeskedések előtt. Én sportszerűen gratuláltam a Falconak, sőt még a szövetség emberfeletti, áldozatos munkájának is köszönetett mondtam. Emellett még a versenyben maradt csapatoknak is sok sikert kívántam. Erre ezt kapja az ember…
Köszönöm a jó tanácsokat, de nem szorulok önvizsgálatra.

albc
Olvasó

Mandics. Komolyan elhitted,hogy egyenlő mércével fognak fújni? Nagy a baj.

Milivoj
Olvasó

Mandicsnak rinocérosz bőr van a pofáján, hogy nem sült le, mikor ezeket a szavakat kimondta…

inmediasres
Olvasó

Csendben reméltem, hogy Kocsis lemond, ezeket az eredményeket edző nélkül is lehet hozni. Egy Constantinides habitusú ember talán még gatyába rázná a csapatot, az új srác remélem marad, de egyedül ő is kevés lesz. A Szegednek gratulálok, sok sikert a final fourban! Hajrá MTE!

Benceg
Olvasó

Zàrjunk össze? mondja az edzőnk! Ahhoz az edzők és a vezetőség is kell! Meccsek óta ugyanazt látni!

Olajheart2
Olvasó

Ügyes húzás Mandics, így rólad és a csapatodról lement a fókusz! Aki nem látta a meccset el is hiszi.. Én láttam… Legyél csak hálás a 3 játékvezetőnek, hogy meccsben tartottak benneteket! Drenovac.. na őt meg hagyjuk..

KisArany
Olvasó

Ha a vezetőség nem képes elkergetni Ruzicskát, akkor nekünk kell a vezetőket elüldözni! Alkalmatlan, romboló, zsebes banda!

SárgaPárna
Olvasó

Lehet Szarvas Gábor a játékvezetőket is megfenyegette, mint anno a magyar válogatott sztárjait?

Rózsabimbó
Olvasó

Régi nóta!
Már elavult!
Újulj meg!

Jon
Olvasó

Annyira azért nem régi. De még ha az is lenne, attól még rajta marad. Ennél sokkal kisebb volumenű dolgot olvastatok többen is (vagy még mindig) a Kálmánra még 20+ év után is.

SzhelY
Olvasó

és a körmendel mi lesz gyufaszál?

WSreborn
Olvasó

Valaki másolja már be az írást és lássuk mi benne a fegyegetés.
Nagyon izzadtságszagúan a megfélemlítésre buzdítást talán bele lehet magyarázni, de ahhoz is szombathelyinek kell születni.
Ezt nagyon tudják szajkózni, viszont arról mélyen hallgatnak, hogy egyedül az Arena Savariaban fordult elő az utóbbi 22-23 évben, hogy a vendégcsapat játékosát megüssék a vasi kultúrlények a vendégkispad mögül.
Arról hogy a szálkásra gyúrt kopaszfasszal az élen hogy viselkednek vendégbe inkább ne is beszéljünk.

Flat boat
Olvasó

Gyenge vagy Falco szurkolónak, de még gyengébb Bb1 alkalmazottnak

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés