Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

Andjelko Mandics: Elsősorban akaratban szeretném látni az előrelépést

“A felkészülésünk a megfelelő ütemben zajlik, jól dolgoznak a srácok.”:

:

Alapos átalakuláson esett át DEAC U23-as gárdája a tavalyi, kevésbé eredményes B-csoportos szereplést követően. A rangidős ifjoncok élére a felnőtt együttes másodedzője, a jelentős élvonalbeli rutinnal rendelkező Andjelko Mandics került, segítője pedig a Miskolcról érkező Tóth Viktor lett. A 23 éven aluliak a 2021-22-es kiírásban már önálló egységet alkotnak majd, így a szerb tréner legénységének idén „csupán” a magyar harmadik vonal küzdelmeire kell fókuszálnia – írja a kosarlabda.deac.hu.

A mögöttünk álló bajnokságban biztosan nem szenvedtek meccshiánytól a DEAC U23-as csapatának tagjai. Neuwirth Bencéék az U20-as pontvadászaton kívül a felnőtt NBI/B zöld csoportjában is elindultak, így jóformán minden héten legalább kétszer pályára léptek. Saját korosztályukban végül a negyedik helyen zártak a fehér-feketék, azonban a B-csoportban nem igazán jöttek a sikerek, így az akkor még Jesper Gustvasson irányította hajdúsági alakulat az utolsó helyen zárt. A DEAC Kosárlabda Akadémia szakmai igazgatója, Berényi Sándor többször is kihangsúlyozta, hogy a felnőttek között leginkább a rutinszerzés a cél, a változtatás szükségének ténye mégis nyilvánvalóvá vált. Ennek értelmében a 2021-22-es szezonban az U20-as és az U23-as keret teljesen elkülönül egymástól: az idősebbek Andjelko Mandics és Tóth Viktor vezetésével csak a zöld csoportban, míg az immáron Horváth Imre-Léránt Gábor duó kezei alatt pallérozódó fiatalabbak csak az U20-as első osztályban versenyeznek majd.

Az idény céljairól Andjelko Mandics vezetőedző nyilatkozott a honlapnak:

– Akárcsak eddig, az idei évben is a játékosok fejlődését tűztük ki magunk elé elsődleges célként az NBI/B zöld csoportjában. Ennek nem csak a technikai elemek megfelelő végrehajtásában kell megnyilvánulnia, elsősorban akaratban szeretném látni az előrelépést. Minden mérkőzésnek maximális intenzitással kell nekimennünk, a korunkból adódó hiányosságokat a hozzáállásunkkal kell kompenzálnunk. Úgy gondolom a felkészülésünk a megfelelő ütemben zajlik, jól dolgoznak a srácok, de még rengeteg munka vár ránk – mondta az U23-as különítmény újonnan kinevezett trénere.

A cívisvárosi fiatalok kapitánya, Balázsi Soma is optimistán várja a közelgő rajtot.

– Az átalakult szisztémának köszönhetően idén kizárólag a zöld csoportos bajnokságra koncentrálhatunk, ebből kifolyólag a tavalyinál sokkal jobb eredményre számítok a csapattól. A távozók ellenére úgy gondolom, hogy erősebb lett a keretünk, a kettős terhelés is megszűnik, így optimistán várom a szezonkezdetet. Ha elkerülnek minket a sérülések és sikerül kialakítani egymás között a megfelelő kémiát, akkor hasznos szezon állhat előttünk – foglalta össze gondolatait az oldalnak a bedobó.

Fotó: kosarlabda.deac.hu

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés