Connect with us
Hirdetés

Magyar válogatott

„Amíg valaki nem jut el az NBA-ig, addig senki nem lehet elégedett magával”

Somogyi Ádámnak évek óta nem volt szabad nyara, így az U20-as válogatottságot lemondta.:

:

Véget ért az első profi szezonja a spanyol harmadosztályban a 18 éves kosárlabdázónak, Somogyi Ádámnak. Teljesítményét honlapunk is végigkövette.

– Be akartam bizonyítani, ennyi idősen is megállom a helyem a nagyok között. Ez több, kevesebb sikerrel sikerült is. Kétségtelen, rengeteget fejlődtem. Sok − az NCAA-t is megjárt − amerikai játékos volt mellettem, akik folyamatosan segítettek, tanulhattam tőlük. Erőnlétem, technikám és a mentalitásom is sokat javult. Ha harmincéves, tapasztalt kosarasokkal áll szemben az ember, meg kell tanulnia, hogyan szedje össze magát bármilyen helyzetben. Persze, bőven van még hová fejlődnöm, hiszen szerintem nem létezik olyan, hogy egy játékos teljesen készen van. Amíg valaki nem jut el az NBA-ig, addig senki nem lehet elégedhet magával – nyilatkozta Somogyi Ádám az utanpotlassport.hu-nak.

Beszélgetésből kiderül, hogy a játékos, aki tagja Sztojan Ivkovics bő keretének is, az U20-as válogatott meghívását visszautasította.

– Tizennégy éves korom óta nem volt egy szabad nyaram sem, minden tőlem telhetőt megtettem az utánpótláscsapatokért. Ez mostanra rengeteget kivett belőlem, és néha úgy érzem, elfogyott az éhségem a játékra, annak ellenére, hogy ez az életem. Ez pedig rémítő. Most csak annyit tudok mondani, hogy szükségem van egy kis pihenőre, mert elfáradtam – mondta.

A kosaras kölcsönszerződése lejárt, az még nem dőlt el, hogy hol folytatja pályafutását. Spanyolország, de egy magyar csapat is szóba jöhet.

Kiemelt fotó: FIBA

14 hozzászólás

14
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
10 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
SzimbaMrB1GKováts ImreegyforintotseerCool Gadget Recent comment authors
Szimba
Olvasó

Mekkora sztár lett a gyerek.Felnőtt válogatott! Hahaha! ???

MrB1G
Vendég
MrB1G

Fáradt
Add fel!
Ennyi idősen fáradt.
Besz@rás az y világ….

egyforintotseer
Vendég
egyforintotseer

Ebből a gyerekből is “csak” az alázat hiányzik.

Ilyen hozzáállással tőlem soha többet nem kapna se válogatott meghívót, se szerződést, hogy legyen a játékosom.

Cool Gadget
Olvasó

Nem ismerem Ádámot, de meg kell hogy védjem. Azért ezek a srácok 14 éves koruk óta minden nyarukat azzal töltik, hogy a válogatottba vannak. Mire a korosztályos EB véget ér, már kezdődik a felkészülés. Kapnak egy hét szabit, aztán állhatnak a taposómalomba újra. Azon kellene elgondolkodni, hogy Amerikába az egyetemi szezon novembertől márciusig tart. Áprilistól egyéni képzés van. Mondjuk látszik is a fizikális különbség egy 21 éves amerikai meg egy 21 éves magyar között. Mi itt csak meccsezünk, aztán nem igazán fejlődünk, mert mikor van idő arra, hogy a meccseken feltárt hiányosságokon dolgozzunk? A milliós fizetés meg olyan 50 ezer… Olvass tovább »

Kováts Imre
Olvasó

Tapasztalatból mondom, mélyen igazad van!

viccmester
Olvasó

Szalay Ferenc, Bodnár Péter, MKOSZ Elnöksége! U23-as szabály kell, azzal lehetne segíteni ezeken a fáradt 18 éves fiúkon…meg milliós nagyságrendű fizetések, amiket ti generáltok, a meggondolatlan döntéseitekkel!?
Ivkovics meg csak hívja be őket a felnőtt válogatottba, csak mert megérdemlik, meg aztán jár nekik!
Drazsen Petrovics sosem volt “fáradt” ?

Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

Ádám vannak már nagyon jó pénzes szolgáltatások amitől felpörögsz egy kicsit talán azt kéne igénybe venni…Egyébként én most ugrannék ha az mondanák mehetek a helyedre annyi öntudat van benned mint a Toroczkai Laciba a roma szeretet…

Bolyongó
Olvasó

Csak pislogok..Egy – két hét szabadságot biztos engedélyezett volna a szövetség. Lemondani a válogotottságot BŰN ! Erre nincs magyarázat.

derryl
Olvasó

Elfáradt a lelkem, 18 évesen visszautasítja a válogatottságot, a bulik többet érnek! Igazi magyar mentalitás! Egy szerb, vagy horvát kölyöktől mikor hallasz ilyet? De NBA-ról álmodozik! Na ezért tartunk itt!

egyforintotseer
Vendég
egyforintotseer

Arra azért remélem odafigyel, hogy a Soundon ne toppantsanak mellette (is) egy jó nagyot…

RRichieG
Olvasó

Menjél síelni, ott szabad a nyarad okosgyerek.

Laposvár
Olvasó

Senki nem lehet elégedhet magával???

Laposvár
Olvasó

Szívesen 🙂 a PVSK-Szeged meccs eredményét lassan 3 hónapja rosszul írtátok. Azt is javíthatnátok 🙂

Laposvár
Olvasó

Még ha már arra jártok… A Török Zolis cikk is rossz. 🙂

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés