Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Amerikai irányítóval erősített a KTE

Legutóbb a Bonn játékosa volt.:

:

Amerikai irányítóval kezdi majd a felkészülést a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét. A vezetőségnek mindenben sikerült megállapodnia Xavier Pollard-dal, így az előző szezonban a Bundesligában szereplő Telekom Bonn játékosaként teljesítő 29 éves kosaras Kecskemétre költözik.

A 193 cm magas amerikai kosárlabdázó az egyetemi éveiben a Maine és a Kent State csapatában játszott. Európai karrierjét Luxemburgban kezdte, majd több évig Svájcban szerepelt (Lugano Tigers, Fribourg Olympic), alapembere volt a 2019-20-as bajnokcsapatnak (Fribourg), amely megszerezte a svájci liga kupát is, a versenysorozat legértékesebb játékosa Pollard lett. Csapatával indult az Euro Cup-ban és a Bajnokok Ligájában is, a Bonn vezetői éppen az ellenük játszott BL mérkőzésen figyeltek fel rá (29 perc, 8 lepattanó, 4 gólpassz, 15 pont), és a szezon végén el is vitték a Telekom játékoskeretébe Bonnba.

A 2020/21-es évadban a Telekom Bonn játékosa volt, ahol 31 mérkőzésen lépett pályára a Bundesligában (18 perc, 6.7 pont, 2.2 lepattanó, 1.7 gólpassz), csapata utolsó mérkőzésén a bajnokságban 23 percet játszott.

Az amerikai kosárlabdázó – vele pedig felesége és három hónapos kislánya – augusztusban érkezik Kecskemétre, hogy bekapcsolódjon a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét munkájába.

10 hozzászólás

10
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
6 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
MásikVégétFújdMegEmőkefan*Z*T*E*efeli96Artois Recent comment authors
MásikVégétFújdMeg
Olvasó

A MAFC Pollardja szintjét azért nem hiszem, hogy eléri majd…

Emőkefan
Olvasó

Azért nem kell megijedtem KTE-től, hogy a német bajnokságból igazolt irányítót, mert tavaly hozzánk jött a német liga 3. legjobb irányítója/Anderson/, mégis ő volt a Falcó leggyengébb légiósa. Csere volt mindig.

*Z*T*E*
Olvasó

NEM akarok senkit megbántani de mégis mit szórakozunk mi török2-es játékosokkal amikor a KTE (közvetlen rivális a 8-ért) a Német1 ből hoz egy svájci MVP-t?
Nem baj itt mindenki hülye Stárics + Puskás ért hozzá…

Peter Griffin
Olvasó

Ott valószínüleg több pénz van 🙂 és az is lehet, hogy csak négy légiós lesz, nálunk meg 5.

efeli96
Olvasó

Csapatszimpátiától függetlenül nagyon jó látni, hogy már nem csak a topcsapatok, hanem egy – várhatóan- 8-ba kerülésért küzdő csapat is a német 1-ből tud légióst igazolni.
Lassan ideje lenne ehhez felnőnie a magyar játékosállománynak is…

Peter Griffin
Olvasó

Erős bajnokságnak nézünk elébe

BasketMan
Olvasó

Csak ne mindigo-n… ?

Peter Griffin
Olvasó

Szerintem egy életre megutálták az emberek és inkább kimennek személyesen 🙂

Artois
Olvasó

Mar aki kimehet….?

Vilis79
Olvasó

Na ő tényleg minőségi irányító.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés